Editörler : crops35
14 Mart 2017 15:05

Taşeron frima elemanı hakkında soruşturma

Merhaba,

Bir üniversitede idari memur olarak çalışmaktayım. Çalışmakta olduğum birimde 1 adet taşeron firma elamanı bayan var. Başka bir idari personel arkadaşımla kavga etmiş. İkisi de birbirini şikayet etmiş. Taşeron firma elemanı konuyla ilgili dava açmaya hazırlanıyor. Üst makamlarda beni soruşturmacı tayin etti.

Konuyla ilgili olarak anladığım ikisininde ayrı ayrı haklı olduğu, haksız olduğu yönler var.

Sağlıklı, adil bir karar verebilmem için sizlere sormak istediğim;

1) Taşeron firma elemanlarının şirketle imzaladıkları bir sözleşme örneği var mı?. (İlgili şirketten istedim "Böyle bir sözleşme yok" cevabı aldım.)

2) Taşeron firma elemanlarının 657'de ki gibi kadro karşılığı görev tanım, yapabilecekleri işler, yapamayacakları işlerin belirtildiği bir yönetmelik, vs gibi bir şey var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla


AYKlRl
Daire Başkanı
14 Mart 2017 16:24

Sizin öncelikle bağlı bulunduğunuz kurumda sözleşme ve şartnamelere ulaşmanız gerekmekte. Bizim kurumda bu işlere idari ve mali işler bakmakta. Ayrıca levazım biriminden de elde edilebilir.

Bunun verilmemesi iyi niyetli dusunulemez. Sorusturma sakat olarak bile degerlendirilebilir.

Biz taseronlara en fazla yaptirilan sey angarya islerdir. Benimle alakali olmayqn bi ton ceviri yaptim, sesimi cikarsam muhtemelen diger konularda ustume gelinecek. Taseron firma calisanlari hayirsiz uvey evlat muamelesi gordukleri icin islerini daha dikkatli yapiyorlar, maalesef sorun yasamamak icin hakliyken dahi susmak ve sineye cekmek durumunda kaliyorlar. O sebeple sartnameye ulasmaniz saglikli sorusturma acisindan son derece onwmli.

14 Mart 2017 16:36

taşeron da olsa görev tanımı ve yapacağı işler yazıyordur..satın-alma biriminde şartname örneği kesin vardır oda olmadı ekap ihale sisteminden şartname örneği çıkartılabilir...sonuc olarak taşeron arkadaş haklıda olsa yönetim olarak suçlu gibi gösterilecektir. yaşadığım için biliyorum....

14 Mart 2017 17:02

1- yok 2- var

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi