Editörler : Pangaea
08 Şubat 2016 06:59

41. tercihi açın...

An itibarıyla başvuru sayıları 10.000'i geçmiş. Akşama kadar 11.000'i rahat bulur. Bu kadar mezun olacağını tahmin etmiyordum. Geriye atanamayan yaklaşık 8000 kişi kalacak. Önümüzdeki yıl yeni mezunlarla birlikte bu sayı 13.000'i rahat geçer. Formasyon alanları da hesaplarsanız daha yüksek olur. Artık 60 - 70 ile atanma döneminin sonra ereceğini düşünüyorum. Zaten verilen kontenjanlar da belli. Onun için 41. tercihi açın. Açmaktan korkmayın derin.

Mesela Hakkari'ye sadece siz gitmeyeceksiniz ki. Sizlerle beraber yüzlerce öğretmen atanacak. En önemlisi çok değil 3 sene 30 puanlı bir yerde görev yaparsanız zorunlu hizmetinizi bitirmiş olarak istediğiniz ile atanırsınız.

Başvuru sayısına bakıldığında puanların yükseleceğini düşünüyorum. DİKAB 64 te kalabilir. Belki de daha da yüksek. İHL ise en az 65 olur kanaatindeyim. Düşünün bir kere 537 kadro için şuan itibarıyla 2700 kişi başvurmuş. illaki bunların için de 65 ve üstü 500-600 kişi vardır. iHL lerin il ve ilçe merkezlerinde olmasının da avantaj olduğunu unutmayın.

Tekrar söylüyorum 41. tercihinizi açın sonra pişman olmayın. Şu anda başvuran yaklaşık 10.000 kişi sanal değil gerçek. Ve bunlar içinde 3., 4. sınıf öğrencileri falan yok.

08 Şubat 2016 07:20

Hangisinde çalışmak daha avantajlı?

İlkokul mu?

Ortaokul mu?

İmam-Hatip Ortaokulu mu?

Lise mi?

İmam-hatip Lisesi mi?

Şu an ortaokulda çalışıyorum ama önümüzdeki yıl ilkokul düşünüyorum.

İmam-hatip ortaokulu ve İhl'lerin öğrenci yönünden akademik anlamda problemli olduğunu düşünüyorum. Tabiki de istisnalar hariç. İmamhatip ortaokullarına ve ihl lere ek dersi fazla gözüyle bakıldığını düşünüyorum. İlh lerin %99'u TEOG'da %10'luk dilimden öğrenci alamıyor. Dolayısıyla da nerede bir okula yerleşemeyen var ihl lere yerleştiriliyor. Ve bu öğrenciler haylaz., yaramaz, defter kitapla işi olmayan öğrenciler maalesef. Bunu kendi okulumdan biliyorum. Ve İhl lerin şahsen beni çok derinden de sarssa geleceğini pek iyi görmüyorum. Ha öğrenciyi yığarsınız problem yok. Ama amaçsız kuru bir kalabalık olur.

Liselerin ise durumu daha da fena. Kolay kolay size ders işletmezler. yani sürekli susun, konuşmayın demek zorunda kalırsnız. Sadece Fen liseleri istisna. Fen liselerinde 15 kişilik sınıfta ağzınızdan çıkan her kelimeyi dikkatle dinleyen en az 10 öğrenciniz olur. Bu sefer siz kendinize dikkat etmek durumundasınız. Ve kendinizi geliştirmek zorundasınız.

Ortaokullarda 5, 6 ve 7 sınıflarda pek problem yaşamazsınız. Tabiki de bu okulun bulunduğu yer, sınıfların kalabalık olup olmaması ve veli ilgisine de bağlı. Lise öncesi 8 sınıflarda problemli olabilir. kızamazsınız, bağıramazsınız.

Çok şey yapmak istersiniz hiç bir şey yapamayabilrisiniz....

Ve en temel ilke: SINIFA EŞEĞİ BAĞLASANIZ SINIF GEÇER. Bu ilke aklımızın bir köşesinde her zaman bulunmalı...


22001999
Şef
08 Şubat 2016 08:11

Hocam bu alanda diyanette çalışıpta meb'e geçmek isteyen ve her atama döneminde başvuran binlerce kişi var.Bu kişiler sadece kendi bulundukları illeri yazıyor hatta sadece en yakın merkezi okulları seçiyorlar. bunun yanında evli olan, çocuğu olan yine binlerce bayan var bunlarda aynı şekilde 41. tercihi açmıyor.


omerxed
Aday Memur
08 Şubat 2016 09:10

Halen tercih yapmamış biri varsa benimde önerim 41i açmaları. Türkiye de adı bilinen iki ayrı kolejde derse giriyorum. En kötü yerde kafanız rahat olur emin olun. Allah özel kurumlara muhtaç bırakmasın inş. En iyi özelden en kötü devlet daha rahattır. Ayrıca gerçekten mesleği hakkıyla yapalım. Çok boş öğrenci yetişiyor. Gece gündüz 3 ay uğraşmama rağmen teog başarı yüzdem %95 ve bu öğrenciler türkiyede adı bilinen iki büyük kolejin öğrencileri. Bizim alanımız artık akademik olarakta çok önemli unutmayalım

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi