Editörler : crops35
07 Haziran 2016 12:46

Kamuda bilgisayar mühendisliği ?

Merhaba arkadaşlar şuan bilgisayar öğretmeniyim. 2014 yılında atandım. atandıktan sonra mühendislik bitirdim. 2014 p3 puanıyla 2016/1 atamasına yetişiyorum ve puanım yüksek. Sizin görüşünüzü almak istiyorum.

*Kamuda mühendisliğin öğretmenliğe göre ne gibi avantajları vardır ?

*Bilgisayar mühendisleri kamuda tam olarak ne iş yapar?

*Maaşları ortalama ne kadardır?

*Çalışma şartları nasıldır. bildiğim kadarıyla 8-5 normal memur gibi.

*Bir de kılık kıyafet olayı nasıl mesela? Sivil çalışılabiliyor mu?

Teşekkürler.

07 Haziran 2016 16:40

ben üniversitedeyim hocam söle bahsediyim iş gelirse oda programlama yada switch ayarlama olursa yapılıyor onun dışında iş yükü olarak hafif ben tef mezunu teknisyenim iş yüküm çok daha ayar amir konumdalar maaş olarak da su an bekar olarak 3 600 alıyor arkdaşımız arazisini koymadan =)


coderfree
Kapalı
07 Haziran 2016 21:23

Hocam ben de 7 yıl öğretmenlik sonrası 1yıldır bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum. Aslında gerçek anlamda mühendislik yapıyor musun dersen hayır çünkü teknik işlemleri zaten teknisyen ve teknikerler yapabilir, eğitimle ilgili diğer işlemleri de Bilgisayar öğretmeni yapabilir(Hangi işlerim yaptığımı merak ediyorsanız özelden sorun) Dönem dönem iş yoğunluğu artmakta onun dışında normal yoğunluk var.

*Kurumumun bilgisayar mühendisine ihtiyac var mı? Yok

*Prestijin var mı?Prestijin yüksek oluyor, herkes senin mühendis olduğunu biliyor ve bir kısmı senin yerinde olmak için gıptayla bakıyor.

*Değerin var mı?Yok. Şube müdürlerine bağlı çalıştığın için sonuçta onlar seni altında görüyor. Bir de birimine görevde yükselme vb. durumlarla şef gelirse dışarıdaki vatandaş düz mantık bakarak şefi senden üstün görebiliyor.

*Maaş konusunda memurlar.net maaş robotunda neyse aynısını alıyorum. Bizim branşta arazi geliri vs. ek gelir yok.

*Çalışma şartları memurla aynı 8-17 arası.İzin öğretmenliğe kıyasla az, her kafana estiğinde izin kullanamıyorsun, biraz da bağlı olduğun şube müdürünün tavrına bağlı.

*Kılık-kıyafet olarak ben memur gibi giyiniyorum ama bazıları rahat giyiniyorlar ses eden olmuyor. Kurumun geneli kılık-kıyafete uyuyor.

Gelelim öğretmenliğe göre avantaj-dezavantaja;

*Öğretmenliğin tatili daha fazladır.

Meslek lisesinde öğretmenseniz full ek ders + hafta sonu staj varsa mühendisten fazla alırsınız, sadece full ek ders varsa mühendisle aynı alırsınız, ek dersi full almıyorsanız mühendis daha fazla alır. Eylül ayında öğretmenin hazırlık ödeneği alacağını hesaba katarsak 1 ay yaz tatili maaş farkına denk gelir ve 1 ay yaz tatili + 15 tatil yani mühendis yılda bir buçuk ay maaş konusunda avantajlıdır.

*Öğretmenlik stresli meslektir, sorunlu bir okuldaysanız hayatınız zehir olur. Beklentiler olan öğrencileriniz varsa yaptığınız iş keyif verir. Beklentisiz ama sorunsuz bir okuldaysanız kafa dinlersiniz. Ders anlatmayı sevmiyorsanız öğretmenlik size işkence gibi gelir ama seviyorsanız öğretmenlikten başka meslek yapmak istemezsiniz.

*Öğretmenlikte ertesi gün anlatacağınız konulara hazırlık yaparsınız durmadan yazılı hazırlama ve okumalar, rehberlik evrakları vs. iş çıkar, mühendislikte bizim branş ve kendim için konuşuyorum mesai bitti mi iş biter.

Henüz 1 yıl oldu ama memnun musun pişman mısın diye sorarsanız, iyi ki mühendisliğe geçmişim diyorum.


buzozgur
Aday Memur
23 Haziran 2016 09:04

arkadaşalr tercih dönemindeyim biraz fikir verebilirmisiniz lütfen


ytümakinacı
Daire Başkanı
24 Haziran 2016 16:39

Ek gostergesi 3600. Ogretmenligin yanilmiyorsam 3000 miydi? Avukatlarin bile 3000 diye biliyorum. Hocam, iyi kurum sec iyi arastir. Bekarsan muhendislige gec. Yook evliyim zaten esim de ogretmen gul gibi geciniyoruz dersen ogretmenlikte kal. Peki niye okudun madem ogretmrn kalacaksin degil mi. ikisi de guzide meslekler. Ustunlukler yook. Ama bekarsan muhendisligi sec derim. 7 yillik memuriyetin varsa yeni atanan bir muhendisten 100 tl fazla alirsin. ben 7 yil duz memurluk sonrasi 1 yildir muhendisim. 657'de. 3585 tl aliyorum sen de bunu alirsin. biz de 3 ayda max 510 tl arazi tazminati var. Siz de var mi bilmiyorum yoktur. Araziye cikinca yolluk aliyoruz biz ayda yaklasik 4 defa yol yaziliyor 100 tl . Bazen 8 defa cikiyorum. DS? KARAYILLARi gibi kurumlarda daha cok araziye cikinca yol parasi artiyor. Kisaca sizde arazi tazminati yokt?r yoktur ama goreve gidereen yolluk alirsin.

ytümakinacı
Daire Başkanı
24 Haziran 2016 16:42

maas hesabini simdilik arazi tazminati ve yolluk olarak katma isin icine.. yeni baskayan 8/1 657 muhendis 3485 aliyor. temmuzda zam var. Ama kamu Hastaneleri gibi kadrolsrda doner sermaye var mi telefonla ara.. eger alim yapiyorlarsa... 500 600 doner alirsin belki bilgi islemde

buzozgur
Aday Memur
25 Haziran 2016 19:24

HOcam açılan bazı kurumları söyleyeyim fikir verebilir misniz?


buzozgur
Aday Memur
25 Haziran 2016 19:26

MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM.A.Ş.GEN.MD.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU

ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÜNİVERSİTELER

ama hiçbiri memleketimde değil. şuan bulundugum ilçe memlekete 1 saat 15 dk mesafede. çok arada kaldım gerçekten.


burdurspor
Memur
29 Aralık 2020 02:18

hiçbiri kulağa hoş gelmiyor


burdurspor
Memur
23 Mart 2021 16:21

GÜNCEL

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi