Editörler : Pangaea

02 Aralık 2016 15:44

Ülke batıyor siz hala atamadan bahsediyorsunuz!

Atama bekleyen öğretmenler diyorlar ya neredeyse hepiniz evde televizyonunuzu,radyonuzu,internetini kapatarak ve eve gazete sokmayarak atama bekliyorsunuz sanırım?

Dolar bugün 3.60'a fırladı,gün geçtikçe paramızın değeri düşüyor ve fakirleşiyoruz,dış borçlarımız dağ gibi birikti ve hepsi dolara endeksli.Bu şartlar altında etkisi 2-3 yıl sürecek ekonomik kriz yakındır arkadaşlar ve Şubat'ta 10-15 binden fazla atama beklerseniz büyük hayalkırıklığı yaşarsınız!


Mavigökyüzü28
Genel Müdür
02 Aralık 2016 16:34

bi bitmedinizz yaa.

be ekonomik kriz adiyla felaket tellallığı yapıyorsun bir bu adla, yarın bir başka adla.

Krız çıktı batıyoruz diyosan varını yoğunu sat hatta kredi çek döviz al.

Buralarda dolaşma sana ekmek yok..


asidadas
Şef
02 Aralık 2016 16:37

Doğru. Haklı söylüyorsun. Ülke batıyor, batıyor ama birilerine ...

badwuluu
Yasaklı
02 Aralık 2016 16:46

YÜCE TÜRK milletine bir sey olmaz.Allah'ın izniyle

asidadas, 7 yıl önce
Doğru. Haklı söylüyorsun. Ülke batıyor, batıyor ama birilerine ...

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
02 Aralık 2016 18:14

Ülke batmaz ama tasarruf şart. Kabul edekim ki devletin bekası bizim atanıp atanamamızdan daha önemli. Hiç alım yapmıyoruz bu sene deseler kabul etmeliyiz. Eşimiz baksın bir sene daha. Ekonomik veriler düzelince nasıl olsa atama yapılır bol bol.

justlike
Müsteşar Yardımcısı
02 Aralık 2016 19:05

Ülkenin battığı filan yok da sen batıyorsun bu zihniyetle daha çok batarsın.

02 Aralık 2016 20:32

Madem batıyor ülke neden 30 bin tsk 16 bin sağlık memur alımı yapıyor. Daha dün gece vekillere çifte maaş talebi reddedildi. Kriz sadece ataması yapılmayan öğretmenleremi varmış?

Konad35
Memur
03 Aralık 2016 00:22

Kpss bitmiştir bu ülkede var olan olumsuz bir durumu söylemek senin belli grupların icindeymissin gibi gösterir sana katılıyorum her şey daha pahalı olacak ama bizim insanımız koyun polyanna gibi davranmaya devam edecek.

03 Aralık 2016 01:21

ya dostum bırak batsın bu ülke sence bu millet bu ülkeyi hakediyor mu bak coğrafyasına fıstık gibi ama insanına bak sapıtmış bir millet değerlerini özümseyememiş ( laiklik cumhuriyet atatürk vs...)her gün bir öğretmenin memurun taciz tecavüz haberi basına yansıyor ya yansımayanlar ??? anadolunun köylerinde eşşek den tahrik ollan ilgi duyan insanlar mevcut elin gavuru marsa gidiyor ?? eğitim sistemi düzgün mü teröristler ahlaksızlar cahiller in başarılı oldugu bir sistem neyi ölçüyor bilgiyi mi insanlığı mı ?? ben sana sabaha kadar sayarım bu insanlardaki çarpıklığı bozukluğu istisnalardan bahsetmiyorum genelden hepimizin gördüğü şeylerden.Her insan hakettigini yaşar diye bir söz vardır uyarlarsak her millet de hakettigini yaşar bizim toplumdan çıka çıka 1 tane sağlam adam çıkmış o da atatürk lakin müslümanı sevmez ülkücüsü sevmez kürdü sevmez yani bizim ırkımız tarih boyunca tebaa olmayı padisahın emrinde kul köle olmayı özümsemiş koyun gibi güdülen bir toplum olmuştur.Orta çağdan sonraki dönemde bu toprakları bu milleti bilim teknoloji kültür sanat terketmiştir imamlar 3-5 bin lira maaş alırken tv ye çıkan hacılar hocalar diyanet işleri başkanlığı çalışanları trilyoner olur cemaat tarikat sahipleri ve yetkilileri bmw lerden inmezken bu millete 1300 liraya sabahdan akşama çalışıp şükretmeyi alıştırmışlardır.

Yani deveye sormuşlar neren eğri diye nerem düzgün ki demiş o hesap 100 yıldır gelişmekte olan ülkeyiz 1000 sene geçse biz bu kafayla gene gelişemeyiz ya çocugu olmayan kadının üfürükçüyle ilişkiye girdiği bi ülkede yaşıyosun dedikodu çekememe fesatlık adaletsizlik her pislik mevcut bırak boşuna dünyayı işgal etmeyelim belki amerikalı falan gelirde bu topraklarda medeniyet olur rasgele...

Mavigökyüzü28, 7 yıl önce

bi bitmedinizz yaa.

be ekonomik kriz adiyla felaket tellallığı yapıyorsun bir bu adla, yarın bir başka adla.

Krız çıktı batıyoruz diyosan varını yoğunu sat hatta kredi çek döviz al.

Buralarda dolaşma sana ekmek yok..

03 Aralık 2016 01:23

Not : konuyu açandan alıntı yapacakdım bi kayma olmuş

03 Aralık 2016 01:51

1.biz bulundugumuz şehirde 1 ayda 2 elektrik faturası ödüyoruz biri ay başında geliyor biri ay bitmeden ay sonunda yani kimse farkında değil 1 ayda 2 fatura ödediginin.

2.zaten krizdeydik dolar euro düşükkende yani ben küçükken 1 liraya 2 ekmek alırken üstüne 20 kuruş geri alıyordum şimdi 1 liraya 1 ekmek, 1 liraya 3 simit alırken şimdi 1 tane alıyorum.Hatırlıyorum 10 liraya pazara giderdik 1 hafta yerdik şimdi 100 lira harcıyoruz 1 hafta yetmiyor.Markete gidiyorum 200 liralık alışveriş yapınca 20 lirası vergiye gidiyor.Önceden kontor alırdım 20 liralık şimdi alıyorum her ay 1.3 lirası vergiye kesiliyor.Önceden bizim alım gücümüz aynı iken çok daha düşük kiralar öderdik şimdi uyduruk ev kiraları bile 500 600 den başlıyor( asgari ücretin yarısı hemen hemen).Ben 9 sene önce hatırlıyorum 3 liraya bakkaldan tekel sigara alırdım şimdi bakkalın önünden geçemiyorum bırak onu tütüncüden tütün almaya mahkum olduk ağzımızın tadı kalmadı.

3.kriz vardı yada var yada olacak veya olmayacak herneyse bunların pekde bir önemi yok şöyle ki : ne olursa olsun yada olmasın zaten yandaşlar ( önceden fetocular şimdi süleymancılar menzil tarikatçıları bilmem ne cemaati bilmem ne partilisi ) zaten istedigi göreve makama mesleğe geliyor gelecek yani 50 000 atama olsa 15 bin din arapça atama olması muhtemelken 18 000 atama olursa 5 -6 bini din olur veya 100 tane anadolu fen lisesini imam hatipe dönüştürmezlerde 50 tanesini dönüştürürler yada bir tarihçi coğrafyacı matematikçi vs vs 75 80 puanla işsiz gezerken bir ilkokul mezunu ptt de belediye de bakanlıkda adliyede herhangi devlet kurumunda işe alınıyor alınacakdır.Gariban dürüst insan için farkeden birşey yok kriz olsada işsiz fakir olmasada.İmam hatip liselerini vurgulumamın özellikle nedeni islamcı düşünür yazarların bile evet bize çok haksızlık yapıldı yıllarca imam hatiplilerin önü kesildi ama son 5 yılda haddinden fazla imam hatip açıldı bu kadarıda fazla oldu demesidir.Bir ortalama branş öğretmeni işsizken bir vasat arapça din öğretmeninin yata yata öğretmen olması devletin politikasıdır.Hemen somut bir örnek vereyim x parti gençlik kolları başkanı bulundugumuz ilçede belediye de memur ve çevresi geniş oldugundan ötürü hafta sonları da bir yandaş kolejde öğretmenlik yapıyor evleri yazlıkları arabaları her haltları var ve bu insan 15 temmuzdan sonra 30 gün evine karısının yanına gitmemiş sokakda yatmış biri yani devleti soyan devletten nemalanan sadece siyasiler değil onlara yakın olan dernek cemaat insanlardır biz saf gibi ders çalışırken üni de şuan hala görevde olan fetocu üni arkadaşlarımız polis memur öğretmen oldu ve mesleğini icra ediyolar şimdi de durum aynı başka tarikat cemaatlerin önü açık.

alakası yok ama şunu da ekliyim süleymancıların yanan yurdunda elektrik problemi oldugu zaten biliniyormuş fakat tamirci erkek oldugu için 12 13 yaşındaki kızların yurduna ayıp günah diye getirememişler oranın müdürü de erkek oldugu için müdür bile hiç yurda gitmemiş bu ülkede ekonomik kriz olmaz mı ya beyin yok


Konad35
Memur
04 Aralık 2016 14:57

Harika bir yorum🖒

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi