Editörler : crops35
26 Şubat 2017 04:39

Sizce atanma ihtimalim nedir?

Merhabalar,

KPSS94 puanım 89, sıralamam 6864. Anadolu öğretmen lisesi mezunuyum. Sizce bu puanla herhangi bir yere atanmam mümkün mü?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.


vygh5642
Kapalı
26 Şubat 2017 11:08

Bildiğim Kadarıyla anlatmaya çalışayım.Öncelikle Anadolu Öğretmen mezunu olduğun için 2001 nitelik kodundasın. Yani "herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak". Yaygın deyişle KPSS alımları için düz lise mezunusun. Bu nedenle başvurabileceğin kadrolar çok sınırlı ve kontenjanları az. Örnek kadrolar: düz (2001) memur, zabıta memuru, hizmetli, itfaiyeci,şoför, kaloriferci...

Bu kadrolardan düz memur, zabıta memuru ve hizmetli merkezi alımla (ÖSYM tarafından yılda 2 kere yapılıyor, Haziran ve Kasım aylarında) yapıldığında genellikle en düşük taban puanları 94-95 civarı oluyor. İtfaiyeci,şoför, kaloriferci gibi kadrolar ise lise diplomasına ek olarak belge (sertifika) istiyorlar. Genellikle bu kadroların en düşük taban puanları 80-85 civarı oluyor. Bu nedenle sertifikan varsa itfaiyeci,şoför, kaloriferci gibi kadrolara merkezi alımlarda başvur. Ayrıca kurumlar zaman zaman ihtiyaçları doğrultusunda açıktan alım yapıyorlar. Kesinlikle açıktan alımlara başvur. Açıktan alımlarda düz memur, zabıta memuru ve hizmetli gibi kadrolara da başvurmanı tavsiye ederim.

Kısacası merkezi alımlarda sertifikalı kadrolara atanma ihtimalin varken, sertifikasız kadrolara atanma ihtimalin yok denecek kadar az ama yine de her ikisine de başvurabilirsin. Açıktan alımlarda ise hiç belli olmaz, her yere başvurmanı tavsiye ederim.


Wobin
Aday Memur
26 Şubat 2017 15:50

Öncelikle detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Ben deyimi yerindeyse konunun hayli yabancısıyım :) Açıktan atamaları nereden ve nasıl takip edebileceğimi de söyleyebilir misiniz lütfen?

01 Mart 2017 21:11

http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/Ilan_Menu.aspx

şu adresten kendi şartlarınıza uygun ilanları takip edebilirsiniz

Wobin, 7 yıl önce

Öncelikle detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Ben deyimi yerindeyse konunun hayli yabancısıyım :) Açıktan atamaları nereden ve nasıl takip edebileceğimi de söyleyebilir misiniz lütfen?

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi