Editörler : crops35
15 Aralık 2016 23:11

DHMİ başta olmak üzere lise mezunu teknisyenler ne iş yapar?

Merhabalar arkadaşlar;

Ben 2008 yılında Anadolu Meslek Lisesi Makine Bölümünden mezun oldum. 2011 yılında alan dışı tercih yaparak ilk üç bine girdiğim LYS sonucu Edebiyat Fakültesi tercihi yaptım fakat sağlık problemlerimden dolayı üniversiteyi bitiremedim. Şimdi tilki dönüp dolaşır kürkçü dükkanına geri döner misali 2018 KPSS'ye hazırlanıp 2061 makine mezunu alanından tercih yapmayı düşünüyorum. Öncelikli hedefim DHMİ. Bir kaç sorum olacak çalışan ve bilgili arkadaşlara. Kısaca açıklayım sorularımı;

1-) 8 senedir, sınava girdiğim sene ile birlikte 10 sene boyunca makinelerden uzağım. Torna, freze, vargel, matkap vs. hiçbirinin yakınından dahi geçmedim. Atanırsam buralarda bana eğitim verilecek mi? Bir de bu alanlarda ben teknisyen olarak ne iş yapacağım? Torna başında parça mı çıkaracağım? Buralardaki makineler klasik tezgahlar mı yoksa CNC denen bilgisayarlı aletler mi? DHMİ teknisyenleri ne kadar maaş alıyor? DHMİ'de eş durumundan tayin hakkı var mı?

2-) DHMİ ayarında nereyi önerirsiniz?

3-) Karşılaştırma yapacak olursam; Ağrı'da DHMİ mi? yoksa Denizli, Manisa, İzmir gibi yörelerde üniversite teknisyenliği mi?

Cevaplarınız benim ve benim gibi düşünenler için çok önemli çünkü böyle böyle topladığım bilgiler ışığında ders çalışmaya başlayacağım arkadaşlar. Şimdiden emek verip zaman ayıranlara sonsuz teşekkürler. Sevgilerimle...

26 Aralık 2016 11:01

yok mu bilgisi olan?

05 Ocak 2017 20:07

bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? özellikle harita teknisyeni ne iş yapar DHMİ de?


ibrahimhalil55
Kapalı
09 Ocak 2017 20:37

evet yokmu cevapyacak olan arkadaşın sorularını 


techie officer
Genel Müdür
10 Ocak 2017 13:12

"wasdmak" kardeşim sen dersine çalış, puanını al, tercih yaparken buradaki bilgileri kullan bence. DHMİ'yi bilmiyorum ben üniversitede Teknisyenim. iş konusunu sıkıntı etme. işi yerinde elbetteki öğreneceksin. yıllarca piyasada çalışmış özel sektör teknisyenlerinin bile bilmediği bir şey illaki çıkıyor. ben defalarca şahit oldum. kimse herşeyi bilemez yapamaz zaten. memuriyette işi yapmak kolaydır. millete laf anlatmak zordur. amirin seni imza memuru olarak görür. derdini anlatamassın kimseye. çünkü anlamak istemezler. onun iş konusunu düşünmeyi bir kenara bırak.

ikincisi: DHMİ'nin maaşları üniversiteden yüksektir. memuriyetten istifa edip tekrar sınava girerek DHMİ'ye sırf maaşı yüksek diye geçenler var. ama DHMİ'nin iş yükü üniversiteden yüksektir tabiki.

şimdi sen bence şöyle düşün. yüksek maaş mı istiyorum, iş yükü az olan yer mi istiyorum. atandığım ilde sürekli çalışmak mı istiyorum, yoksa arada bir tayinmi olmak mı istiyorum. bunlara göre bir yol çiz bence kendine.

ayrıca DHM'nin çalışma koşulları ile ilgili bu sitede çok bilgi paylaşılmış. onlara da bir göz at istersen. Allah yardımcın olsun.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi