Editörler : "eskiyara"Pangaea
28 Aralık 2016 17:16

Lütfen Yardım ! Norm Fazlası Hakkında.

Selam arkadaşlar.

Kurumum da norm kadroda öğretmenim. Kurumumuzun Norm açığı yokken kapanan bir okuldan birleştirme yoluyla kurumumuza öğrenciler ile birlikte öğretmen ataması yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü norm güncellemesi yaptığı zaman kapanan okuldan gelen öğretmen norma dahil edildi ve puan usulüne göre puanım düşük olduğundan norm fazlası oldum. Ama Mevzuat Madde -53 derki ;

MADDE 53 ? (1) Eğitim kurumunun ya da bölümün/eğitim kurumunda uygulanmakta olan mesleki ve teknik eğitim alanının kapanması, program değişikliği, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders/alan kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına mazeretleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanır.

Bu maddeyi Milli Eğitim Müdürlüğü kendine göre yorumluyor. Burada kapanan yada birleştirilen okul dahil olsa okulun normu açık değil ise ataması yapılmaz yazıyor.

Böyle bir sorun ile karşılaşan var mı ? Yada siz bu maddeyi nasıl yorumluyorsunuz ?

İtiraz sürecimi başlattım olumlu olmaması durumun da hukuki sürecini başlatıcam.

Yardımlarınızı rica ederim.


orhsahin
Aday Memur
29 Aralık 2016 08:25

Kimse yok mu bu konuyla ilgili bilgisi olan ?


orhsahin
Aday Memur
24 Mart 2017 14:22

Arkadaşlar mahkeme kararını açıkladı. Davayı kazandık. Bu örnek bir karar olacaktır. Milli Eğitimin maddeleri yanlış yorumlaması sonucu hakkımız olan normu mahkeme kararına göre verecekler. Bizim durumumuza benzer durumda olanlar var ise kapatılmış bir okuldan gelen öğretmen her zaman norm fazlası olur bilginiz olsun.


Nurullah4335
Daire Başkanı
24 Mart 2017 17:13

Hayırlı olsun. Adaletin ne kadar gerekli olduğunu gösteren güzel bir örnek.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi