Editörler : "eskiyara"Pangaea

tolunays
Memur
29 Ocak 2017 05:18

Memur kardeşlerimin bu haklı talepleri karşılanmalıdır. O atanamayan yarım milyon sözde öğretmen kardeşlerimiz de internette, sosyal medyada takılıp ona buna laf yetiştireceklerine sınava çalışsınlar. İnanın ki zor değil.


Horoz Geldi
Şube Müdürü
29 Ocak 2017 13:07

Tolunays alan değiştirdin mi:))

tolunays, 7 yıl önce

Memur kardeşlerimin bu haklı talepleri karşılanmalıdır. O atanamayan yarım milyon sözde öğretmen kardeşlerimiz de internette, sosyal medyada takılıp ona buna laf yetiştireceklerine sınava çalışsınlar. İnanın ki zor değil.


sara12
Aday Memur
29 Ocak 2017 17:40

Tolunays hem memurluktan öğretmenliğe geçişi haklı buluyosun hem De yarım milyon atanamayan ogretmenime sözde öğretmen deyip çalış KPSS ye diyorsun... Memur öğretmenler De haklıdır ogretmenlige geçmek istiyorlar ama senin söylediğin sözler birbirini tutmuyor.


MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
30 Ocak 2017 11:54

ÖĞRETMENLİĞE GEÇECEK KAMU PERSONELİ İÇİN ÇÖZÜM

Öğretmenlik yapma hakkı bulunan kamu çalışanlarının devletteki memur kadrolarının MEBin devlet okullarındaki öğretmenlik kadrolarına aktarılması adaleti bozmadan, yalnızca kendi aralarında belli ölçütlere göre uygun bir sıralamayla olabilir.

Örneğin devlet öğretmenliğine "kurumlar arası ve kurum içi" geçiş sıralamasında aşağıdakilerden herhangi birisi ölçüt olarak uygulanırsa adalet duygusu zedelenmeyecektir:

1) Memuriyet öncesi MEB Özel Öğretim Kurumlarında geçen SSKlı Öğretmenlik,Öğreticilik süreleri ile Memuriyet süresi toplamı

2) Emekliliğe esas toplam hizmet süresi

3) Mezuniyet tarihi önceliği

4) Aslında memur olmayan ilk atamacılar için gerekli olan KamuPersoneliSeçmeSınavı ısrarından vazgeçilmeyecekse de sadece kendi aralarında ilgili puan türlerinde üstünlük sıralaması

Devletimiz, zaten çoğunluğu öğretmenlik vasfı bile taşımayan,"verimsiz sözde ücretli öğretmelerle" aslında 75.000-95.000 civarı mevsimlik çalışanlarla ihtiyacını gidermeye çalışacağına zaten maaş ödediği gerçek mesleği öğretmenlik olan 5500 civarı devlet memurunu asıl kadrolarına geçirse Milli Eğitim Sistemine ve memuröğretmenlerden boşalacak çoğunluğu Genel İdare Hizmetler GİH sınıfı memur kadrolarının gerçek sahiplerine kalması sonucunda diploma mezuniyet unvanlarına göre biraz olsun verimli istihdamı sağlayabilecektir.

Bu kişilerin kadrolarının MEBe öğretmen olarak kaydırma işi asla ilk atamacılar ile karşı karşıya getirilip haksız rekabet içinde, eşit olmayan koşullarda yarıştırılmadan ya eskisi gibi %3lük kontenjanla ya da toplu bir kadro kaydırmasıyla halen çalıştıkları illerde anayasal aile birliğinin korunması adına zorunlu hizmetten muaf tutularak yapılmalı 2012den beri süren mağduriyet artık giderilmeli, Türk Milli Eğitim sisteminin bir neferi olarak çoktan hak ettikleri asıl mesleklerine kavuşturularak gönülleri alınmalıdır.

# Öğretmen Olmaya Hak Kazanmış Kamu Personeli ve Memuriyet Öncesi MEB Özelde Öğretmenlik Yapmış Devlet Memurları


aydn58
Aday Memur
31 Ocak 2017 16:03

arkadaşlar hiçbir şey yapamıyorsanız bari milli eğitim komisyon üyelerine mail atalım....


aydn58
Aday Memur
31 Ocak 2017 23:12

arkadaşlar twetterde genel mesajlar yazana kadar milli eğitim komisyon üyelerine ulaşmaya çalışalım... daha verimli olacaktır... komisyon üyelerine mail atmayıda unutmayalım...


edeca
Memur
31 Ocak 2017 23:24

https://www.change.org/p/milli-eğitim-bakanliği-aylardir-açikta-bekleyen-öğretmenler-iade-edilsin lütfen imzalayın destek bekliyoruz

E K S E L A N S
Müsteşar
01 Şubat 2017 11:35

Reklam-reklam-reklam

evet

her yer reklam dolu

aydn58, 7 yıl önce

memurlar netin reklamsız haber yapma zamanı gelmedi mi? herkeste bir beklenti oluştu mebte böyle bir çalışma var mı yok mu diye???


MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
01 Şubat 2017 11:46

MEMURÖĞRETMENLER 2.DÖNEM OKULLARINDA OLACAK MI?

Sayın Başbakan Binali Yıldırım, Sayın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sayın Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sayın Milli Eğitim-Kültür-Gençlik-Spor Komisyon Başkanı Beşir Atalay ve Sayın Devlet Personel Başkanı Enes Polat'a...

ÖĞRETMEN AÇIĞINA GÜVENİLİR-VERİMLİ-MASRAFSIZ ÇARE: MEMURÖĞRETMENLER

15 .07.2016 sonrası yaşananlar sonucunda O-Hal döneminde görevden uzaklaştırılan, meslekten atılan, lisansı iptal edilip özelde bile çalışamayacaklar ve malum yapının okullarının öğrencileriyle MEB?e geçmesiyle binlerce öğretmen açığı doğduğu net bir gerçektir!

Genelde verimsiz hatta öğretmen vasfı taşımayan 90000i aşkın ücretli mevsimlik çalışanla okullarda öğrencilerin karşısına işinin tam da ehli olmayan kişilerin öğretmen diye çıkarılması eğitim öğretim sistemimiz için ne kadar sağlıklıdır?

Devletin yetkililerinin Milli Eğitim harcamalarında olanaklarının kısıtlı olduğu açıklamaları da arşivlerde kayıtlıdır.

MEB, okullarda tam gün eğitim-öğretime geçmeye hazırlanıyor. ki bu yeni öğretmen gereksinimi demektir!

O halde devlet için, öğretmen açığının bir kısmını hem güvenilir hem verimli hem de Bütçeye ek yük getirmeden kapatabileceği VERİMLİ bir çare var!

Memuröğretmenler yüksek puanlarına rağmen öğretmenliğe atamaları çeşitli nedenlerle olmayınca yine on binlerce kişi arasından büyük bir emek sarf edip KPSS ile öğretmenlik dışı memurluk kazanarak bir iş sahibi olmayı başarabilmiş kamu personelidir.

Aralarında MEB Özel Öğretim Kurumlarında çalışmış, hatta öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış asil devlet memurlarının bile olduğu düşünülürse idari ve halkla ilişkiler yönüyle de zengin donanım kazanmış öğretmenlik yapma hakkı bulunan kamu personelinden isteyenlerin kadrolarının Devlet Bütçesine ek yük getirmeden MEBe öğretmen olarak aktarılması tam gün eğitim sistemi öncesinde, okullarımızda öğrencilerimize de pozitif anlamda ciddi bir ivme kazandıracaktır.

O-Hal döneminde okullarımız-öğrencilerimiz için GÜVENİLİR tek seçenek tüm güvenlik soruşturmalarından, araştırmalarından geçmiş MEMURÖĞRETMENLERdir.

Memuröğretmenlere "tekrar KPSSye girin, ÖABTye girin; yeni mezun ve kamu personeli olmayanlarla yarışın!" denip, 31 Ağustos 2012'den beri hizmet süresiyle kurumlar arası geçiş yönetmelikle kapatılırken; KPSSsiz ve ÖABTsiz öğretmen alımları sürmüştür.

1) Devlet memuru olmayan, özel eğitim-öğretim kurumlarındaki 5000 öğretmen 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 674 sayılı KHK ile KPSSsiz ÖABTsiz devlet öğretmenliği kadrolarına Ekim2016da atanmıştır!

2) KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerin araştırma-öğretim görevlileri ve okutman kadrolarından MEB öğretmen kadrolarına kurumlar arası geçişle KPSSsiz ÖABTsiz alım vardır!

3) Engelliler için ÖABTsiz E-KPSS ile alım vardır.

4) Sadece bir dilekçeyle "28 Şubat Mağduru" olarak adlandırılanlar için KPSS ve ÖABT şartı olmadan MEB öğretmen kadrolarına alım ve memuriyetten geçiş yapılmıştır.

5) KPSSsiz ve ÖABTsiz, milli sporcuların MEBe öğretmen olarak alımı vardır!

Memuröğretmenlerin görevli olmaları gereken yerleri; sınıflarda, okullarda, kara tahta, akıllı tahta başlarında çalışarak, yapmak istedikleri gerçek mesleklerinin ait olduğu MEB'in devlet okullarındaki eğitim hizmetleri sınıfındaki öğretmen kadrolarıdır!

Zaten Devletin maaş ödediği, öğretmenlik yapma hakkını kazandıran lisans-yüksek lisans diplomalarına ve diğer belgelere sahip bu kamu personelinin VHKİ,bilgisayar işletmeni, şef,zabıt katibi, icra memuru, gümrük-muhafaza memuru, ambar memuru, kontrol memuru, programcı, çözümleyici, gişe görevlisi, adliye çalışanı, infaz koruma memuru, kaloriferci,itfaiyeci, şoför,hizmetli, 399lu kamu personeli,...vs. olarak mezuniyet dışı unvanlarda çalışmaları devlet için maalesef ki çok büyük bir iş gücü kaybı, yetişmiş beyin gücü israfı, verimsiz insan kaynakları planlamasıdır.

Öğretmenlik yapma hakları bulunan kamu personelinin atama başvurularından hemen önce 31.08.2012deki MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliğinden önceki kazanılmış kurum-içi ve kurumlar-arası geçişle devlette öğretmenlik yapma hakları yok edilmemelidir.

Bugüne kadar memuröğretmenlere tek çıkar yol olarak hiç kamu personeli değillermiş gibi 657 Sayılı Kanunun iç mevzuatını ilgilendiren memuriyette sınıf değiştirme, diplomaya dayalı unvan değişikliği, kurumlar arası geçiş gibi konular bile göz ardı edilerek yeni mezun ve kamu personeli de olmayan kişilerle birlikte sıfırdan tekrar KPSSye girerek sadece ilk atama yoluyla öğretmenliğe geçiş olasılığı bırakılmıştır ki bu da pratikte sıfıra yakın bir ihtimaldir.

02.12.2015 tarihli Resmi Gazete Yayımlanan Personel İşlemleri Konulu 2015/13 sayılı Başbakanlık Genelgesinde:

"Tüm kamu kurum ve kuruluşları... c) Sınıf değiştirerek kurumlar arası nakil yoluyla yapacağı atamalarda Başbakanlıktan izin alacaktır." denilmektedir. Yani yürürlükteki bu genelgeye göre memuriyette sınıf değiştirerek kurumlar arası nakil yoluyla yapılacak atamalar aslında kapalı değildir.

Zaten kamu hizmetinde bulunan özelde öğretmenlik yapmış, sonradan KPSS ile memurluk kazanmış ya da memurluğu sırasında öğretmen olmaya hak kazanmış kamu personeline sanki ilk kez atanacaklarmış gibi sadece ve yeniden KPSS koşuluyla öğretmenliğe geçiş seçeneği bırakması mantık dışıdır

Öğretmenlik hakkına sahip "yönetmelikzede" kamu personeli kimlerden oluşmaktadır?

1) Kamu personeli iken üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirip öğretmenlik yapma hakkına sahip olmuş aday öğretmen olacak asil memurlar.

2) Memuriyet öncesi MEBe bağlı Özel Öğretim Kurumlarında öğretmenlik yaparak asil öğretmen olmuş ya da aday öğretmenlik durumunda kalmış asil memurlar

Memuröğretmenlerin devletteki memur kadrolarının MEB okullarındaki öğretmen kadrolarına aktarılmaları "SSKlı MEB özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlik & öğreticilik süreleri" , "Mezuniyet Tarihi Önceliği" , "Emekliliğe Esas Toplam Hizmet Süresi" ya da kendi aralarındaki başka bir adil ölçüte göre sıralamayla gerçekleşebilir.

Bu işlem ya eskisi gibi %3'lük kontenjanla ya da toplu bir kadro değişimiyle halen çalıştıkları il ve ilçelerde anayasal aile birliğinin korunması adına zorunlu hizmetten muaf tutularak yapılmalı 2012den beri süren mağduriyet artık giderilmelidir.

Eğer bu mağduriyet giderilip memuröğretmenlerin gönülleri alınırsa hem onlar öğrencilerine kavuşacak hem de Devletimiz, bütçeye ek yük getirmeden öğretmen açığının bir kısmını, öğretmenlik yapma hakları bulunan, idari-iş deneyimi yüksek, devlet tecrübesi ve devlet terbiyesi yerinde, halkla ilişkiler yönünde yoğun kazanımlara sahip kamu personeliyle yani memuröğretmenlerle masrafsızca,verimli ve güvenilir kişilerle kapatacaktır.


aydn58
Aday Memur
02 Şubat 2017 18:03

arkadaşlar 5000 kadro gitmeden umutsuzluğa yer yok


tolunays
Memur
04 Şubat 2017 18:09

Kardeş, o memurlar muhtemelen eğitim fakültesi mezunu. Ama bakıyorum alakasız fakülte mezunları formasyon alınca atanamamış öğretmen oluveriyor.

sara12, 7 yıl önce

Tolunays hem memurluktan öğretmenliğe geçişi haklı buluyosun hem De yarım milyon atanamayan ogretmenime sözde öğretmen deyip çalış KPSS ye diyorsun... Memur öğretmenler De haklıdır ogretmenlige geçmek istiyorlar ama senin söylediğin sözler birbirini tutmuyor.


Kagan Aydın
Aday Memur
17 Şubat 2017 16:13

Sonlandı mı ?


MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
06 Nisan 2017 15:25

ÖĞRETMEN OLARAK MEB'E GEÇİŞ HAKKI OLANLAR

KPSS ile kazandıkları öğretmenlik dışı kamu personeli görevlerini sürdürürken 31.08.2012 MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliği ile mağdur olmuş kişilerin kadroları çalıştıkları il-ilçelerde MEBe öğretmen unvanıyla aktarılıp mağduriyet 5.yılda bitirilecek midir?

Öğretmen olduğu halde bu kamu personelinin VHKİ, bilgisayar işletmeni, şef, zabıt kâtibi, icra memuru, gümrük-muhafaza memuru, ambar memuru, PTT gişe görevlisi, adliye çalışanı, infaz koruma memuru, itfaiyeci, şoför, kaloriferci, hizmetli, 399lu kamu personeli gibi mezuniyet dışı unvanlarda çalışmak zorunda kalmaları ülkemiz için yetişmiş beyin gücü israfı, verimsiz insan kaynakları planlamasıdır.

Yaşamlarını biraz olsun güvenceye alabilmek için KPSS ile GİH,TH,YH sınıfı,...vs memuriyet kadroları kazanmak zorunda bırakıldılar ancak görevli olmaları gereken yerleri; sınıflarda, okullarda, kara tahta, akıllı tahta başlarında çalışacakları yapmak istedikleri gönüllerindeki gerçek mesleğin ait olduğu MEBin devlet okullarındaki eğitim hizmetleri sınıfındaki öğretmen kadrolarıdır!

ÖĞRETMENLİK YAPMA HAKKI OLAN KAMU PERSONELİ

1)Kamu personeli iken üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirip öğretmenlik yapma hakkına sahip olmuş aday öğretmen olacak asil memurlar.

2)Memuriyet öncesi MEBe bağlı Özel Öğretim Kurumlarında öğretmenlik yaparak asil öğretmen olmuş ya da aday öğretmenlik durumunda kalmış asil memurlar.

"Memuröğretmenler arasında Lisans - Tezsiz Yüksek Lisans öğrenimlerinin ardından memuriyet öncesi MEB'e bağlı Özel Öğretim Kurumlarında çalışmış, Temel-Hazırlayıcı-Uygulamalı Eğitim ve Sınavlarını başarıyla tamamlamış ASİL ÖĞRETMENLER de vardır."

ÖĞRETMEN AÇIĞINA GÜVENİLİR-VERİMLİ-EKONOMİK OPTİMUM ÇARE MEMURÖĞRETMENLER

Büyük oranda öğretmen vasfı taşımayan 80000 civarında ücretli mevsimlik çalışanla okullarda öğrencilerin karşısına işinin tam da ehli olmayan kişilerin öğretmen olarak çıkarılması uygun ve verimli değildir.

15.07.2016 sonrası Olağanüstü Hal döneminde KHKlar ile meslekten ihraçlar sonucu binlerce öğretmen açığı oluşmuştur.

MEB'in okullarda ikili eğitimden vazgeçip tam gün eğitim-öğretime geçme planı yeni öğretmen ihtiyacı doğuracaktır.

Tüm bu öğretmen ihtiyacına karşın "Bütçe olanaklarının kısıtlılığına dair resmi açıklamalar" arşivlerde kayıtlıdır.

O halde devletimiz, zaten maaş ödediği öğretmenlik yapma hakkı bulunan, yönetmelik değişikliği mağduru kamu personelinden (memuröğretmenler) isteyenlerin kadroları gerekirse son bir kez güvenlik soruşturulmasından geçirildikten sonra halen görevli oldukları illerde ve ilçelerde aile birlikleri korunarak, zorunlu hizmetsiz, devlet dairelerinden devlet okullarına eğitim hizmetleri sınıfında öğretmen unvanıyla kanuni hakları olan kurum-içi ve kurumlar-arası geçişini küçük bir düzenlemeyle hemen yapabilir.

Öğretmenlik dışı unvanlarda kamu personeli olarak görev yapan memuröğretmenlerin MEB?e kadro değişimiyle aktarılmalarında hukuki durum:

T.C. Anayasası 17.Madde: "Herkes, yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir."

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 74.Madde: "Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakati ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68. maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür."

02.12.2015 tarihli Resmi Gazete Yayımlanan Personel İşlemleri Konulu 2015/13 sayılı Başbakanlık Genelgesi: "Tüm kamu kurum ve kuruluşları... c) Sınıf değiştirerek kurumlar arası nakil yoluyla yapacağı atamalarda Başbakanlıktan izin alacaktır."

KPSSsiz, ÖABTsiz öğretmen alımları ve değişik uygulamalar:

1)Memuröğretmenlerle aynı statüdeki öğretmenlik kriterlerini taşıyan şehit-gazi yakınları kaldırıldığı varsayılan "kurumlar arası geçişle" KPSS?siz, ÖABT?siz hizmet sürelerine bağlı olarak Kasım2016da devlet öğretmenliğine kaydırılmıştır.

2)01.09.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 674 sayılı KHK ile devlet memuru da olmayan özel eğitim-öğretim kurumlarındaki 5000 öğretmen, KPSS'siz ÖABT'siz devlet öğretmenliği kadrolarına Ekim2016da alınmıştır!

3)Engelliler için ÖABTsiz E-KPSS ile alım vardır.

4)Dilekçelerine istinaden, KPSS ve ÖABT şartı olmadan "28 Şubat Mağduru" olarak adlandırılanlar memuriyetten MEB öğretmen kadrolarına tekrar geçirildi!

5)Engelliler için ÖABTsiz E-KPSS ile alım ve öğretmenliğe geçişler yapılmıştır.

6)KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerin araştırma-öğretim görevlileri MEB öğretmen kadrolarına KPSSsiz ÖABTsiz kurumlar arası geçiş yapabilmiştir.

#) MEB, 6 yıl dershanelerde hizmeti bulunanları KPSS şartı aramaksızın öğretmenlik kadrolarına atanmalarını uygun gördüğü unutulmamalıdır! Memur olmayan özel dershane öğretmenlerinin, şu ana kadar yönetmeliklerde yer almamış bir atama yöntemiyle devlet öğretmeni kadrolarına KPSSsiz alınmaları süreci Anayasa Mahkemesinin iptal kararına rağmen zorlanmıştır! Zira dershanelerden MEBe geçirilip halen devlet okullarında öğretmenlik yapanlar olduğuna dair farklı yerlerden duyumlar alınmaktadır!

#) Gerek Suriyeli öğretmenlerin bile Türkiye?de mesleklerini icra edebileceklerine dair yalanlanmamış haberler ve yine Suriyeli sığınmacılarla ilgili MEB'in KPSSsiz ÖABTsiz üç dalda öğretmen alım haberleri medyada yer almıştır.

Memuröğretmenler İlk Atamacıların Hakkından Çalmıyor!

Örneğin ilk atama yoluyla 1000 tarih öğretmeni alınacak.

Eski yönetmeliklerde bile bunun %3'ü olan 30 kişi kurumlar arası ilk atama yoluyla hizmet süresine göre MEBe aktarılırdı.

Alınacak toplam tarih öğretmeni sayısı 970'e inmez 1030 olurdu.

Kamuoyu önünde meslektaş olacak bu iki kesimden memuröğretmenleri, konuyu bilmeyenlerin "sizin maaşınız var onların işi yok" ağzıyla ilk atamacıların hedefi haline getirmeye çalışmak iyi ahlakla bağdaşmaz!

Memurluk kazanmamış ilk atamacı aday öğretmen olacak kişiler, memuröğretmenlerle aynı statüde değildir. Memuröğretmenlerin çoğunluğu 657 sayılı DMK?ye ve iç mevzuata tabidir. 399lu olanlar da vardır.

DİPLOMA UNVANINA GÖRE ATAMA, VERİMLİ İSTİHDAM

Devletimiz, zaten çoğunluğu öğretmenlik vasfı bile taşımayan, "verimsiz sözde ücretli öğretmelerle" aslında 80.000 civarı mevsimlik çalışanlarla ihtiyacını gidermeye çalışacağına zaten maaş ödediği kamu personelini asıl kadrolarına geçirirse memuröğretmenlerden boşalacak çoğunluğu GİH,TH,YH sınıfı memur kadrolarının gerçek sahiplerine kalmasıyla diploma unvanlarına göre verimli istihdamı sağlayabilecektir.

Kamu hizmetinde bulunan, özelde öğretmenlik yapmış, sonradan KPSS ile memurluk kazanmış ya da memurluğu sırasında öğretmen olmaya hak kazanmış kamu personeline sanki ilk kez atanacaklarmış gibi "sadece ve yeniden KPSS"koşuluyla kadrolarından istifa ettirip sözleşmeli öğretmenliğe geçişin tek seçenek bırakılması adaletsizliktir.

ÖĞRETMENLİĞE GEÇECEK MAĞDUR KAMU PERSONELİ İÇİN UYGULANABİLECEK ÇÖZÜM

Öğretmenlik yapma hakkı bulunan kamu çalışanlarının devletteki memur kadrolarının MEBin devlet okullarındaki öğretmenlik kadrolarına aktarılması yalnızca kendi aralarında belli ölçütlere göre uygun bir sıralamayla olabilir:

1)MEB Özel Öğretim Kurumlarında geçen SSKlı Öğretmenlik,Öğreticilik süreleri ile Memuriyet süresi toplamı

2)Emekliliğe esas toplam hizmet süresi

3)Mezuniyet tarihi önceliği

4)İlk atamacılar için gerekli olan KPSS ısrarından vazgeçilmeyecekse de sadece kendi aralarında ilgili puan türlerinde üstünlük sıralaması

Binlerce öğretmen açığına masrafsız ama verimli, optimum çözüm olarak 31.08.2012 Yönetmelik Değişikliği mağduru kamu personelinden isteyenlerin kadroları öğretmen unvanıyla MEBe ya eskisi gibi %3lük kontenjanla ya da toplu bir kadro kaydırmasıyla aktarılmalıdır.


asidadas
Şef
08 Nisan 2017 10:37

Memur ÖĞRETMEN lerin MEB'e geçirilmesine EVET

Toplam 115 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi