Editörler : ayşegül bgm

25 Eylül 2016 00:55

112 çağırma hakkında

İyi geceler arkadaşlar.Bölümle alakasız bir soru soracağım ancak 112 yi arayıp mrşgul etmektense buraya yazmayı daha doğru buldum. Bugün antrenman yaparken ayağımı burktum.Sonra eve geldim ayağım şişmiş.Buz tedavisi yaptım ve kas kevşetici sürüp bandajladım.Antrenman hocam acile gitmemi söyledi.Ancak şöyle bir durum var.Ben tek yaşıyorum ve ayağımı çok zor basıyorum şuan.112 yi arayıp aramamakta kararsız kaldım.Dediğim gibi hayati bir durumum söz konusu değil.Biraz ağrı ve şişlik var o kadar.Yarın gündüz vakti bir şekilde ayarlasam geç olur mu? Böyle bir durum için ambulans aranır mı?


canderviscan
Memur
25 Eylül 2016 01:09

kardes ambulans aramayada gerek yok..evde beklemenede gerek yok...bence bi taksiye falan bin git hastaneye..ayaga dahi kalkamiyorsan cagir ambulans...onemli birsey olabilir..mudahale gerektiren bir durum varsa gec kalinmasin...gecmis olsun acil sifalar.....

kayseri204
Genel Müdür
25 Eylül 2016 01:14

Çok şiddetli burkma ve çok şiddetli ağrı yoksa buz uygulamasına devam et ayağının altina yastik koy hareket ettirme şişmesini önler ağrı kesicide alabilirsin.

Ama kırık, kas yırtılması, tendondan şüpheleniyorsan acile gitmelisin.


Kesikparmak
Kapalı
25 Eylül 2016 01:22

Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.Taksiyi ben de düşündüm ama ayağımı gerçekten yere basınca çok ağrı oluyor.Gözüm hiç kesmedi yola inmeye.

@Kayseri204 Burkulma şiddetliydi koşarken dengemi kaybettim ve toparlamaya çalışırken yan bastım.Ama yatar pozisyonda ağrı şiddetli değil. Biraz sızlama ve karıncalanma var o kadar.Yani şuan uyusam gayet rahat sabaha kadar uyurum.


kayseri204
Genel Müdür
25 Eylül 2016 01:38

Dediklerimi uygula şişmesini büyük oranda azaltır.

Ve yürümeye çalışma.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi