Editörler : supporters.
25 Ekim 2016 13:24

Kanun Yollarına Başvuru Süreleri

Elimdeki kaynaklar eski tarihli olduğu ve internette de kesin bilgi bulamadığım için bu konu hakkındsizlere danışmak istedim. Bölge Adliye Mahkemelerinin göreve başlamasıyla mevcut temyiz süreleri mahkemeler için ( asliye, sulh, iş vs...) nasıl uygulanmakta? İstinaf süreleri nasıl uygulanmaktadır? Sınavda soru geldiği takdirde artık HUMK' a göre değil de HMK'nın kanun yollarına ilişkin düzenlemelerine göre cevap verilmesi gerektiğinden kafam karıştı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

25 Ekim 2016 15:45

Benim bilgime göre istinaf mahkemeleri yani bölge mahkemeleri kuruldu için resmi gazetede de sanırım yayınlandığı için artık tamamen kanun yollarında istinaf kanun yolu durumuna göre olacaktır yani mevzuatta neyi görüyor isen uygulamada o TCK suçluların iadesi maddeside mülga oldu

aaumut
Memur
25 Ekim 2016 16:15

O halde istinaf süresi tüm mahkemeler için 2 hafta, temyiz süresi ise 1 ay olarak mı dikkate alacağız? HUMK'da olduğu gibi örneğin asliye hukuk mahkemesi için 15 gün, icra mahkemesi için 10 gün, icra ceza mahkemesi için 7 gün, iş mahkemeleri için 8 gün gibi?

Uygulamanın içinde olan avukat arkadaşların bilgisi yok mu? BAM lar göreve başladıktan sonra mahkeme kararlarında hangi sürede hangi kanun yoluna başvurulacağı hakkında ne yazmakta?

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi