Editörler : supporters.
10 Şubat 2016 21:03

A grubu için hazırlanmak artık mantıksız değil mi?

son 2 yılda a grubunda 'tane tane' alımlar bile azaldı. bu sebeple puanların düşmesi gibi bir şey de pek söz konusu olmuyor zaten. 94-95 puan altının işi her daim riskli. -guy için olmasa da- diplomatlık, kaymakamlık vb. memuriyetler için idealist olan ve bunun için birçok şeyi göze alan -yılları kaybetmeyi de- ve söylediğim puanlar için çalışan insanları da anlarım ama bunun dışında kalanların -belki kendim de dahil- a grubunda boşa kürek çektiğini düşünüyorum artık. -hatta b grubu da dahil- az alım yapılan yerler de belli seviyeye gelmiş ve ''o olmazsa bu olsun'' diye her sınava başvurabilen ilk 100'e girmiş yani derece yapmış insanlar arasında dönen dolaşan yerler. yani ya bir şekilde onlardan olacaksınız ya da eskisi gibi vergi müfettişliği piyangosu yok. -70'i geçen gelsinler bir kerelikti-


benkimim123
Aday Memur
10 Şubat 2016 21:27

Mantiksiz geliyosa hazirlanma arkadasim. Bizde biliyoruz 85li puanlar almayanin sadece 2-3 sinava girebilecegini bu yuzden vazgecmeden daha yuksek puanlar icin devam ediyoruz calismaya.. Allah sabredip calisanlarla rizkinin pesinde kosanlarla beraberdir her daim.. O yuzden sinava 100 gun gibi bi sure kalmisken milleti umitsizlige suruklemeyelim lutfen..

10 Şubat 2016 21:35

Otto A kadro ne demek onu öğren..Açılan kadrolar Belediye fen işleri kadrosu değil..Herkes uzman müfettiş olacak diye de bi kural yok..A kadro emek ister bu yolda geceni gündüzüne katarsın ancak yarın bir gün Aynanın karşısında takım elbise ile kendine bakınca emeklerime değmiş dersin..Kpss den sonra daha zor bir süreç var sürekli sınav mülakat sen bunları hiç kaldıramazsın..sen boşver a kadroyu C kadroya geç..çalışan arkadaşlara da tavsiyem asla bırakmayın emekleriniz Allah'ın izniyle boşa gitmeyecek..umutlar zaten hersey ters gidiyorken yeşerir..

Galatasaray0689
Aday Memur
10 Şubat 2016 21:36

Yüksek almaya bak sende. Alamayacağına inanmıyorsan da gezinme buralarda. Gerek yok düşüncene

10 Şubat 2016 21:38

Maddi kaygılarınız varsa evet mantıksız. Kaliteli dil bilen bir genç 5 6 yılda özel sektörde çok daha iyi bir hayat kurabilir.


basak88
Şef
10 Şubat 2016 22:41

Yazdıklarınız çok mantıklı 3000 kişilik kadro için 100000 kişi uğraşıyor. Kendi adıma hiç bulaşmasaydım bu işe smmm stajına başlardım veya küçük bir dükkan açardım. 2 senede iktisat maliye hukuk muhasebe öğrenen insan neler yapmaz ki.


ignored man
Aday Memur
10 Şubat 2016 22:41

Müptezel aklınca burada böyle bir şey yazıp milleti soğutmaya çalışıyor.A grubunda alımlar az değil güzel kardeşim,ha geçmiş senelerde bazı şanslı alımlar olmuş.Örneğin şu test sınavıyla bayağı bir kişi alınan vmy alımı.Arkadaşların dediği gibi A grubu emek ister.Ben son 2 yıldır yaşadığımı bile hissedemedim,2 yılda hiç ders çalışmadığım günler toplasan 1 hafta ancaktır.Ayrıca öyle 94-95 puan almaya da gerek yok.83 ve üzeri alan guy dışında yerlere de girebiliyor.Ben mezun olalı 6 ay oldu ve şu anda mezun olalı 2-3 yıl olan ve hala işe girmemiş insanları düşünemiyorum bile neler yaşadıklarını.O yüzden burada kafa bulma insanlarla,trollük yapma!


benkimim123
Aday Memur
10 Şubat 2016 22:49

Yahu arkadasim 100bin kisiyle nerde yarisiyosun? 80 uzeri alan 5bin kisi var kurum sinavlarinda ilk 5bin yarisiyo her yil ve sahit oldugum kadariyla vazgecmeyen en fazla ucuncu yilinda yerlesiyor.. bende bu yil iki sinavi gecemedim simdi kpssden daha iyi puanlar alip daha iyi calisip sansimi arttirmaya calisiyorum. Rakiplerinizi sinavda eleyin umitsizlik asilayarak degil.

basak88, 8 yıl önce

Yazdıklarınız çok mantıklı 3000 kişilik kadro için 100000 kişi uğraşıyor. Kendi adıma hiç bulaşmasaydım bu işe smmm stajına başlardım veya küçük bir dükkan açardım. 2 senede iktisat maliye hukuk muhasebe öğrenen insan neler yapmaz ki.


basak88
Şef
10 Şubat 2016 23:50

A ve b grubu için ve kendi adıma konuştum. 85 üzeri kolay alınmıyor artı yazılısı mülakatı çok yıpratıcı bi süreç. Sonunda da size madalya takmıyorlar gene özünde memursun çok kötü çalışma ortamın da olabilir şans meselesi. Çiğköfte dükkanı açanlar çoktan köşeyi döndü. Başlığı açan arkadaş belki kötü niyetlidir ona bişey diyemem.

benkimim123, 8 yıl önce

Yahu arkadasim 100bin kisiyle nerde yarisiyosun? 80 uzeri alan 5bin kisi var kurum sinavlarinda ilk 5bin yarisiyo her yil ve sahit oldugum kadariyla vazgecmeyen en fazla ucuncu yilinda yerlesiyor.. bende bu yil iki sinavi gecemedim simdi kpssden daha iyi puanlar alip daha iyi calisip sansimi arttirmaya calisiyorum. Rakiplerinizi sinavda eleyin umitsizlik asilayarak degil.


gametheories
Aday Memur
11 Şubat 2016 00:55

çalışan zaten çalışıyo çalışmaya da devam etsin burdaki iki kelamla ne çalışmak isteyeni durdurabilirsin ne de içinden gelmeyeni çalıştırabilirsin ..içini dökmek isteyene yüklenmeyin bu kadar trolmüş bilmem neymiş.. yalan mı abi hem bu süreçte olup hem de hayatınızdan nasıl memnun olabiliyosunuz aklım almıyo poliyanna mı yuttunuz bu ne iyimserlik ..madem içinde bulunduğun durum hoşuna gidiyo neden etkilenip tepki veriyosun adamları kötü niyetli ilan ediyosun ..verilen kadro için gece gündüz yarışmaktan başka elinden hiçbişey gelmeyen işinin tamamen şansa bağlı kaldığı ibfliyiz işe hepimiz..öğretmen olup atanamasan devletin suçu ibfli olup atanamasan bölümün kötü..


gametheories
Aday Memur
11 Şubat 2016 01:01

ayıca başak kardeşim haklı mehmet amca nın oğlu berk oto yıkama açtı suan bmw si var :D ayşe teyzenin kızı mehap da kuaför dükkanı açtı kredi borcunu ödüyor yaza düğün yapcak :D

11 Şubat 2016 08:24

"gamethetheories" hocamın dediği gibi adam içini dökmüş işte.yüklenmeye gerek yok..zor bir

süreç zaten..yorucu, yıpratıcı bir süreç..diğer taraftan finali güzel bittiğinde çektiğin bu süreçleri

unutuyorsun belki unutmuyorsun ama artık önüne bakabiliyorsun ,geleceğe odaklanabiliyorsun..

final kötü olunca ise de zaten acı eşiğini geçtiğin/geçeceğin için umursamaz,duyarsız bir hale

geliyorsun."Kendini olanca şiddetiyle hissettiren, diş ağrısına benzeyen, kısmen zevkli bir duygu"

ya dönüşüyor artık..

Hemen kişileri troll ya da trolliçe diye yaftalamayalım :))

Finale kadar çalışmaya devam hocam...Allah yardımcımız olsun..


otto88
Şef
13 Şubat 2016 14:00

insanların hele ki internette ne dediklerini pek umursamam. isteyen istediği gibi düşünsün. bu bakımdan rahat bir adamım ama şurada şöyle bir şey yazıldı diye ''milleti küstürüp vazgeçirmeye çalışıyor'' demek ne demektir yahu? gülmemek elde değil. hastalıkta, sağlıkta, soğukta, sıcakta vazgeçilmemesi gereken zor bir süreçte forumda yazılmış bir yazı ile vazgeçecek varsa zaten hiç başlamamıştır o merak etmeyin. eğer burada böyle yazanlar başkalarını bahane ederek kendileri kötü etkileniyor ve bundan şikayetçiler ise bu hassas zihinle bu mülakatlı, sınavlı zor süreci zaten kaldıramazlar.

alımların düştüğü konusunda söylediklerimin arkasındayım. buyrun 2015 kpss'den yeni sınava sayılı günler kalmış bu güne dek kaç kişi a grubunda atanmış sayıyı vererek yazın. sonuçta bellidir. a grubundan kaç atama oldu bu güne dek ? bir de geçmiş yıllara bakın.

13 Şubat 2016 14:37

:) A kadro mantığını sen daha anlamamışsın bu üniversiteye giriş sınavı değil..git ötede oyna burası Çamurlu üstün kirlenir..

suskun70
Memur
15 Şubat 2016 01:28

Kardesim seni duyan da bizi bakan milletvekili adayı sanır arkadaşlara katılıyorum altı üstü bir memurluk için canımızı disimize takan işsiz iibflileriz işte ve her geçen gün kadromuz da o kadrolara girme yollarımizda daralıyor..bunu burada acı var burada göz yaşı var dayanamazsin diye dramatiklestirmenin alemi yok..Kardeşim içini dokmus iyi de yapmış Hamdolsun 85 üzeri puanım da var girdiğim bir sürü sınav da var ama bir kişiye bile tavsiye etmem ne bu süreci ne bu tempoyu ama dendiği gibi bizim gibi çaresiz olanlar ya da idealist olanlar eninde sonunda kendini burada bulacaktır onu da kimse durduramaz Özetle çiğ köfte örneğine katılıyorum sermayemiz yoktu ıste:)

kolisavra53, 8 yıl önce
:) A kadro mantığını sen daha anlamamışsın bu üniversiteye giriş sınavı değil..git ötede oyna burası Çamurlu üstün kirlenir..

EroSannin
Memur
15 Şubat 2016 01:44

Arkadaşa katılıyorum. Bu kulvara girerken sağlam bir motivasyon kaynağınız olmalı. En adaletli mülakat diye bel bağladıklarımızda bile ters köşe olabiliyoruz. İlanlar az rakipler çok, süreç uzun. Sağlam sinir sistemi istiyor. Hepimize kolaylıklar dilerim.


ahmetmünzir
Aday Memur
19 Şubat 2016 09:38

daha çok vakit var, iyi çalışan kendine güvenen elbet hakkıyla girdiği sınavları kazanacak.


kpsszedeyiz
Memur
19 Şubat 2016 13:10

Çıkmış sınav sorularını arıyordum faceden Sınav Bul diye bir site duydum girdim. Sitede yok yok tavsiye ederim.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi