Editörler : supporters.
30 Temmuz 2016 14:05

Soruşturma geçiren avukat sınava girebilir mi
Mrb arkadaşlar çocuk teslimi esnasında avukata saldırı oldu ve karşılıklı darp olduğundan basit tıbbi müdahaleyle giderilecek bir yaralamadan dolayı avukata soruşturma başlatıldı. Adalet bakanlığından izin çıktı ve davanın açılması bekleniyor. Bu soruşturma nedeniyle hakimlik sınavına girilemez mi?

pasword
Aday Memur
30 Temmuz 2016 19:21

Öncelikle geçmiş olsun.Bildiğim kadarıyla kişinin hakkında soruşturma yada kovuşturma olması (belli suçlar için tabi)yazılı sınava girmesine engel degil.Fakat mülakat aşamasında güvenlik soruşturması ile ilgili çeşitli varsayımlar mevcut.Hakim ve Savcılar Kanunu 9/a maddesine bakmanızı tavsiye edebilirim.Bildiğim şey hakkında soruşturma veya kovuşturma olan hakim yada savcı adayı ise; adli süreci lehine tamamlanmadığı takdirde atanamıyor.Ama mülakat sürecinde önünüze bir engel olarak gelir mi bende emin değilim.Eksik bildiğim şeyler varsa ve tamamlanırsa bende sevinirim.
31 Temmuz 2016 02:54

Öncelikle cevabınız için teşekkürler İlanda yazıyor yanlış anlamadıysam soruşturma yada kovuşturma geçiren sınava giremeyecek diye

pasword
Aday Memur
31 Temmuz 2016 08:52

O zaman biri bir iftira atsın hemen şüpheli sıfatıyla ifade verelim.Yargılama zaten oldukça yavaş bir iddianamenin düzenlenmesi ortalama da 9-10 ay o sürede de ne yazılı sınava girebilelim nede mülakata.Dediğim gibi yazılı sınav için bir engel oluşturduğunu düşünmüyorum düşünmekte istemiyorum. İlanda Başvuru Koşullarının altında C-2802 sayılı Kanuna göre ADAYLIĞA atanacakların taşıması gereken şartlar demiş.Mutlaka soruşturma geçiren birileri bu sınavı demiştir.Tecrübelerini paylaşırlarsa daha sağlıklı olur.

savunma-n
Kapalı
01 Ağustos 2016 10:26

Bir kişi hakkında takip başlatmak çok kolay. O nedenle bu durum kötüye kullanılabilir.

Kişisel görüşüm; ilan metninde ve yasada da açıkça belirtildiği üzere,

hürriyeti bağlayıcı 3 aydan fazla soruşturma altında olmamak şartı adaylığa atanacaklar için sözkonusudur. Uygulamayı bilmemekle beraber

muhtemelen adaylıktan mesleğe kabul halinde olduğu gibi bu durumda da şahsın aklanmasını bekleyip adaylığını öylece başlatabilirler.

Zira stajyer hakimken hakkında dava olan bir çok kişi hsyk nın farklı kararları da olmakla birlikte genelde dava süreci hitamında mesleğe kabul ediliyor.

Bilenler, duyanlar, görenler, tecrübe edenler bilgilendirirlerse daha faydalı olur.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi