Editörler : swat3410E.Kayı Han


Kapalı
23 Ocak 2017 09:26

Önemli pöh e suriye görevlendirmesi

Özellikle şu an meslekteki arkadaşlar cevaplarsa güzel olur; pöhün sınır ötesi operasyonlara katılacağı doğrumudur?


Kahraman6
Aday Memur
23 Ocak 2017 09:57

Bende duydum doğruluk payi nedir bilmiyorum öso askerlerini çekiyormuş onların yerlerine pöh görev alacakmış allah yardımcıları olsun.


adrenalin88
Şube Müdürü
23 Ocak 2017 11:15

Özel harekat polisinin görev tanımında bulunmaması lazım.sınır dısı ve sınırdan gelebilecek tehlikeleri TSK karşılar ama güncel görev tanimina bakmak lazim


Ekremx1
Aday Memur
23 Ocak 2017 13:17

Sinir otesi guvenligi tsk tarafindan karsilanmasi gerekir

JanissaryWolves
Daire Başkanı
23 Ocak 2017 14:16

Herkese acik bir ortamda boyle sorular sormayin.


fatufeklier
Aday Memur
23 Ocak 2017 14:33

Meslekte değilim. Yanlış hatırlamıyorsam 2011 2012 yılında böyle bir haber görmüştüm. Böyle bir şey mümkün olabilir. Kimse bu TSK nın görevi falan demesin. Bu elbette TSK nın görevi ancak kimse Özel Harekatı da küçümsemesin. Eğer temizlenen yerlere o bölgenin asayişini sağlamak amacıyla bir görev verilirse yapılır. Eğer aksini düşünen varsa bu mesleğe girmeyi düşünüpte bizlerin önünü kapamasın. Ayrıca yanlış bilmiyorsam Suriye'de görevlendirilen polisler Türk polisi değil. Türk polisi tarafından eğitilen oranın halkından diye biliyorum


112ve42
Kapalı
23 Ocak 2017 16:21

Gecen haftalarda kararname cikti kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar (işçiler dahil), Türk ordusunun gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görevlendirilebilecek. Ben burdan suriyedeki temizlenen bolgelere belediye iscisi memur ve polislerinde gonderilecegini anliyorum


Türk1905
Şef
24 Ocak 2017 08:38

Ewt kararname ckti.Keske gönullu gidilse ilk basta giderm.Sacma sqpan yerlerde nbet tutacagima gider orda savasirz


OnderT
Memur
24 Ocak 2017 11:54

Hükümet, terörle mücadelede yeni dönem başlatıyor. Bölgede görev yapan polisin ve mevcutları 2 bini bulan Jandarma Özel Harekât ekiplerinin sınırda daha etkin kullanılması için çalışma başlatılırken, olası sınır ötesi kara operasyonunda Polis Özel Harekât ekiplerinin de kullanılması için yeni düzenlemelere gidilecek.

Terörle mücadele kapsamında Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı?nın üst düzey bürokratlarının yürüttüğü yeni dönem hazırlıkları rapor haline getirilerek, Başbakan Tayyip Erdoğan?a sunuldu. Polis ve askerin görüşleri de alınarak hazırlanan raporda, terörle mücadelede devlete bağlı kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesinin önemi vurgulandı. Raporda, özellikle kırsal bölgedeki operasyonlarda Polis Özel Harekât (PÖH) ve Jandarma Özel Harekât (JÖH) ekiplerinin kullanılmasına dikkat çekiliyor. Olası kara operasyonlarında polisin kısa süreli de olsa sınır ötesine geçmesi için yeni düzenlemeler yapılması, böylece PKK?ya karşı polis-asker işbirliğinde nokta operasyonlar düzenlenmesi planlanıyor. Raporda yer alan terörle mücadeleye ilişkin yeni uygulamaların bazıları şöyle:

Savunma yerine saldırı

- Terörle mücadele çalışmaları Ankara yerine bölgeden kontrol edilecek. Üst düzey polis, asker ve bürokratlar sık sık bölgeye gidip bilgi alacak. Böylece bölge halkına devletin terörle mücadeledeki kararlılığı gösterilecek.

- Saldırılara karşı hem şehir merkezlerinde hem kırsalda savunma yerine saldırı yöntemi izlenecek.

- Eleştirilere hedef olan ?Ateş edin emri gelmedi? sözü tarihe karışacak ve teröristlerin yeri tespit edildiği anda hem hava hem kara unsurlarıyla vurulacak.

- Bölgede görev yapan polis ve askerlerin talepleri doğrultusunda yeni teçhizat alınacak. Bölgedeki polis ve askerlerin yaşam şartlarının daha iyi hale getirilmesi için çalışma başlatılacak.

- Kandil, Gabar ve Zaho gibi terörist kamplarının bulunduğu bölgelere nokta operasyon düzenlenecek. Bu operasyonlara er yerine özellikle Polis Özel Harekât ve Jandarma Özel Harekât ekipleri katılacak.

- Şehirdeki terörist saldırılarına karşı istihbarat ağı güçlendirilerek hücre evlere operasyonlar artırılacak.

- KCK operasyonları artırılarak terör örgütünün bölge halkı üzerindeki etkinliği azaltılacak.

- Terör örgütü üyelerinin baskılarıyla gerçekleştirildiği iddia edilen kepenk kapatma eylemlerine karşı çok sıkı önlemler alınacak. Esnafın tehdit edilmemesi için güvenlik önlemleri artırılacak.

- Özellikle bölgedeki Polis Özel Harekât timlerinin sayısı artırılacak.

Kaynak : Polis Haber


sensiz13
Kapalı
24 Ocak 2017 12:45

Sadece poh değil asayişten bi grup polis egitimde şu àn sinir güvenliği polisi diye bir birim olusturulmus.. cerablusa gidip orada asayişi güvenliği sağlayacaklar...üniformaları mavi..ayrıca gidilsin yani bunu bu kadar tuhaf bir olay gibi yansitmanin ne anlamı var natodan dolayı bir çok ulkude turk polisi askeri göretmeni doktoru hizmet veriyor..


sensiz13
Kapalı
24 Ocak 2017 12:47

Mesajımda yazım hatası var.. uykuluyum idare ediverin :)))


knty
Şef
24 Ocak 2017 13:10

sensiz13 duyum yok mu :)


sensiz13
Kapalı
24 Ocak 2017 13:44

Valla hocam duyum olsada burada paylasmama kararı aldım şu àn herkesin tahminleri üzerinden bende mesaj yazıyorum.. ama şu varki eğerki aksilik olmazsa alım kesindir. :)) spora başlayın benden size tavsiye :)))


attila1453
Kapalı
24 Ocak 2017 13:53

PÖH MÜ POMEM Mİ


Ademinko
Memur
24 Ocak 2017 17:01

Mersinde suriyelileri polis olarak egitiyolardi en son. bi de suriye gorevi cikmaz basimiza umarim.


FahriYNR
Memur
31 Ocak 2017 08:55

Uzun Zamandır Gördüğüm En Mantıklı Cevap...

JanissaryWolves, 7 yıl önce

Herkese acik bir ortamda boyle sorular sormayin.

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi