Editörler : crops35
09 Şubat 2017 10:34

Engelli öğretmenlik hk.

Merhaba Arkadaşlar,

Benim danışmak istediğim birkaç konum var. Öncelikle zamanınızı aldığım için en baştan özür dilerim. Arkadaşlar ben şu an kamu personeli olarak görev yapmaktayım. Aynı zaman da formasyonum var ve 2016 EKPSS sınavına girdim.Biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığı yakın zaman 1500 civarında bir engelli öğretmen ataması yapacak. Benim bu anlattığım konular hakkında bazı tereddütlerim var.

1.Ben kendi memleketim dışında bir şehri yazarsam kamu personelinde olduğu gibi bir sefere mahsus atama kullanma gibi ihtimalim var mı?

2.Öğretmenliğe atandığım takdirde varsayalım ki öğretmenliği yapmakta (bedenen veya herhangi bir sebeple) zorlandım. Memurluğa geri dönüş gibi şansım var mı?

3.Arkadaşlar, Öğretmen arkadaşlarımdan ve yakınlarımdan şunu duymuştum. Maaşı hak edebilmemiz için haftalık 15 saat derse girmem gerekiyormuş. Benim branşım yeni bir branş adalet ve hukuk(Adalet Meslek Liseleri, Meslek Liseleri ve Ticaret Meslek Liselerinde) daha yeni yeni okullarda yaygın atandığım okulda 15 saati doldurmazsam toplam 10 saatte kaldım. Atandığım ilde benim görev yaptığım okul dışında başka okulda branşım yok ise başka okula ders saatini doldurmak için görevlendirme şansımda yok. Kalan 5 saat eksiğin bana maaş kesintisi veya hangi bir yaptırımı var mı?


buk88
Memur
09 Şubat 2017 10:58

Cevaplari bilen hocam var mi acaba


ibrahim1989
Memur
09 Şubat 2017 12:11

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-4.htm bu bağlantı öğretmen atama ve yer değişikliği yönetmeliği bu yönetmeliğin yeniden atama ve yer değişikliği başlığı altında ikinci sorunun cevabını bulabilirsin bende seninle aynı durumdayım ve kararsızım öğretmenliğe atanım atanmama konusunda birde bu durumda aday öğretmenlik mevzusu var kafamı karıştıran bir başka hususta bu biz devlet memurluğundan geçiş yapacağız atanırsak asil öğretmen olarak mı yoksa aday öğretmen mi olarak atanacağız bo konuda bilgi sahibi olamadım bu durum bende tereddüt yaratıyor anlayacağın kararsızım ben sana tavsiyem yönetmeliği incelemen


bulaşıkkk
Yasaklı
13 Şubat 2017 05:17

Haftada 2 saate bile girsen maaşı tam alırsın hocam sıkıntı yok. Maaş kesilmez.


bulaşıkkk
Yasaklı
13 Şubat 2017 05:24

2. Soru: öğretmenliği yapamazsan mebe dilekçe verip geri hizmet isteyebilirsin ama yöneticilerin inisiyatifinde isterlerse yapmayabilirler.

1. Soru:şubat ve ağustos aylarında yapılan engel durumundan tayine başvurabilirsin ama puan üstünlüğüne göre yapılıyor. Puanın yeterse atanırsın yetmezse bi sonraki dönem yeniden başvurabilirsin.

Biraz tersten cevapladım ya idare et hocam.


mustafa_64
Memur
13 Şubat 2017 20:22

Tüm Cevaplar İçin Teşekkür Ederim :) :)


yaralı kalp-61
Kapalı
21 Şubat 2017 21:27

Ben de öğretmenliğe geçmek konusunda kararsızım.

İlanda hiç sözleşmeli ifadesini kullanmamışlar engelli öğretmen alımı kadrolu olur o zaman.

Şimdi asil memuruz. Atanırsak aday memurluktaki temel ve hazırlayıcı eğitimden muaf olup, sadece aday öğretmenlik sınavına tabi tutulur muyuz?

Editör ve bilen arkadaşlar aydınlatsa ne iyi olurdu...


mavi_umut
Daire Başkanı
22 Şubat 2017 14:32

evet.

yaralı kalp-61, 7 yıl önce

Ben de öğretmenliğe geçmek konusunda kararsızım.

İlanda hiç sözleşmeli ifadesini kullanmamışlar engelli öğretmen alımı kadrolu olur o zaman.

Şimdi asil memuruz. Atanırsak aday memurluktaki temel ve hazırlayıcı eğitimden muaf olup, sadece aday öğretmenlik sınavına tabi tutulur muyuz?

Editör ve bilen arkadaşlar aydınlatsa ne iyi olurdu...


unalturkel36
Kapalı
20 Nisan 2017 00:17

merhaba,

bilgisayar kullanabilen,

oncelikle engelli, sakat, yardima muhtac,

calismayan, calisamayan veya ek is yapmayi dusunen arkadaslara ihtiyacimiz var.

evinizden, istediginiz y​​erden, istediginiz kadar calisabilirsiniz.

maas sabit degil, surekli artan prim usulu olacaktir.

siz yapmayacaksaniz bile ihtiyaci olanlarla paylasir misiniz...

[email protected]

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi