Editörler : supporters.
17 Şubat 2017 23:10

Doktora ders alamama

Arkadaşlar, bu yaz biyoloji öğretmenliği doktora programına kaydoldum. (Biyoloji Öğretmenliği tezsiz yüksek lisans eğitimi derecesi ile) Ancak, OHAL kapsamında bölümdeki hocaların çoğu görevden uzaklaştırılmış.Geçen dönem yeterli öğretim üyesi olmadığı için hak dondurma uyguladılar. Bu dönem yine aynı durum söz konusu.....Daha ders aşamasına bile geçemedim anlayacağınız..

Sorunumu şu şekilde özetleyebilirim.

1- Bu yıl geçti artık gelecek seneye kadar bekle ve gör!!!

2-Yatay geçiş ile kendine başka üniversite ara!!!Biyoloji eğitimi alanında her üniversitede bölüm yok. Daha doğrusu yakınımda hiç yok. En yakın 250 km..Biliyorum yatay geçiş yapmak için şartların başında en az bir dönem ders almış olmak diye bir şart vardır. Ancak mücbir sebepler nedeniyle ders alamadığımdan enstitü belki yatay geçiş düşünebilirsin, mücbir sebep bu şartın önüne geçebilir, yök onay verebilir, görüş almak lazım dedi.

Sorum şu:Acaba aynı ya da farklı bir üniversitede fen bilgisi bölümüne yatay geçiş yapabilir miyim? (Sonuçta fen bilgisi eğitimi alanında da biyoloji eğitimi yüksek lisans yapmış olanlar kabul edilebiliyor)


beter800
Memur
07 Mart 2017 23:16

Merhaba,

1- Kesinlikle görmeyi bekleme, şu ana kadar göremediklerin göremeyeceklerinin teminatıdır...

2- Ben geçebilirsin diye biliyorum, çünkü yatay geçiş aynı veya yakın alanlarda kurumlararası geçişi olanaklı kılıyor.

Başarılar diliyorum,

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi