Editörler : "eskiyara"Pangaea
19 Eylül 2016 20:45

Öğretmene isteği dışında görevlendirme yapılabilir mi?

bulunduğum okulda 30 saat dersim var. yazılı isteğim olmadan beni başka bir okula görevlendirebilirler mi? görevlendirebilirlerse veya yapamazlarsa bunun kanuni dayanağı / yönetmeliklerdeki yeri nedir? nerede yazar bu konu???


bilimbilim
Şef
18 Ekim 2016 04:29

Kendi branşınızda kaç öğretmen var? (Kaç norm var?)

Kendi branşınıza ait toplam ders saati ne kadar?

Bu ders saatleri eşit olarak dağıtıldıktan sonra hala normun içinde misiniz? vs.gibi etkenler bunu belirler...

Eğer hizmet puanı en düşük olan sizseniz ve ders yükünüz 21'den az ise, görevlendirilme isteğe bağlı olmadan da yapılabilir.

Hukuki dayanak şu=

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Kadrosunun bulunduğu okul ve kurum dışında görevlendirilme" başlıklı, 20. maddesindeki; "(1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları müdürleri; kendi okul ve kurumlarında görevli öğretmenlere alanlarındaki dersler ile ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlardaki dersleri dengeli olarak dağıttıktan sonra, aylık karşılığı ders saatini dolduramayanlar ile dağıtılamayan alan derslerini en geç 15 gün içinde millî eğitim müdürlüğüne, (büyükşehir belediyesi bulunan merkezlerde il millî eğitim müdürlüğüne) yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.

(2) Millî eğitim müdürleri; aylık ve zorunlu ek ders görevi saatlerini kendi okul ve kurumunda dolduramayan öğretmenleri, öncelikle hizmet puanı en az olandan başlamak suretiyle görev yerlerinin bulunduğu veya ikamet ettikleri belediye sınırları (büyükşehirlerde büyükşehir belediyesi) içinde kalmak kaydıyla öncelikle alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda öğretmen ihtiyacı bulunan diğer okul ve kurumlarda görevlendirmek ve bu görevlendirmenin yerine getirilip getirilmediğini izlemek zorundadır.

(3) Aynı belediye sınırları içinde alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda aylık karşılığı ders ve ek ders görevi saatlerini dolduramayan öğretmen varken bu dersler 9 uncu maddede sayılanlara verilemez."


Scarletn
Aday Memur
18 Ekim 2016 11:37

Peki okulda norm fazlası olup merkezde açık olan bir okula görevlendirme isteğimizi dilekçemizikabul etmeyen bir idare hakkında ne yapabiliriz? Ders sayımız 40 ve 3 öğretmeniz. Norm fazlası olmama rağmen görevlendirilmiyorum. Aldığım cevap ise dersprogramını değiştirmek istememeleri.


bilimbilim
Şef
23 Ekim 2016 22:51

40 saati 3 öğretmene nasıl bölüştürdü peki idare merak ettim şimdi?

13'er saat mi verdi:) Valla bazı idarelerin işi hiç belli olmuyor.

Ne yönetmelik ne mevzuat hiçbir şey dinledikleri yok.

İşini iyi yapanları tenzih ediyorum.

Scarletn, 8 yıl önce

Peki okulda norm fazlası olup merkezde açık olan bir okula görevlendirme isteğimizi dilekçemizikabul etmeyen bir idare hakkında ne yapabiliriz? Ders sayımız 40 ve 3 öğretmeniz. Norm fazlası olmama rağmen görevlendirilmiyorum. Aldığım cevap ise dersprogramını değiştirmek istememeleri.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi