Editörler : crops35
03 Mart 2017 15:26

Nasıl atandım?

Merhabalar sayın arkadaşlar.

Bir işe girebilmek için yaşadıklarımı anlatacağım. Umarım birçok kişiye yol göstermiş olurum.

Birçok Engellinin okumaları, ders çalışmaları normal sağlıklı insanlara göre daha zor. Bu zorluğun üstesinden gelmek ise, büyük bir başarıdır. Zorluk gereği yaşam koşulları, imkansızlıklar, varsa aile içi olumsuzluklar, yapamamazlık korkusu gibi durumlar daha ağır basıyor.

2006'da lise bittikten sonra engelli olduğumdan ünv. yapamayacağımı düşündüm ve ünv. sınavına girmedim. İnanın ki hayatımda yaptığım en büyük hata olduğunu işe girdikten sonra anladım. En azından açıköğretim okuyabilirdim ve boş boş 4 yılımı bu şekil geçirdim. O 4 yıl içinde bilgisayar işletmenliği, web tasarım ve İngilizce sertifikalarını Halk Eğitim Merkezinden aldım. Aldım ama; iş başvurusu yapsak yine olmuyor, işe giremiyorum. Başladım KPSS çalışmaya ve bir dershaneye kayıt oldum. 1 yıl gittikten sonra 50 küsür puan alabildim KPSS'den. 50 küsür ile atanamayacağımdan ikinci kez aynı dershaneye gittim. Bu sefer dershaneyi yarıda bıraktım. Sebebi hocanın dediklerini anlayamamam. Kulaklarımda duyma kaybı yok; ama anlama kaybı az çok var. Sınav zamanına kadar evde çalışmaya başladım. Sınav zamanı gelmeden sanırım 5-6 ay öncesinden ÖMSS engeli sınavı olduğunu öğrendim ve ÖMSS kitabı alıp hem KPSS'ye hem de ÖMSS'ye çalışmaya başladım. Sınav zamanı sonrası KPSS'den 76, ÖMSS'den 83 aldım. KPSS ile atanamadım. ÖMSS ikinci atamalarında Memur olarak il dışına atandım. 18 ay orada kalıp asalet tasdik ettikten sonra engel durumundan tayin istedim ve ailemin olduğu şehre geri geldim. Atandıktan sonra açıköğretim okumaya başladım. Şu an önlisans mezunuyum. 2 yıl daha okuyacağım inş. Emeklerimin karşılığını aldım çok şükür.

Sınavlara çalışma zamanlarım hiç kolay geçmedi. Şöyle ki, sürekli her dersten günde bir konu bitirip o konu sonrası sorular çözmek (kitaplarda öyle), sabah akşam düzenli ders çalışmak, tüm konular bittikten sonra günde en az 1 deneme sınavı olmak. Her yayın evinin deneme soruları, cep soru kitapları, soru bankalarını bittikçe aldım. Yapamadığım sorular üzerine zaman da alsa mantık yürüterek, farklılıklardan yararlanarak çözmeye çalıştım. Derslere çalışırken sırt ağrıları (skolyozum, çok şükür ameliyat olmuştum.), polinöropati rahatsızlığından dolayı sinirsel rahatsızlıklar, nörolojik ağrılar, psikolojik durumlar, az buçuk ailevi sorunlar gibi durumlar inanın ki kesinlikle hiç kolay olmadı. Hele ki bir polinöropati hastasının ders çalışması çok zor. Bu hastalık yukarıda belirttiğim gibi kulaklarda anlama kaybı da yaptı. Polinöropati, sinirsel kas hastalığıdır. Bu kadar uzun yazmamın nedini, kendinizin daha iyi olduğunuzun farkına varmanızdır.

Çok şükür atandım ve bu sene mayısın 7'sinde memuriyetimin 4'üncü yılı olacak.

Umarım bir ilham vermişimdir. İnşallah herkes emeğinin karşılığını alır. Kesinlikle amacınızı yitirmeyin, yitirilmesine izin vermeyin. Kesinlikle umudunuzu kaybetmeyin.

Sağlıcakla kalın.

http://www.teveccuh.com

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi