Editörler : "eskiyara"Pangaea

akantus82
Aday Memur
13 Şubat 2017 16:44

Zorunlu hizmet affı binlerce ailenin maddi ve manevi külfetidir. İşsizliğin tavan yaptığı,işverenin ekonomik istikrarsizliklardan güvenilir olmadığı bir ülkede süreğen ve istikrarlı bir çalışma koşulunun beklenmesi; bilmediğimiz, memleketimizden uzak bir coğrafyada yeniden yabancı bir çevrede yabancı olmaya zorlanmak çok ama çok zor bir durum! Hayat koşullarının stresi yeterince sirtimizdayken devletine ve milletine hizmet eden, dünyanın en kutsal görevlerinden birini gerçekleştiren öğretmenlerimize devlet büyüklerimiz tarafından verilen değeri görmek istiyoruz. Özel sektörde çalışan bir öğretmen eşi olarak ve daha nice bizim gibi aileler için gerekli hassasiyetin -artık! - gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hocam elinize, yüreğinize sağlık.

Saygılarımla.


enqnn
Memur
13 Şubat 2017 16:54

Arkadaşım zorunlu hizmet dediğin her yerde var hangi ilin zorunlu hizmeti yok? öyle valiz hazırlamaya gerek yok eskisi gibi bu nedenle mantığı kalmamıştır basit bir bakış açın olduğu için seninle diyaloğa girmeyeceğim bu af gelecek mağduriyetler giderilecek rahat ol birşey yalamak istiyorsan dondurma yala...

ahmettin2016, 7 yıl önce

Her seçim ve referandum öncesi böyle başlıklar açılır. Sonra avucunuzu yalarsiniz. Şu an bakanlığın yapacağı en son şey aftir. Valizi hazırlayın üç vakte kadar yolculuk var:)


RUMEYSABB
Aday Memur
13 Şubat 2017 17:19

Sözleşmeli öğretmen istihdamına geçildi ve kadrolu öğretmenler için af bir nevi şart oldu. Sözleşmeli öğretmen 6 yıl zaten bu görevi yerine getirip kadro alacak . Yeni sözleşmelilerede dogu da yer acılması gerek çünkü rotasyon tıkanıyor 6 yıl oldugu için . Bu sebepten kadrolular için af şart oldu


Rukan KURNAZ
Aday Memur
13 Şubat 2017 17:32

Zorunlu hizmet affına Evet diyoruz tabiki...2010~2016 yillari arasinda atanan ogretmenlerin hakki oldugunu dusunuyorum.Evet Evet Evet..


ayteking
Aday Memur
13 Şubat 2017 18:41

Sınıf öğretmeniyim, 15 yıldır köylerdeyim. 290 puanım var. Zorunlu hizmet afcıları merkeze doluştuğundan her gün 100 km yol yapıyorum. Birleştirilmiş sınıf nedir bilmeyen, soba yakmamış öğretmenler, merkezi yerlerden nutuk atmasın. Gelin de ülkemizin dağlarını da görün temiz hava alırsınız. Çocuklarım köylerde büyüdü benim.

Yalan söyleyen de 2 kez daha zorunlu hizmet yapsın, imanmayan da 5 kez yapsın ??

enqnn, 7 yıl önce

Hocam hangi köyde o kadar yıl çakılı kaldınız? Bölümünüz nedir? Ben size tercih dönemimde iyi bir yere tercih yapar gönderirim! 15 yıl demek ciddi puan demek bari yalan konuşmayın!


mesut_shcek
Aday Memur
13 Şubat 2017 18:57

bence de zorunlu hizmete af gelmeli. ben yaptm, herkes yapsın mantığı bencilliktir. şimdi kaç yıllık öğretmensin diye yırtınan olacaktır. 2 yıldır meb'de, 8 yıl da aile bakanlığında öğretmenlik yaptım. z. h. yükümlüsüyüm, batıda bir ilde şuanda yapıyorum,aile bakanlığındaki çalıştığım yıllar sayılsa çoktan biterdi ama kimseye isyan etmiyorum,buna da şükür. z. h. son günü af gelse yine sevinirim, ben eziyet çektim herkes çeksin demek gaddarlıktır. hem siyasi irade ne beni ne de sizi takmaz, gerekli ve çıkarlarına uygun görürse af çıkarır, cezaevlerinde tecavüzcüler affedilirken bu kadar itiraz ettiniz mi zamanında merak ediyorum, zorunlu hizmetiniz bitti ve hala çalışmak istediğiniz yerde değilseniz hatayı bizde değil kendinizde arayın.


mesut_shcek
Aday Memur
13 Şubat 2017 18:58

290 puanla hangi ilçeye gidemiyon hocam?


gezgin8
Memur
13 Şubat 2017 19:15

Zorunlu hizmete tabi bütün öğretmenlere zorunlu hizmet affına EVET...

2010 dan sonra atanmış 326.054 öğretmen vardır. Bu kadar öğretmene af gelmemesi; adaletsizlik olduğu için af gelmelidir. 2010 dan önce atanmış 600 bin öğretmen aftan yararlanmışken, bizim yararlanmamamız; meslekteki öğretmenlerin 3 te 1 inin mutsuz olması demektir. Bu kadar öğretmen mağdur durumdadır.

FETÖ kapsamında binlerce öğretmen görevden alınmış ve örgütün okulları devlete bağlanmıştır. Bu doğrultuda zorunlu hizmet bölgeleri dışında birçok öğretmen açığı ortaya çıkmıştır.

Sözleşmeli öğretmenliğin de gelmesi ile, ilk ataması yapılan bütün öğretmenler 6 yıl atandıkları kurumda çalışmak zorundadır. Bu nedenle zorunlu hizmetin olması gereksizdir.

Facebook'taki "ZORUNLU HİZMET AFFI İSTEYEN ÖĞRETMENLER 2017" isimli 22.000 kişilik grubumuz mutlu haber bekliyor. 2000 ve 2010 yılında öğretmenlere zorunlu hizmet affı çıktı. Geçmişte örnekleri olan bir uygulama. Geçmişte uygulandıysa, şimdi de uygulanabilir...

Zorunlu hizmete tabi bütün öğretmenlere zorunlu hizmet affı gelmesini istiyoruz...


ayteking
Aday Memur
13 Şubat 2017 19:33

İlçe değil hocam, il merkezine gitmeyi kastettim.

mesut_shcek, 7 yıl önce

290 puanla hangi ilçeye gidemiyon hocam?


Orinates
Aday Memur
13 Şubat 2017 20:24

Hocam çok iyi anlatmıșsınız. Aynen katılıyorum.

Orinates, 7 yıl önce

Yapılan son düzenleme ile 2016 Şubat atamasından sonra tüm öğretmen atamaları sözleşmeli olacak. Hal böyleyken 2010-2016 arasında kadrolu ve sözleşmeli öğretmen olarak atanmış tüm öğretmenler ara dönem olarak farklı bir zorunlu hizmet yükümlüsü grup olarak birikmiș ve yeni düzenlemeye aykırı bir durumda arafta kalmıştır. Bu dönemde atanmış tüm öğretmenlere zorunlu hizmet affı çıkartılmalı ve yeni sisteme sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde geçilmelidir.


isa1606
Aday Memur
13 Şubat 2017 20:28

ZORUNLU HİZMET AFFI GEREKLİDİR. SARTTIR. ZORUNLU HİZMET GÖREVİNİN ARTIK BİR ÖNEMİ KALMAMIŞTIR. DEĞERLİ DEVLET BÜYÜKLERİMİZ DUYUN SESİMİZİ. BİZ SİZLERE İNANIYORUZ.BİZLERİ AİLELERİMİZDEN,ÇOCUKLARIMIZDAN AYRI BIRAKMAZSINIZ...


isa1606
Aday Memur
13 Şubat 2017 20:36

Ben yaptım sen de yap, ben çektim sen de çek. Bu nasıl bir anlayıştır. İnsanlığınızı mı unuttunuz. ZORUNLU HİZMETE AF SONUNA KADAR HAKKIMIZDIR.


fatko
Kapalı
13 Şubat 2017 21:22

Zorunlu hizmet affı kesinlikle gelmelidir.

Daha önce yapıldıysa şimdi de gayet yapılabilir.


zeyton
Aday Memur
13 Şubat 2017 21:22

zorla yaptırılan görev ne kadar başarılı olur. Zorunlu olan her şeye karşıyım. Tabiki de affa evet


ney kaligrafi
Aday Memur
13 Şubat 2017 21:39

Zorunlu hizmetmi tabi AF olmali.


RUMEYSABB
Aday Memur
13 Şubat 2017 22:32

2010-2016 arası kadrolu öğretmenler için zorunlu hizmet affı şart.. Sözleşmeli ögretmenliğe gecilmesiyle zorunlu hizmet gereksizleşmiştir


enqnn
Memur
13 Şubat 2017 23:02

Bak ne kadar şanslısın temiz hava almışsın çocukların doğal ortamda büyümüş neden bunu yakınarak anlatıyorsunuz? 290 puanla iyi bir ilçeye atanabilirsiniz galiba tercih yapmayı bilmiyorsunuz yada istediğiniz yere gitmek için tercih yapmıyorsunuz bırakın bu hırsı 2010 affından birsürü mağdur insan var ayla kaçırıp belli yıl doğuda çalışıp şartlardan dolayı ailesinin yanında olmak zorunda olanlardan tut özel şirketlerde yıllarca çalışan elemanın kapı önüne konulup hadi bu yaştan sonra git başka bir coğrafyaya düzen kur denilmesi ne kadar adil? devletin beni gönderdiği yerde eşime iş bulacak mı borçlarımı ödememe yardım edecek mi? Bence bulamayacak çünkü iş alanı kısıtlı siz olaya dümdüz bakan malesef de öğretmen olan insanlarsınız yazık...

ayteking, 7 yıl önce

Sınıf öğretmeniyim, 15 yıldır köylerdeyim. 290 puanım var. Zorunlu hizmet afcıları merkeze doluştuğundan her gün 100 km yol yapıyorum. Birleştirilmiş sınıf nedir bilmeyen, soba yakmamış öğretmenler, merkezi yerlerden nutuk atmasın. Gelin de ülkemizin dağlarını da görün temiz hava alırsınız. Çocuklarım köylerde büyüdü benim.

Yalan söyleyen de 2 kez daha zorunlu hizmet yapsın, imanmayan da 5 kez yapsın ??


makbule hoca
Aday Memur
14 Şubat 2017 09:13

Zorunlu Hizmet AffIna EVET...

Zorunlu hizmetimi yaptım..Terör sıkıntılı yerde 3 yıl kaldım..İzmir de de 1 yıl yaptım 4 yıl..

Norm fazlası olup zoraki okul değiştirmem ve zorunlumun yarıda kalması hiçte etik değil..

En kısa sürede biz mağdur insanların kurtulmasını ve Aff ın gelmesini diliyorum..

Kesinlikle gelmeli..


kurt12
Aday Memur
14 Şubat 2017 09:34

Zorunlu hizmet affı olursa biz doğuda görev yapanlar batıya zor gideriz kardeşler. Yanlış anlamayın kimseye kin beslemiyoruz. Ama siz bu tarafa geleceksiniz ki biz de o tarafa gelebilelim. Bulunduğunuz durum ve konuma göre savunma yapmayın. Objektif bakın. Hak, adalet böyle olmaz. Biz yaptık, artık sıra sizde.


justlike
Müsteşar Yardımcısı
14 Şubat 2017 09:39

Zorunlu hizmet affı her zaman iyidir. Ben çektim sen de çek düşüncesi bencillikten başka bir şey değildir. Bu af ile kaç bin kişinin yüzü gülecek biliyor musunuz insanları mutlu etmek ne zamandan beri kul hakkı oluyor. İnsanoğlu böyle işte menfaatine ters düşen bir şey oldu mu hemen kul hakkı.

Neyse ben de zorunlu hizmet affından faydalandım. Çok güzel şeyler yaşadım inşallah tüm meslektaşlarım da bundan faydalanır. Zorunlu hizmet yapılsın insanlar mutlu olsun.

Toplam 103 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi