Editörler : Lanet
16 Ocak 2017 15:49

Kitap Bastırmak

Kitap bastırmak konusunda benim gibi arayışı olanlara tavisyelerimi yazacağim.

Birincisi: yazdığınız kitabın hedef kitlesini iyi belirleyin. Bir akademik kitap yazıyorsanız geniş bir kitle yerine daha dar bir kiteleye hitap ettiğinizi, popülariteden daha çok akademik amaca fayda sağlamanız gerekitğini unutmayın.

İkincisi: Eğer edebi, kültürel bir bir kitap yazıyorsanız polülariteyi de hesaba katın.

Üçüncüsü; kitabınızı bitirdikten sonra defalarca gözden geçirin. Yazım yanlışı, anlatım bozukluğu yönünden gol yemeyin.

Dördüncüsü: Kurgu hatası yapmayın. Örnek bi roman yazdınız. Bir kadınla erkeğin tanışalı 5 ay olduğunu söylediniz ve bu oly döngüsü üzerinden bir ay sonra da çocukları doğdu. 6 ayda çocuk doğmayacağına göre kurgusal olarak hatalısınız.

Beşincisi: İlk kitabınızı ya da ilk kitaplarınızı çıkarıyorsanız herkesin koştura koştura sizin kitabınızı arayacağı hissine kapılmayın. Hele ki kitap okuma oranının çok düşük olduğu bir memlekette bu imkansız.

Altıncısı: Kitaptan para kazanırım umudu beslemeyin. Bu elbette mümkündür, ama şartları yerine getirirseniz. Bunun için de çokm çalışmanız gerekiyor.

Yedincisi:Kitap bastırmak için iyi bir yayınevi bulun ve kitabınızı çıkartın. Ben Kitap basımı konusunda çalıştığım Tilki Kitap Yayınevini Kitap bastırmak için tavsiye ederim.

Kitap basımı için yayınevi sitesine buradan ulaşabilirsiniz: Tilki Yayınevi

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi