Editörler : oto-danisman-expert
29 Mayıs 2016 16:01

2016 Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Sağlık İçin Sevk Edilen Adaylar

-Arkadaşlar öncelikle başarısız olarak değerlendirilen arkadaşların da kazanıp gönüllerinde ki yere ulaşmalarını temenni ederim.Lütfen sabırlı olun ve pes etmeyin.8 ci de başarılı olabilen bir kardeşiniz olarak dile getiriyorum.Başarılı olan arkadaşlarımı kutlar başarılarının devamını dilerim.

-Meslek içerisinde deneyimli arkadaşlarım ve komutanlarımızdan başarılı olan arkadaşlar adına bir kaç konu hakkında bizlere açıklık getirmelerini istediğimiz için başlığı açtım , bilgilerinizi eksik etmezseniz memnun oluruz.

-Öncelikle bazı arkadaşlarımız bu alımda muvazzaf bazılarımız ise sözleşmeli astsubay aday adayı olmaya hak kazandık.Sözleşmeli olacak olan adaylar ilişkimiz kesilip mesleğimizden uzaklaştırılır mıyız acaba korkusu içindeler.Bu konu hakkında ilk dokuz yıllık sözleşme süresini bitiren bir astsubay sonra ki sözleşme süreleri için sıkıntı yaşarlar mı ?

-Sözleşmesi biten astsubay tazminat yada benzeri bir para alama durumu var mı ? Bu durum ile ilgi muvazzaf ile arasında ne gibi bir farklılıklar teşkil eder ?

-Sözleşmeli personel 4 yıl sonra muvazzaf olabilmek için sınavlara tabi tutuluyor yazıyor yönetmelikte peki bu durum uygulamada aynı şekilde devam ediyor mu ? Aksi takdir de açıp olmaması gibi durumlar sebebi ile sözleşmelilerin muvazzaflık yolu aslında kapalı mıdır ?

-Muvazzaf personel subaylık sınavlarına girebilir peki sözleşmeli astsubay da subaylık sınavına girip subay olabilir mi ? Yoksa ilk önce muvazzaf mı olması gerekiyor ?

-Sözleşmeli personellerin dışlanabileceği konusunda bazı duyumlar , bu duyumlar söyletiden ibaret olduğunu düşünüyorum fakat yine de sormak istedik sözleşmeli personele aynı rütbe içerisinde ikinci adam muamelesi yapılma gibi bir durum var mı ?

-Muvazzaf personel ile sözleşmeli personel eğitimleri aynı yerde ve aynı şekilde mi icra ediliyor ?

Sevgi ve saygılarımla...


MahiMahi
Şef
29 Mayıs 2016 20:14

Bildiğim kadarıyla cevaplayayım,

Eğitim aynı yerde görülüyor, astsubaylar nasıl olur bilmiyorum ama subaylar sutasaktan sonra sınıf okullarına ayrı yerlere eğitime gidiyorlar. Sutasakta söz. muv karışık oluyor.

Sözleşmelilere ayrımcılık yapıyorlar ama artık sayıca bol olduğu için eskisi gibi abartılı bir baskı yok. Sözleşmelilerin sicil baskısı var, amiri kötü sicil verirse muvazzaflık sınavı haklarını kaybedebiliyorlar bu sebeple kötü komutana denk geldin mi amuda kalk dese kalkmak zorunda kalacaksın :) Birde askeri okuldan yetişenler ben o kadar eziyet çektim, iki sene askeri okulda sap sapa eğitim görürken adam dışarıda gezdi, takıldı şimdi geldi benimle aynı işi yapıyor hak etmiyor ya da ben hak etmiyorum bunu ayağına gıcıklık, kompleks durumu muhtemeldir. Karakter yoksunu adam çok olduğu için bazı kişilerle ters düşebilirsin.

Sözleşmeli Astsb. Muv. olmadan subaylık sınavlarına giremiyor. Subaylığa geçiş kontenjanı düşük tutuluyor ve sınavla beraber sağlamak zorunda olduğun sicil notu gibi durumlardan dolayı zorlanman muhtemel. Yönetmeliğe bakınca oluru var gibi duruyor ama işin içine girince başarabilmek için azimle duvarı delmen gerekiyor.

Bu arada sağlık raporu için hangi tarihe gün verdiler? Kaç gün olduğu belirtiliyor sağlık raporu alım sürecinin? Nereden alınacağı konusunda seçenek şansın var mı?


genclik52
Aday Memur
29 Mayıs 2016 22:13

Teşekkür ederim yorumlarınız için.Sağlık raporu hazıran ayı ıcerısınde olucak net bır gün yada yer belirtilmedi.6 ay balıkesır ve sonra sınıf okullarına dağılıcakmışız dediğiniz gibi ,tabi sağlık problemı cıkmaz ve okulu başarı ile bitirebilirsek.

-Sözleşme bitimin de toplu para alma gibi bir durum sözleşmelilerde de var mı pekı bilginiz var mı ?


MahiMahi
Şef
30 Mayıs 2016 00:26

O konuda bilgim yok malesef...

genclik52, 8 yıl önce

Teşekkür ederim yorumlarınız için.Sağlık raporu hazıran ayı ıcerısınde olucak net bır gün yada yer belirtilmedi.6 ay balıkesır ve sonra sınıf okullarına dağılıcakmışız dediğiniz gibi ,tabi sağlık problemı cıkmaz ve okulu başarı ile bitirebilirsek.

-Sözleşme bitimin de toplu para alma gibi bir durum sözleşmelilerde de var mı pekı bilginiz var mı ?

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi