Editörler : crops35
23 Eylül 2016 18:37

Arkadaşlar bir sorum var yardımcı olurmusunuz?

Arkadaşlar, ben üniversite öğrencisiyim, okula çalışmak için ara vermiştim bu sene bitirmek için geri döndüm. Memur olmak istiyorum ama bölümümden hemen hemen hiç atama olmuyor. Bölümüm deniz ulaştırma işletme müh. itü öğrencisiyim. Bir abimin verdiği akılla son dk 2016 ortaöğretim kpss ye kayıt yaptırdım şimdide hazırlanmaya basladım. Benim sormak istediğim, haziran 2017 gibi mezun olmayı planlıyorum devam zorunluluğu var. Eğer olurda atanırsam, okulu bitirmeden atnmak zorundamıyım yoksa sınava girdiğim zaman üniversite mezunu olmamam yeterlimi? Diğer bir sorumda mezun olmadan atanırsam göreve başlama tarihimi okul için öteleyebilirmiyim? Son sorumda diplomamı alınca memuriyette yükselebilirmiyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


ScaryNightmare
Yasaklı
23 Eylül 2016 19:45

Öncelikle umarım atanırsın diyerek sözlerime başlayayım. Sen atan da okulu falan boşver eninde sonunda okulunu bitiirirsin ama her zaman memur olamazsın. İlk sorunla başlayayım okulu bitirmeden atanmak zorunda değilsin. 2018 /1 atamaları dahil 2 sene geçerli alacağın puan. 2018'deki kpss yapılana kadar o puanın durur. Sen bu süre içerisinde mezun olsan dahi bu senin ortaöğretimden atanmana engel değil çünkü 2016'da sen ortaöğretimden sınava girmişsin ve tercih yapmak senin kazanılmış hakkın olacaktır. Mezun olduğun zaman da tercih yaparsın yani. Göreve başlama tarihini öteleyemezsin. Tercih yaptın ve atandın göreve başlamak zorundasın. Okulum bitmeden memur olmak istemiyorum diyorsan bitene kadar tercih yapmazsın. Tercih yaptığın zaman göreve başlamak zorundasın. Devlet o pozisyonda adama ihtiyacı olduğu için alıyor zaten seni. Sen okulunu bitir kardeş biz seni bekleriz demez. Başlamazsan göreve memuriyetin yanar ve bir daha tercih de yapamazsın o kpss puanıyla. İlerideki kpss sınavına girip ancak oradan atanabilirsin bu durumda. Gelelim son soruna atandığın bakanlık iç işleri olabilir, dış işleri olabilir, sağlık bakanlığı olabilir vs vs. Bu kurumlar belirli yıllarda ünvan değişikliği için sınav yaparlar (dikkat kurum içinde bir sınav bu). Bu sınava girip bölümünü bitirdiğin ünvana geçiş yapabilirsin. Tabi burada o ünvan içinde sınav açılması gerekiyor. Böyle bir şansın var lakin senin de belirttiğin gibi bölümünden atama zorsa ünvan değişikliği yapman da bir hayli zorlaşır. Yani çoğu kişi şu yanılgıya düşüyor ben atanayım sonra okulum bitsin bitirdiğim bölümle alakalı memurluğa geçeyim. Öyle bir sistem yok memurlukta ancak sınavla oluyor bu. Ha bölümünü bitirdiğin zaman maaşın bitirdiğin bölümle alakalı olarak yükseltilir. Örnek verecek olursak teknisyen olarak atandın sonra gittin 2 yıllık meslek yüksek okulu bitirip tekniker ünvanını aldın. Tekniker maaşı alırsın fakat teknisyenlik yaparsın. Tekniker olabilmek için kurum içi ünvan değişikliği sınavına girmen gerekiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.


ScaryNightmare
Yasaklı
23 Eylül 2016 19:50

Ayrıca diplomanı alınca derecen ve maaşın yükselir. Lise mezunu 11/2 ise atıyorum diplamanı alınca 9/1 e düşersin. Bu da maaşını etkiler.


kaptancanali
Aday Memur
23 Eylül 2016 21:24

Cevaplarınız için teşekkürler, son bir sorum daha olucak, 2017 üniversite mezunu kpss sine girersem lise mezunu olarak atanma hakkım yanarmı?


ScaryNightmare
Yasaklı
23 Eylül 2016 21:34

Yeni bir Kpss'ye girdiğinizde eski Kpss puanınız gider. Evet 2017 Lisans sınavına girerseniz 2016 Ortaöğretim ile tercih yapamazsınız. Bundan sonraki tercihlerinizde 2017 Lisans puanıyla tercih yapmak zorundasınız. Eğer girmezseniz sınava 2018 yılındaki Haziran ayındaki tercihler de dahil olmak üzere 4 tane merkezi atamadan faydalanırsınız 2016 Ortaöğretim puanıyla.

kaptancanali, 8 yıl önce

Cevaplarınız için teşekkürler, son bir sorum daha olucak, 2017 üniversite mezunu kpss sine girersem lise mezunu olarak atanma hakkım yanarmı?

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi