Editörler : "eskiyara"Pangaea
01 Temmuz 2016 12:01

Yusuf Tekin'in açıklamalarını anasayfaya taşınmasını rica ediyoruz memurlar net yönetimi

sınava girmiş kazanmış tüm arkadaşlar emeğimize sahip çıkılması bizleri mutlu ediyor.birde şöyle bir durum var iptal olursa şu sendika suçlu.iptal olmıyacak su sendika nemalanacak söylemleri ile kendi kişiliklerini ortaya koyan insanlar var.sınava girmiş kazanmış hiç bir arkadaşımız sizin gibi sığ düşünmüyor bu başlıkları açan arkadaşlar.memurlar net anasayfaya taşı yusuf tekin in açıklamasını...

01 Temmuz 2016 12:02

Buralara mail atabiliriz arkadaşlar manşetten haber yapmaları için.

Öğretmenlik ile ilgili sorularınız için [email protected]

Memurlar.Net'e soru, katkı ve tekzipleriniz için [email protected]


ancelo
Yasaklı
01 Temmuz 2016 12:35

HAYDİ SN MEMURLAR NET.. HABER MANŞETİNİ ANA SAYFA ÜZERİNDEN BEKLİYORUZ.

""SINAVI KAZANAN MÜDÜR YARDIMCILARINA BEKLENEN MÜJDE GELİYOR""


matbilim
Kapalı
01 Temmuz 2016 12:36

haber mmeurlar nette üstte


ancelo
Yasaklı
01 Temmuz 2016 12:36

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ocak 2016 tarihinde yayımladığı Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınav Başvuru Kılavuzu doğrultusunda 20 Mart 2016 günü bir yazılı sınav gerçekleştirdi ve nisan ayı içerisinde sınav sonuçlarını ilan etti. Kılavuzun 8.1 Sınavda uygulanacak testler başlığında sınavın hangi konuları içerdiği belirtildi. Sınav konuları arasında TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konusundan soru sorulmaması daha ilk günden tartışma nedeni oldu ve haziran ayı içerisinde mahkeme bir sendikanın başvurusu doğrultusunda sınav konularında TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konularının sorulmamış olmasından dolayı kılavuzun ilgili hükümlerini durdurdu. Hukukçular bu sınavın iptali olarak yorumlanamaz ancak daha sonra yapılacaksınavları içermelidir şeklinde farklı görüşler beyan etseler de Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı yazıyla müdür yardımcılığı görevlendirmelerini bilinmeyen bir zamana erteledi.

Meseleyi iki açıdan irdelemek gerekir. Birincisi bu sonuç beklenirken neden sınav konularının tespiti esnasında böyle bir eksikliğe yer verilmiştir. İkincisi, emek veren ve sınavı kazanan öğretmenlerin hakları ne olacaktır. Birincisi için artık yapılacak bir şey yok. Zamanı geçmişe döndüremeyiz. İkincisi için yapılacak çok şey var. İlk yapılacak ilgili sendika inadından vazgeçmelidir. Gidilen yol sadece emek veren, sınavı kazanan öğretmenlerin mağduriyeti sonucunu ortaya çıkarmaktadır. Kurumların geçici görevlendirmeyle yönetilmesi olumsuz sonucuna sebebiyet vermektedir. Hak talep edilerek yapılan icraat pek çok mağdur yaratmaktadır. Kuruluş amaçları üyelerinin menfaatlerini korumak olan sendikaların üyelerinin işlerini güçleştirici bir tavır takınması doğru değildir. Öğretmen merkezli sendikacılığın gereği yapılmalıdır.

Bakanlık sınav kazanan adayların görevlendirilmeleri için yeni yasal düzenlemeler yaparak da meseleye çözüm yolları geliştirebilir. Mahkemenin vereceği nihaî kararı beklemek insanların heveslerini kırıcı bir neticeyi hasıl edecektir. Okulların asli unsurlarla yönetilmesi elzemdir. Geçici görevlendirmelerle yapılan işler istenilen neticeyi vermeyecektir.

Kesin olan bir şey var, insanlar çalıştılar emek harcadılar. Hangi yol tercih edilirse edilsin nihayetinde sınavı kazanan öğretmenlerin müdür yardımcılığına görevlendirilmelerini yolu tesis edilmelidir. Türk Devlet ciddiyetine yakışan da budur.

İbrahim Hakkı CELİS

01 Temmuz 2016 12:44

aynen ben de mail attim simdi herkes destek versin ki bayramdan sonra esegimizi bulalim:)


ancelo
Yasaklı
01 Temmuz 2016 12:45

hocam attığınız örnek kayıtlı ise paylaşabilir misiniz göndermek isteyenler için de kolaylık olur

manukyanhoca, 8 yıl önce

aynen ben de mail attim simdi herkes destek versin ki bayramdan sonra esegimizi bulalim:)


ancelo
Yasaklı
01 Temmuz 2016 12:47

Kamu Spotu ve anasayfa hakkı varmış ama bu da yeterli galiba. Teşekkürler emeğine hocam.

matbilim, 8 yıl önce

haber mmeurlar nette üstte

01 Temmuz 2016 12:56

maili attik ama haber yapilmis bile :) bakmadan mail attik ama :) saolsun memurlarnet yayinlamis

01 Temmuz 2016 12:58

bazi siteler "mudur yardumciliginda sinavla atama yapilacak" seklinde haber yapmislar bu da guzel ol


O Şimdi Gandi
Aday Memur
01 Temmuz 2016 14:55

iyi olurdu evet.


Onur-42
Şef
01 Temmuz 2016 19:29

Sınav puanına göre atamaları gerçekleştirecez diye bi cümle yok.Neden çünkü planlari sınav+ mülakat. İnşallah olmaz. Haberi görünce çok sevindim.AMA sonra moralim bozuldu.Bu konuda bastirmaliyiz.Sınav puanına gore atama istemeliyiz.


Onur-42
Şef
01 Temmuz 2016 19:30

Sınav + Mülakat ile Yusuf Tekin hocam bize sınav skorlarimizi zayi ettirmeden puanlarınızı kullandırır.Eminim.Saf olmayın arkadaşlar.Egitim is sayesinde bu hale geldik.Ha türk eğitimden de ayni davayi acti.Hepsinin derdi kendi kitlesine show yapmak.Hepsine teşekkürler sinavimizi boşa çıkardılar.


alim12
Genel Müdür
01 Temmuz 2016 19:35

onur-42 bu mulakat meselesini nerden cikardin

Onur-42
Şef
01 Temmuz 2016 19:54

hocam inşallah olmaz.ben arkadaşları uyarayim da bu konuda baskı oluşturalım diye uğraşıyorum.yoksa tüm il ve ilce EBS lerden mülakat talebi gittiğini herkes biliyor.açıklamada da puana gore deniyor.kelime oyunu var kesin.puanları tabiki zayi etmemiş olacaklar ama nasıl:%30 sınav %70 mülakat.bu benim istemediğim ama %99 emin olduğum bi durum.


Onur-42
Şef
01 Temmuz 2016 19:56

Açıklamada da puana gore demiyor.yanlış yazmisim..sadece sınav zayi olmayacak.kelime oyunu bu.


lifeisgüzeldir
Aday Memur
01 Temmuz 2016 20:01

yetmezzzzzz...sene başında inha ile müdür yardımcısı olan çakma müdür yardımcıları da gorevden alınm


adigelim
Kapalı
02 Temmuz 2016 08:58

Ana sayfada olmalı bu haber maksut balmuk
Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi