Editörler : Pangaea

isletmen06
Memur
02 Mayıs 2016 09:44

maceraya gerek yok tabiki inşaat


anadolu05
Daire Başkanı
02 Mayıs 2016 13:41

yorumları okuduktan sonra insanoğlunun ihtiyaçları günden güne değişiyor.önce yeter ki iş gireyim dersin sonra da kendini başka bi boyutta bulursun.

bizim kurumda o kadar tekniker var ki hepsi şimdi mühendis olmak için ugraşıyor.

kimi 70 kimi 85 le atanmışlar ama bir süre sonra adam yerine konmuyoruz her işi yaptırıyorlar mühendise bişey diyemeyen yöneticiler bize her işi yaptırıyorlar vb diyorlar ve haklıllar da maalesef.

Kamu da 2 yıl okuyup zorlanmadan işe girebilirsin ya sonra hayatın boyunca ara elaman olarak her işi verilen her işi yapmak zorundadın.elektrk teknikeri matba kitap işleriyle inşaat teknikeri ihale işleriyle trafik teknikeri inşaat işleriye ugraşıyorlar.

Böyle nice örnekleri var...

Benim kardeşim de puanı tuttugu halde 2 yıllık garanti olsun abi demesine ragmen olan biteni anlatınca bana hak verdi ve elektrik elektornik müh.yazdık .

şimdi tokatta okuypr.

hakkımızda hayırlısı....

Günümüzde o kadar okuyan genç var ki artık maroton bir hayat yaşıyoruz malesef.

Kamuda şunu unutma diploman kadar değer görürsün.

bir hemşire donanımlı bir hemşire yeni mezun pratisyen kadar ,25 yıllık inşşaat teknikeri yeni mezun inşaat müh. kadar değer görmez.

bunları yaşamayı göze alıp yeter ki işim olsun diyorsan karar senin:))

bence ne yapıp et lisans mühensilk mi eczacılık mı tıp mı hukuk mu karar senin ama LİSANS oku

Bu yazdıklarım yaşanan olaylar...


bu da mı ofsayt
Daire Başkanı
02 Mayıs 2016 16:54

Siz başka ülkede yaşıyorsunuz herhalde, 5-6 şehir dışında mühendislik okuyan işsiz kalmayı hak ediyordur zaten. Artık diplomanın para ettiği dönemler çok eskide kaldı. 3 net yapan mühendis oluyor, eğer bu kadar üniversite ve kontenjan olmasa, olamayıp başka mesleklere yönelmek zorunda kalacaklardı. 4-5 yıl lay lay ve ailelerin umudu, cakası ve beklentisiyle geçip mezun olunca olayın vehameti yaşanarak öğreniyor maalesef. Sonrası da asgari ücretin biraz üstünde çalışan mühendisler. Senin o mühendislik okumak isteyen arkadaşların kuyruğu garantiye aldığından yetinmeyip okuyor. Ayrıca özel de çalışma şartlarını bilseler anlarlar ne kadar rahat şartlarda teknikerlik yaptıklarını. O şartlarda hobi artık okumak yoksa gencecik insanların sırtlanlarla mücadelesi çok başka bir durum ve özeldeki vaziyette tam olarak böyle maalesef. O yüzden ara eleman olmak bile cezbediyor artık insanları ha arkanız sağlamsa Şırnak'ta da okusam belediyeye ya da bir yerlere girerim diyorsanız o başka tabi.

Sway Dark
Kapalı
03 Mayıs 2016 21:07

adam tıp, diş hekimliği kazanabiliyor olsa gelip de burada sormazdı herhalde...


Baylarbay45
Yasaklı
04 Mayıs 2016 07:28

Daha iyi bir gelecek düşünüyorsanız; ki öyledir, İnşaat veya Makina Mühendisliklerini tercih edin!

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi