Editörler : "eskiyara"Pangaea

senturkelif
Aday Memur
16 Ağustos 2016 01:44

ARKADAŞLAR EĞİTİM KALİTESİ KONUSUYLA ALAKALI BİR İMZA KAMPANYASI BAŞLATTIM VE DESTEK VERMENİZİ RİCA EDİYORUM.

KAMPAA KONUSU :

55 YAŞ ÜSTÜ ÖĞRETMENLER EMEKLİ EDİLSİN , GENÇ ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN ÖNÜ AÇILSIN !

https://www.change.org/p/milli-e%C4%9Fitim-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-55-ya%C5%9F-%C3%BCst%C3%BC-%C3%B6%C4%9Fretmenler-emekli-edilsin-gen%C3%A7-atama-bekleyen-%C3%B6%C4%9Fretmenlerin-%C3%B6n%C3%BC-a%C3%A7ilsin?recruiter=319161607&utm_source=petitions_show_components_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink&recuruit_context=copylink_long


erkek5858
Aday Memur
27 Ağustos 2016 16:39

Ayrıca öğretmenler birçok öğretmen para es tatil gibi şeylerden çok öğrencilerini düşünmeli...koskoca milli eğitimin formu ve bütün başlıklar öğretmenlerin maddi dertleri ile dolu... Birazda talebenin eğitimine kafa yorum...


AtaySoy
Yasaklı
28 Ağustos 2016 07:47

Kolej İlköğretim Okullarının TEOG' daki başarı oranı; % 77,

Devlet İlköğretim Okullarının TEOG' daki başarı oranı; % 23..

BAKINIZ: MEB İstatistikleri..


Fıratsakarya1
Yasaklı
13 Ocak 2021 20:09

Evet disiplinin çok önemli olduğunu kabul ediyorum ancak tek probleminde bu olmadığını söylemek isterim .

Zira 80 li 90 li yıllarda öğrenciydim .. hoca sınıfta öğrenciyi öttürürdü ..hiç kimseden çıt çıkmazdı

Ödevini yapmamak mümkünmü ..ellerde cetvel kırılırdı

Pekiii o yıllarda eğitimimiz çokmu iyiydi ??

objektifüye, 8 yıl önce

Mevcut durumda eğitimin kalitesinin arttırılmasının haftalık ders saati sayısıyla,dersin süresiyle,müfredatla,fatih projesiyle,akıllı tahtayla,tabletle,ders kitaplarıyla zerre kadar ilişkisi yoktur.Olmayan disiplin sistemi,eğitimin katilidir.Bir sınıfta bir öğrenci tek başına dersin verimini yüzde 70 düşürmektedir.Bütün sistem, bu, dersi katleden öğrenciyi korumak üzerine kurulmuştur.Disiplin getirilirse eğitimin kalitesi ve verimliliği en az yüzde 100 artacaktır.Fakat en tepeden en aşağıya kadar herkes,''disiplin'' kelimesini söylemekten bile korkmaktadır ve utanç duymaktadır.Bu durumda,problemin çözümü kısa ve orta vadede görünmemektedir.


Fıratsakarya1
Yasaklı
13 Ocak 2021 20:13

Bakın meseleye kafa yoranlarda var

patoo, 8 yıl önce

Merhaba arkadaşlar ben matematik öğretmeniyim.Yıllardır bu işin içinde olunca az çok tecrübe kazanıyor ve yöntemlerini yaratıyor insan diye düşünüyorum. Malum matematik çekinilerek yaklaşılan bir ders. Ön yargı olduğu için dersin başarısı olumsuz etkileniyor. Ben bunu aşmak için DRAMA yöntemini bol bol kullanıyorum.

Yaratıcı Drama etkinlikleri sınıf içerisinde kollektif ve yaratıcı bir ortam oluşmasını sağlıyor. Bu durum çocuklar için çok eğlenceli olduğundan aranızda daha samimi ve sıcak ilişkiler kuruluyor. Sizi seviyorlar dersinize de severek giriyorlar. Buda birçok zorluğun aşılmasını kolaylaştıran ciddi bir etken.

Derslerimde kullandığım yaratıcı drama etkinliklerinin bir kısmını bir blogda yazıyorum fırsat buldukça..isterseniz bakıp kendinize ve dersinize göre uyarlayabilirsiniz. Hatta esinlenip kendi etkinliklerinizi yaratabilirsiniz. Umarım katkısı olur. Merak edenler için adres:

dersoyunlari.blogspot.com.tr

Toplam 45 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi