Editörler : "eskiyara"Pangaea
26 Mayıs 2016 14:33

Norm Kadro Rezaleti....Öğretmen Arkadaşlar okusun

İl İçi tayin bitmek üzere.İş bilmez okul müdürleri kurumnetten ha bire yazı gönderiyorlar.neymiş efendim okulumuzda il içi norm açığı listesinde falan branş açık olmasına rağmen sakın ha tayin istemeyin yoksa mağdur (sözüm ona) olursunuz.yani norm fazlası olursunuz.ulen okul müdürü ve müdür yardımcısı olacak akıllılar normları siz değilde orman iblislerimi güncelledi.ayrıca sondan gelen değil hizmet puanı düşük olan norm fazlası olur...inadına tayin isteyeceğim


a_durmaz
Başbakan Müsteşarı
26 Mayıs 2016 17:09

Normal şartlarda hizmet puanı düşük olan norm fazlası olur doğru fakat norm yokken herhangi bir hata sonucu atama olmuşsa giden norm fazlası olur. Okulda var olan öğretmenin puanın az olup olmadığı önemli değil. Bu konuda bakanlığın görüş yazısı var. Ben idareci olduğum dönemde bu durum yaşanmıştı il meb bakanlığa sormuştu ve gelen görüş yazısı bu şekilde idi ve bu doğrultuda işlem yapılmıştı.


zeyran36
Memur
26 Mayıs 2016 17:29

Benim tercih ettigim okulun normu iki bu sene oyle gosterildi bir ihtiyac gosterildi ama onumuzdeki egitim ogretim yilinda bire dusecek simdi kim norm fazlasi olur simdiki okulda aday ogretmen varn benim 183 puanim var


zeyran36
Memur
26 Mayıs 2016 22:07

Cevap yok mu?


yazık oldu yarınlara
Şube Müdürü
26 Mayıs 2016 22:26

hocam benim bildiğim aday öğretmenin puanı sizden düşük olsa bile aday olduğu için yerinin değiştirilmesine milli eğitim sıcak bakmıyor.sanırım geçen sene bu konuyla ilgili bir yazı yayınlamışlardı ama emin değilim.yani normalde aday öğretmen norm fazlası olur ama aday öğretmen olduğu için okulda kalmasını uygun görebilir milli eğitim..yine de bilen başka bir arkadaş varsa burada yazsın size yardımcı olsun..


zeyran36
Memur
26 Mayıs 2016 22:39

zeyran36

Becayiş istiyor

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Sınav sonrası işlemler" başlıklı 25. maddesi, 3. fıkrasında; "(3) Aday öğretmenlerin, alanında norm fazlası olması ile sınavda başarısız olmaları nedeniyle yapılacak yer değiştirmeler ile 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik kapsamında ifade edilen sağlık ve can güvenliği mazeretlerine bağlı yer değiştirmeler dışında görev yerleri değiştirilemez. Yerleri değiştirilen aday öğretmenlerin varsa Ek-3'te yer alan Form ile diğer bilgi ve belgeler, değerlendirmede kullanılmak üzere beş iş günü içinde atandıkları eğitim kurumu müdürlüğüne gönderilir."hükümleri bulunmaktadır.

Buna göre;

1- Aday öğretmenler, norm fazlası olarak belirlenebilir.

2- Norm fazlası aday öğretmenler; norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde duyuru sonrasında, tercihleri alınarak, hizmet puanı üstünlüğüne göre görev yerleri değiştirilebilir.

3- Aday öğretmenler, kadrolu öğretmenliğe atanmak için yapılan sınavda başarısız olmaları nedeniyle görev yerleri değiştirilebilir.

4- Aday öğretmenlerin, Sağlık ve can güvenliği mazeretlerine bağlı olarak görev yerleri değiştirilebilir.

5- Bu kriterler dışında norm fazlası aday öğretmenlerin görev yerleri değiştirilemez.


zeyran36
Memur
26 Mayıs 2016 23:01

Burda aday ogretmen norm fazlasi olur yaziyor kesin ve net bi sekilde.


yazık oldu yarınlara
Şube Müdürü
26 Mayıs 2016 23:41

tamam hocam cevabı bulmuşsun zaten:)

ben sadece aklımda kalanı söyledim hatta bilen varsa söylesin dedim.hem cevabı zaten biliyormuşsun sormana gerek yokmuş yani.

zeyran36, 8 yıl önce

Burda aday ogretmen norm fazlasi olur yaziyor kesin ve net bi sekilde.


zeyran36
Memur
27 Mayıs 2016 08:43

Yok estagfurullah oyle demek istemedim


seljan7
Aday Memur
27 Mayıs 2016 21:28

aday öğretmenin gönderilmesi haksızlık. ihtiyaç belirlenirken normlara bakılmalıydı.


zeyran36
Memur
27 Mayıs 2016 21:42

Şu an iki norm var iki ogretmen calisiyor ucretli aday ogrtmn baska yerde bir egitimini aliyor birini de ilicine actilar basvurumu yaptim gittigimde ucretli arkadaslardan birj ayrilacak bir ben bi ucretli arkadas donem sonuna kadar insaallah beraber calisacagiz yeni egtm ogretim yilinda norm tekrar belirlenince aday ogretmen norm fazlasi olacak hayirlisi artik

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi