Editörler : crops35
28 Şubat 2016 15:46

112 Acil Çağrı Merkezinde Çalışan VHKİ Memurlar...

Arkadaşlar bildiğiniz üzere Acil Çağrı numaralarının tek bir numarada toplanması projesi kapsamında açılan Acil Çağrı Merkezlerinde (İçişleri Bakanlığına bağlı) VHKİ kadrosunda çağrı operatörü ataması yapılmaktadır.Bu arkadaşların görevi 110,112,122,154,155,156 numaralarına gelen aramaları karşılayarak gerekli işlemleri yaptıktan (Şikayetin konusu belirlemek, kısaca özetlemek adres bilgilerini alıp kaydetmek ) ilgili birime aktarmaktır.İlgili birimlerle koordine açısından daha etkin olmak için aynı alanda çalışmaktayız.Onların görevi ise çağrıyı alıp misal x yerde ambulans ihtiyacı var ise o bölgedeki ambulansa bunu bildirmek.Özellikle büyükşehirlerdeki yoğunluğu anlatmaya gerek yok sanırım.Bir çağrı operatörü aşağı yukarı 1000'e yakın çağrı karşılamakta.Bu çağrılar içerisinde özellikle acil hastalar,kazalar,yangınlar ile ilgili çağrılar olduğunda o an zor durumdaki vatandaşla birlikte yaşamaktadırlar.Bunun yanında sapıklar,küfürbazlar,sarhoşlar vb. tiplerlerle devamlı uğraşmakta ister istemez o an görüşmelerde yaşanan tatsız konuşmalar yada küfürler sebebiyle (Bir mesai gününde bu durum bazen 100 lerce kez yaşanabiliyor) moral ve motivasyon bozukluğu yaşamaktalar.Kısacası bu birim diğer birimlerin işini kolaylaştırmak için kullanılan bir nevi süzgeçtir.Ayrıca devamlı kulaklık kulağında önlerinde 3 lcd ekran, ışığa ve aşırı radyasyona maruz kalmaktalardır.Fakat aynı işi hatta daha fazlasını yapmalarına rağmen (Çünkü bütün birimlere gelen çağrıları karşılıyorlar) asker ve polisle kıyaslama yapmak istemem onların kutsiyetine olan saygımdan ötürü sağlıkçı çağrı alıcılardan 2000 tl,itfaiyecilerden 800 tl,afadcılardan 750 tl daha az maaş almaktalar.VHKİ maaşlarını 2200 ile 2400 tl arası zaten.Bunun yanında diğer birimlere her öğün için iaşe gelmektedir.Fakat yine VHKİ personeli bundanda mahrum kalmaktadır.Vardiya sistemine göre çalışılmakta hiçbir resmi tatil,dini bayram,milli bayram vs yok.12-48 vardiya sistemi.Rapor vb. olaylar yok.Sizle bu mevzuyu paylaşmamın sebebi bu haksızlıkları gidermek için ne yapabiliriz.Nasıl bir mücadele başlatabiliriz.Dilekçe,sendika,bimer,birebir vali ile görüşme.Yani bir strateji belirlemede bizlere yardımcı olmanız için sizinle bu durumu paylaşmak istedim.Fikrini paylaşan herkese teşekkür ederim.


eaglepaw1903
Aday Memur
17 Mart 2016 13:33

ben de daha önce 112 de VHKİ olarak çalıştım evet durum anlattığınız gibi maalesef. 112 ler tüm illerde faaliyete girmediğinde bu durum görmezden gelinmekte ancak ileride tüm iller faaliyete girdiğinde ve oluşacak personel sayısı göz önünde bulundurulduğunda bu durum görmezden gelinemeyecektir. Ancak mevcut koşullarda maaşlarda bir iyileştirme olabilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır. Çünkü aynı unvanda çalışan personel için eşit işe eşit ücret uygulaması var. Ve sizler içişlerinde VHKİ olarak çalıştığınız için emsalleriniz ile aynı maaşı almaktasınız. 112 de sizinle birlikte görev alan Bahsettiğiniz diğer kurum personelleri ise örneğin sağlıkçılar içlerinde ebe, hemşire, ATT ciler bulunmakta bunlarda emsalleri ile aynı ücreti almakta aynı şekilde itfaiye personeli de öyle sadece AFAD da durum biraz karışık onlarda Başbakanlığa bağlı çalışmakta ve içlerinde VHKİ lerde bulunmakta bunlar ise yemek ücretlerini nakdi olarak almaktadır. İşin özeti mevcut yasal durum içinde 112 lerde içişlerine bağlı VHKİ lere fazladan ücret ödenmesi mümkün gözükmemektedir. Benim sizlere önerim faaliyette olan diğer 112 deki VHKİ arkadaşlarla iletişime geçip, durumunuzu ve taleplerinizi anlatan ortak bir dilekçe hazırlayıp TBMM ye göndermenizdir. Hatta ben bu konuda daha önce çalıştığım 112 de bir arkadaşım da bu konuda bir şeyler yapmak istemişti onun için bir dilekçede hazırlamıştım ama yeteri kadar sayıya ulaşamadığı için arkadaşımın bu girişimi askıda kalmıştı.


yavuz_gul23
Aday Memur
31 Mart 2016 11:07

Yakubi bu konuya değindiğin için öncelikle teşekkür ederim gerçekten ortada haksız bir durum var ve umut ediyorum ki ileride diğer merkezlerde faal duruma gelince daha güçlü bir şekilde sesimizi duyurabileceğiz. Artık asıl zor iş çağrıcılara düşerken maaş konusu masabaşı ile aynı olmamalı diye düşünüyorum,saygılar,


ELFİDAA123
Aday Memur
26 Mayıs 2016 23:21

arkadaşlar 112 çağrı merkezine vhki ataması hangi bölüm mezunu ve kaç puanlarla oluyo. kpss den mi alım oluyo

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi