Editörler : crops35
29 Nisan 2016 14:28

Önlisans coğrafya sorusunda yanlışlık mı var?

soruda aşağıdaki ovalardan hangisi teknotik ova değildir diyor ben mi yanlış hatırlıyorum şıklar

bursa eskişehir adapazarı tokat (erba) erzincan

şimdi bakdığımda bu şehirlerin hepsi teknotik olarak gözüküyor eğer hata varsa iptalini istesek iyi olur bir soru bir sorudur


grcnckr
Şef
29 Nisan 2016 14:53

Önlisans coğrafya sorusunda yanlışlık mı var?

soruda aşağıdaki ovalardan hangisi teknotik ova değildir diyor ben mi yanlış hatırlıyorum şıklar

bursa eskişehir adapazarı tokat (erba) erzincan

şimdi bakdığımda bu şehirlerin hepsi teknotik olarak gözüküyor eğer hata varsa iptalini istesek iyi olur bir soru bir sorudur* Türkiye?nin ovaları içinde yer tektonik ovalar ve bölgeleri:Marmara Bölgesi: Adapazarı Ovası,Balıkesir Ovası, Bursa Ovası, Mustafa Kemalpaşa Ovası, Ergene Ovası, İnegöl Ovası Marmara bölgesinden bulunan tektonik ovalardır.

Ege Bölgesi: Soma ovası, Bergama ovası, Turgutlu ovası, Salihli ovası, Akhisar ovası, tire ovası, Torbalı ovası, Alaşehir ovası, Söke ovası, Ödemiş ovası, Yeni Pazar ovası ve Koçarlı ovası Ege bölgesinde bulunan tektonik ovalardır.

Akdeniz Bölgesi: Amik ovası ve Kahramanmaraş ovası Akdeniz bölgesinde yer alan tektonik ovalardır.

Karadeniz Bölgesi: Bolu ovası, Düzce ovası, Tosya ovası, Sulu ova, Taş ova, Merzifon ovası,Erbaa ovası, Niksar ovası, Turhal ovası, Zile ovası ve Artova ovası Karadeniz bölgesi tektonik ovaları içinde yer almaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi: Malatya ovası, Elazığ ovası, Varto ovası, Hınıs ovası, Karlıova, Iğdır ovası, Elbistan ovası,Erzurum ovası, Erzincan ovası, Yüksekova, Tercan ovası, Pasinler ovası Doğu Anadolu bölgesinde yer alan tektonik ovalardır.

İç Anadolu Bölgesi: Konya ovası, Kayseri ovası, Develi ovası, Aksaray ovası, eskişehir ovası, Çubuk ovası İç Anadolu bölgesinde yer alan tektonik ovalardır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Ceylanpınar ovası, Suruç ovası, Birecik ovası, Harran ovası Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan tektonik ovalardır.


merttan
Genel Müdür
29 Nisan 2016 14:55

Soruları yayımlamıyorlar ki yanlış doğru diyebilsen

29 Nisan 2016 15:11

Ben hocaya sordum bursa demişti ama bende tereddütte kalarak bursa dedim diğerlerine göre daha batıda diye ama hayırlısı


osivaslı5834
Aday Memur
29 Nisan 2016 16:12

arkadaslar dını magra cografya sorusumuydu ? zonguldak vatandaslık sorusumuydu onlısans

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi