Editörler : Pangaea

16 Kasım 2016 14:38

en yüksek puanı biz mühendisler alıyoruz..ama en az kadro mühendise veriliyor..

bu adaletsizlik son bulsun artık. 10 tane matematik sorusu bile yapamayan adamlar 3-4 bin tl maaşla devlette iş başı yaparken biz mühendisler ya işsiz kalıyoruz ya da asgari ücretlere özelde sürünüyoruz.

bitsin bu adaletsizlik..en zeki olan biziz, üniversitede en çok mücadele eden, gençliğini bir diploma uğruna en yüksek azimle feda eden biziz, kpss'de en yüksek neti yapan biziz..bütün bunlara rağmen en düşük kadrolar mühendislere veriliyor..

mühendisler burda..kadrolar nerde !!!


xxmen1987
Daire Başkanı
16 Kasım 2016 15:06

1.si kpss zekiligi yada gerizekaligili ölçmez çalışıp çalışmayı ölçer 2.devlet üniversite okuyan her kişiye işin hazır demedi devlette demedi


luca blight
Kapalı
16 Kasım 2016 15:39

zittir git ln şurdan çomr

xxmen1987, 7 yıl önce

1.si kpss zekiligi yada gerizekaligili ölçmez çalışıp çalışmayı ölçer 2.devlet üniversite okuyan her kişiye işin hazır demedi devlette demedi


bilgmuh_91
Aday Memur
16 Kasım 2016 16:21

up

Engineer416
Daire Başkanı
16 Kasım 2016 16:47

Kpss zekayı ölçmez lafa bak sen. Peki neyle ölçülür zeka aptal saptal IQ testleriyle mi , yoksa benim bilmediğim bir teknolojik cihaz var insanın kalp atışını gösterir gibi zakasını mı gösteriyor.

Alın bu trolleri burdan adminler hey yo .!!

Devlet işin hazır demedi devlet sınava girerken alımlar azalacak , mülakat gelebilir gibi birşey de demedi.

Adam memurlar.net forumunda mühendise kadroya muhalefet yapıyor. O zaman sana da yok kadro , çok merak ettim ne öğretmeni isen !!!

İlk defa bu kadar sinirlendim. Artık pes yani !


ofyha
Aday Memur
16 Kasım 2016 17:32

Ya neden hala bir zıtlaşma, aksini iddia etme çabası. Mühendislik ülkede en zeki meslek gruplarından biri. İşte bitti, bu kadar nokta net tartışmaya kapalıdır bu. Eğer çalışanın karşılığını aldığı bir sistem göz önüne alınırsa, iyi yerlere gelmeyi hak eden bir meslek gurubudur mühendislik. Diğer bölümler gezip tozarken çalışan, sınavlarla boğuşan, hayatını eğitimine adayan meslek grubudur. Karşılığı verilmelidir. Ortada açık ve net bir adaletsizlik var, bu son bulsun artık. Özelde desen işe alan yok, devlette desen kadro yok. Ülkenin zeki insanları böyle ezilmeye devam edecekse biraz zor gelişir bu ülke. Özelde maaşlar yerlerde, insanlar mecburiyetten 1500 TL maaşa tamam diyorlar, mühendisliğin itibarı yerlerde. Lise mezunu bile olamamış insanlar mühendislere burun kıvırabiliyor. Neden? Her yerde mühendis var da o yüzden. Ne zaman bilim bu kadar değersiz oldu? Türkiye'de bilim mi var demeyin. Zaten hep böyle yaptığınız için bu hallerdeyiz. Destek verin, mühendise gereken değer verilsin, bakın bakalım bilim gelişiyor mu gelişmiyor mu? Yıldık hayattan yıldık, emeğimizin karşılığını alamamak bizi çok yordu. Yorulan bir insan işini mutlulukla yapar mı? Mezun olan mühendisler hep fos diyorsunuz. Ama sistem öyleydi, sabah akşam vizelere girdiğinizi, projeler yaptığınızı düşünün. Biz sınavlardan vakit bulabildiğimiz her fırsatta mesleğimizi geliştirmeye çalıştık. Elimizden geleni yaptık ama burada sistemin de biraz değişmesi gerekiyor. Bu kadar fazla mühendis mezun edilmemeli, insanların hayatlarıyla oynanmamalı. Ayrıca bizim yok şu mesleğin maaşı şu, bu mesleğin blablası şu diye birbirimizle zıtlaşmamamız gerek. Neden hakkını arayanla zıtlaşıyorsunuz anlamıyorum. Hak eden herkes güzel şartlar altında yaşasın. Böyle güzel isteklerde bulunun. Ne bu çekememezlik? Maaş başlığında herkes birbirini eksiliyor. Ne bu yani, ben düşük alıyorum o da düşük alsın mı? Gerçekten o da düşük maaş alınca mutlu olacak mısınız? Herkes mutlu mesut yaşasın yeter aaa.


sülüman1985
Yasaklı
16 Kasım 2016 17:40

diye haykırdı 250000 nci adam jkjkljkdgf :F:Dd


sülüman1985
Yasaklı
16 Kasım 2016 17:44

arkadaş galiba hala 5 bininci adamın tıp yerine mühendislik tercih ettiği 15-20 sene öncesindeyiz zannediyor. 250 binle mühendis ol sonra itibar de azim de başarı de... la olm 250 binle mühendis olmuşsun nerde başarı?


ofyha
Aday Memur
16 Kasım 2016 18:23

Birincisi 250 bininci değilim, 20 bininciyim liseli gibi konuştuğuma inanamıyorum şuan. Ben de zaten bu duruma karşıyım, 250 bininci mühendis yapılmasın üniversite şartları iyileştirilsin, nitelikli mezun yetişsin, itibar yerine gelsin diye. Keşke düzgün okusaymışsınız. İkincisi yazıştığınız konulara bakılırsa 1500 TL ile siz de sürünüyorsunuz, uzun yıllar KPSS ye girip atanamıyorsunuz, bir de insanlara KPSS ye giren mühendis mi olur diye trollük yapıyorsunuz. Öncelikle yazdığınız yazılar tutarlı olsun. Eğleniyorsunuz sanırım burada insanlara zıtlık yaparak. İyi eğlenceler o zaman :)


sülüman1985
Yasaklı
16 Kasım 2016 18:27

Birincisi başlık sahibine yazdım hemen tuzluğu kapıp gelmişsin belli ki ağır sazansın

İkincisi iş güç yok yazıştığım konuları okumuşsun belli ki ağır işsizsin jkjghk;:Dd


kabardino
Şef
16 Kasım 2016 18:36

Şu ülkede mühendis çoktur lakin bi özgün proje ortaya koyacak kalitede de mühendis bulmak zordur. Üniversitelerimizin eğitim kalitesi sağ olsun, özel sektör ne ister biz ne mezun ederiz.

En basit açıklama olarak lise de en akıllı insanlar çoğunluk olarak sayısal dalını tercih ederler. Ki bu daldan mezun olanlar tıp-diş-eczacılık, mühendislik ve sayısal bazlı öğretmenlikleri tercih ederler.

Özel sektör de malum mezun sayısının çokluğu buna istinaden iş bulmada zorluk, sıradan mühendisin fazlalığı, piyasayı düşüren mühendislerin varlığı sonucunda, mühendisleri kpss kapısına dizmiştir.

Bugün bu kpss denilen sınavda öğretmeninden tut sağlıkçısına iibfsine kadar tüm meslek gurupları arasında üst sıralarda mühendisler yer almaktadır. Bunun oluşmasındaki nedenler üstte yazdığım nedenlerdir. Halbuki bu sınavda üstte yer alması gerekenler kamuya bağlı istihdamı olan branşlar olması lazımken özel sektör iş kolu olarak gözüken mühendislerin işgaline ve akınına uğramıştır. Birde tabi kamu istihdamının mühendis yönünden az olması alınması gereken puanı yani atama barajı gibi düşünebiliriz yukarı taşımış ve mühendislerin yüksek puan alması kaçınılmaz olmuştur.

Bu üniversitelerdeki mühendislik fakültelerinin artması kontenjanlarının artması hatta her yıl aynı sayıda almaya devam etmesi sürerse bugün ki puanlarla atanma gelecekte hayal olacaktır.

Ha şunu da yazalım mühendislik öyle bir alan oldu ki Türkiye birincisi de tercih ediyor 240 bininci insanda varın siz düşünün artık.

16 Kasım 2016 18:51

Luca blight denen şahıs sen nasıl bir travmasın. Sen ne gereksiz, boş gezen bir primatsın. Senin evrimin tamamlanamamış. Artık hangi mühendislik fakültesini, özürlülere tanınan ayrıcalıklar sayesinde bitirebildiysen sana diploma veren üniversitenin hocalarını açığa falan almak lazım.

Senin yüzünden mühendislik okuyan gençler mühendislikten soğur, mühendis olanlar da diplomalarını yırtıp atar ve başka bir iş yapmaya başlar o derece insanı travmaya sokarsın.

Sağda solda emziğini kaybetmiş bebekler gibi ağlaya sızlaya dolaşıyorsun kadro kadro diye bunu anlarız da konu ile ilgili doğru dürüst fikrin bile olmadan başlık açıp altına sıçıp sıvıyorsun. Birincisi sen zeki falan değilsin o bahsettiğin "en zekisi biziz" güruhun içinde sen yoksun yani onu geç! Ayrıca buralara kamu personeli istihdamı ile ilgili sayfalarca yazı yazıldı çizildi. Hala laf anlamaz çocuk inadında "banane ya ben istiyorumm" modunda ortalıkta dolaşıyorsun. Buralara bu şekilde sıvayarak ta sesinin çıktığını sanıyor, seninle aynı fikirde gibi görünen 3-5 bakkal kafalı yardakçının da desteğini aldığında "ben doğru şeyler yazıyorum" deyip kendini kandırıyorsun.

Sana şöyle yap böyle yap diye telkinlerde bulunmayacağım zira bu yazıyı okuduktan sonra kudurup ağzında köpüklerle saldırıya geçeceksin. :)

luca blight, 7 yıl önce

zittir git ln şurdan çomr

16 Kasım 2016 19:12

Ah ah sana bir laf anlatamadım ben seni bir adam edemedim o kısıtlı beyninde kalan son birkaç kıvrımıda harekete geçiremedim ya ona yanıyorum en çok. Yazdıklarındaki "gelll bana ayarr verr" kokusu o kadar ağır ki internetin olmadığı Himalayalara bile gitsem oradan kokusunu alabilirim adeta havada görünüyor.:)

Saçma sapan İQ testi ve zekayı ölçen KPSS sınavı ha. Nerede boş beleş bir şahıs ve onun boş görüşü varsa şakşakçıları arasında son zamanlarda başı çekmeye başladın. Eskiden bilgisizliğin ve cahilliğin çok fazla göze çarpmıyordu ama son zamanlarda iyice göze batmaya başladın haberin olsun. Şunu merak ediyorum açıkçası, ya siz gerçekten böyle misiniz yoksa pervasız bir şekilde sağa sola bok atarak ve kendini bir şey sanarak en zeki biziz, nerede bizim kadromuz diyen uzaylıları, sırf kadro gelir umuduyla destekleyeceğim diye mi böyle oldunuz.

Engineer416, 7 yıl önce

Kpss zekayı ölçmez lafa bak sen. Peki neyle ölçülür zeka aptal saptal IQ testleriyle mi , yoksa benim bilmediğim bir teknolojik cihaz var insanın kalp atışını gösterir gibi zakasını mı gösteriyor.

Alın bu trolleri burdan adminler hey yo .!!

Devlet işin hazır demedi devlet sınava girerken alımlar azalacak , mülakat gelebilir gibi birşey de demedi.

Adam memurlar.net forumunda mühendise kadroya muhalefet yapıyor. O zaman sana da yok kadro , çok merak ettim ne öğretmeni isen !!!

İlk defa bu kadar sinirlendim. Artık pes yani !


elktrkmuhendis
Aday Memur
16 Kasım 2016 19:14

Kusura bakma da arkadasım kafası olmayan adam gidip bu sınavdan 90 95 alamaz kendin alamamısın belli.ayrıca bu mühendislerin cogu ilk 30 binde olan insanlar.kac yılında kazanıp girmişiz biz bundan 6 7 yıl önceki mühendis sıralamalarına bak bi bakalım.kendin başaramamısın millete laf söylüyosun

Avagadrosayisi
Daire Başkanı
16 Kasım 2016 20:36

sanki devlet her okuyana kadro güvencesi veriyor gibi konusmussun. adamlar haklı alımlar çok az. her yıl 30 bin öğretmen alıp mühendise Az bi kadro açmak adil değil.

mühendislik tiptan sonra gelen en zor lisans programlarının başında geliyor.

ülke öyle bolluk bereket içinde bi ülkede de değil. adamlar dışarda kendi işlerini yapmak istese bin türlü sıkıntı çıkarıyorlar.

iibf okuyup 10 bin kadro isteyen haklı ama bi kaç bin kadro isteyen mühendis haksız oluyor öyle mi.

tamam her mühendislik bitiren de doldur demiyorum ama öyle yada böyle o diplomayı alıp kpss den de iyi yapmışsa kadro açmak gerek.

xxmen1987, 7 yıl önce

1.si kpss zekiligi yada gerizekaligili ölçmez çalışıp çalışmayı ölçer 2.devlet üniversite okuyan her kişiye işin hazır demedi devlette demedi


Avagadrosayisi
Daire Başkanı
16 Kasım 2016 20:46

ot , su , çer çöp muhendisliklerini de alsınlar bol bol demiyor kimse ama en azından 3 -5 tane baba mühendislik dalı var. bunları alsınlar bari.

kaldı ki 250 bininci kişinin de muhendis olması onu okuyanın suçu değil. devlet imkan vermiş adam da okumuş.

bunun muhabbeti yanlış çünkü sorumlusu okuyan değil.devlet dese ilk 100 binde olanlar yazabilir sadece kim İtiraz edecek ki.

kpss elemek için yapılan bir sınav.

herkes aynı koşullarda aynı sorularla muhattab. neticede sınav da hile yoksa soru çalma yoksa adil bir sınav.

neticede mühendislerin kadro talebi son derece haklı.

tamam mühendis kendini geliştirsin eyvallah ama neden sadece mühendis geliştirsin?

belki adam kendini de geliştirmiş ama memur olmak istiyor. bundan kime ne.

her bünye dışarda iş koşturup ticarete girip gelişecek yapıya sahip değil. e özel sektörde de sömürülmek istemiyor.

sen her yıl bilmem kaç bin att al hemşire al öğretmen al polis al ama mühendise gelince kadro verme. yok böyle bi adalet.

neyse çok yazılır bu konuda ama işin özü adamlar haklı dağılsın muhalifler


Avagadrosayisi
Daire Başkanı
16 Kasım 2016 20:51

bu arada düzeltme

sen de benzer şeyi demişsin devletin alımları hakkında ama kastım şu, neticede devlet tip hariç şuan kimseye kadro güvencesi var oku demiyor ama bol bol da atanıyor diğer bölümler.

mühendise gelince atama yok.

Avagadrosayisi, 7 yıl önce

sanki devlet her okuyana kadro güvencesi veriyor gibi konusmussun. adamlar haklı alımlar çok az. her yıl 30 bin öğretmen alıp mühendise Az bi kadro açmak adil değil.

mühendislik tiptan sonra gelen en zor lisans programlarının başında geliyor.

ülke öyle bolluk bereket içinde bi ülkede de değil. adamlar dışarda kendi işlerini yapmak istese bin türlü sıkıntı çıkarıyorlar.

iibf okuyup 10 bin kadro isteyen haklı ama bi kaç bin kadro isteyen mühendis haksız oluyor öyle mi.

tamam her mühendislik bitiren de doldur demiyorum ama öyle yada böyle o diplomayı alıp kpss den de iyi yapmışsa kadro açmak gerek.


xxmen1987
Daire Başkanı
16 Kasım 2016 21:48

Ona ziktır git değil sıktır git derler kpss den yüksek puan almışsın ama türkçenin nasil kullanacağını bilmiyorsun koyun:)))))))))

luca blight, 7 yıl önce

zittir git ln şurdan çomr


xxmen1987
Daire Başkanı
16 Kasım 2016 21:54

Zeka ne IQ testiyle ne kpss yle olculur zekanzekanın b3lli kriterleri vardır ona göre olculur:)devlet ne okurken ne sana ne bana işin hazır dedi ne de sınava girerken mülakat olacak dedi sen ben o bizler üniversite okurken illa devlet olacak dem2dik hatta 4.sinifa g3linceye kadar kpss nin varlığından bir haberdik eğer öyle olmUs olsaydi ne sen mühendislik okurdokurdun ne ben ogretmenlik kapış?? ?

Engineer416, 7 yıl önce

Kpss zekayı ölçmez lafa bak sen. Peki neyle ölçülür zeka aptal saptal IQ testleriyle mi , yoksa benim bilmediğim bir teknolojik cihaz var insanın kalp atışını gösterir gibi zakasını mı gösteriyor.

Alın bu trolleri burdan adminler hey yo .!!

Devlet işin hazır demedi devlet sınava girerken alımlar azalacak , mülakat gelebilir gibi birşey de demedi.

Adam memurlar.net forumunda mühendise kadroya muhalefet yapıyor. O zaman sana da yok kadro , çok merak ettim ne öğretmeni isen !!!

İlk defa bu kadar sinirlendim. Artık pes yani !


xxmen1987
Daire Başkanı
16 Kasım 2016 21:59

Şimdi senn sunu da dersin o zaman devlet her yerde üniversite açmasaydı diye 9rda devletin yine sucu yok sen de ben de onda bizde var okumayacaktık.bak millet gozununacti artık fen edebiyat okumuyor kontenjanları dolmuyor hatta kapatılıyor.kimse kusura bakmasın da illa üniversite okumayacaktın okuduysan senin suçun ama tecrübe kazanırsan özel sektörde zaten 5 binin üzerinde maaş alirsin tabi o mühendislerde kimya makine inşaat enduatri elektrik ve elektronikmuhendisleri alir o maasi ama sen gidip su ürünlerini okursan baştan kaybetmişsin demektir

Engineer416, 7 yıl önce

Kpss zekayı ölçmez lafa bak sen. Peki neyle ölçülür zeka aptal saptal IQ testleriyle mi , yoksa benim bilmediğim bir teknolojik cihaz var insanın kalp atışını gösterir gibi zakasını mı gösteriyor.

Alın bu trolleri burdan adminler hey yo .!!

Devlet işin hazır demedi devlet sınava girerken alımlar azalacak , mülakat gelebilir gibi birşey de demedi.

Adam memurlar.net forumunda mühendise kadroya muhalefet yapıyor. O zaman sana da yok kadro , çok merak ettim ne öğretmeni isen !!!

İlk defa bu kadar sinirlendim. Artık pes yani !


Engineer416
Daire Başkanı
17 Kasım 2016 12:52

Diyecek bir şey bulamıyorum.Yorumsuz...

Toplam 96 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi