Editörler : E.Kayı Han
03 Ocak 2017 20:43

KGM Mülakatı - inşaat mühendisleri 2016

evrakların tesliminden sonra 102 kişi mülakata gireceğiz sanırım.

arkadaşlar aktif kullanıcılar varsa burda yardımlaşalım.

ne sorarlar nasıl sorarlar. ne zaman açıklanır ne edilir? bu başlık altında toplaşalım.

.

*bu linkte son sayfada geçen sene atanmış bir arkadaşımızın güzel bir cevabı mevcut. http://forum.memurlar.net/konu/2099241/son.sayfa

.

**ilanımızında linkini vereyim http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Duyurular/aciktanpersonelalimi.pdf

.

***birde kadrolar hakkında bilgisi olan varmı? hangi birime hangi dereceden girilecek vesare?

****bnm yds yüksek ama kpss oldukça düşük. mülakatlarda genel olarak heyecandan adımı bile cevaplayamam. keşke yazılı sınav olsaydı :( ama ne gelir elden. ders çalışıyorum şimdi mülakat için. inşallah heyecanımı yener bu sefer ne biliyosam cevaplarım. karayolları çok istiyorum çünkü.

.


buritoburito
Aday Memur
10 Ocak 2017 23:18

Merhaba.

Bugün matematikten mülakata girdim. Sizin branşınız değil biliyorum ama yine de yazmak istedim. Hazırlıklı olmanızı istediğim konu şu; Mülakatı İngilizce yapabiliyorlar. Lütfen önleminizi alın.

Bana hiç bir güncel ya da genel kültür sormadılar Cansu. Kendini tanıt dediler,doğumumdan itibaren yaklaşık 15-20 cümleyle anlattım. Benim geçmişim de Amerika'da mastera başlamış olmak var. Ailevi gerekçeler nedeniyle ben 8 ay sonra geri dönmek zorunda kaldım ve yarıda bıraktığım bu eğitimimden ufacık bahsettim. Sonra küt diye dönüp zaten belgeyle İngilizce bildiğinizi ispatladınız, mülakata ingilizce devam etmemizde bir sakınca var mı dediler, ben de yok dedim. Tamam o zaman dediler ve KGM Genel Müdür Yardımcısının bana İngilizce söylediği ilk şey; Şu ana kadar anlattıklarını aynı şekilde İngilizce anlat, oldu. O an canı ne istediyse sordu. Anlattım. Ondan sonra yine İngilizce, neden KGM? KGM'den ne bekliyorsun, sana ne katacağını umuyorsun dedi. Sorularına kendi gerekçelerimle cevap verdim.O kadar beklenmedi ki, sorduklarından çoğunu hatırlamıyorum bunlardan başka.Teşekkür etti mesleğimle ilgili sorular olan zarflardan birini,cevaplamak üzere seçmemi istedi.

Benim naçizane önerim, size orada sorulabilecek her türlü soruya karşı İngilizce cevap verecek şekilde hazırlıklı olmanız.. Ne soruyorlar derseniz, mülakata Genel Müdür yardımcılarından biri giriyor ve önemli bir üniversitenin İnşaat Bölümünden (yüksek dahil) mezun olduğu için, su gibi İngilizcesiyle canının her istediğini soruyor. eğer akıcı bir İngilizceye sahip değilsen lütfen gerekli hazırlığı yap.

Her şey gönlünüzce olsun Cansu. Başarılar ve iyi akşamlar diliyorum.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi