Editörler : E.Kayı Han

Gearing
Kapalı
21 Temmuz 2017 09:55

ümmet 73 fırkaya ayrılacakmış içlerinden 1 tanesi ehil olacakmış.

Vay be şu lanet olası siyasal islamı meşru hale getirmek için peygamberi kendi emellerinize alet etmeyi ne zaman bırakacaksınız ?

Mezheplerin hak olduğuna dair kanıtını nereden buldun ? Dur ben tahmin edeyim bilmem hangi tarihte kim olduğu belli olmayan bir adamın uydurduğu bir hadis ya da bir söze kanıt diyeceksin !

Tekrar soruyorum yüce Allah cahil mi ki kuran da ne bir mezhepten ne de mezhep imamından en ufak bir bilgi verme gereği duymasın

Firavundan bahseden , galakside ki hayatlardan bahseden yüce bir kitabın yazarı cahillikle mezhepleri bahsetmemiş değil mi ?

Hatta size göre peygambere ne gerek var değil mi sonuçta mezhep imamlarınız var. Kıstassa kıstas hükümse hüküm.

Ayrıca sen zır cahilin tekisin. Kuranı okumazsın ancak kuranı pis siyasetinize alet eden bir tipsin.

Okuduğunu anlıyabiliyorsan kuran bal gibi de namazın nasıl kılınacağından bahsetmiş.

Tabi anlıyana !

talebe5, 7 yıl önce

Ayrıca islamiyette peygamber efendimizin dediği gibi "ümmetin 73 fırkaya ayrılacak; bunlardan 1 fırka yani ehl-i sünnet ve'l cemaat kurtulacak."

Ehl-i sünnet ve'l cemaat de "hanefi şafi maliki hanbeli" mezheplerine tabi olanlar.

Bu Mezheplerin hak olduguna dair çok delil var.

Kur'an da namazın nasıl kılınışı yazmıyor. O zaman namaz da mı kılmayalım.

Biz Kur'an da bize görünmeyen kısmı peygamberimizden öğreniyoruz. Kafamıza göre hüküm vermiyoruz.

Hükmü Allah ve resulü veriyor. Biz de onlara tabi oluyoruz. Islamiyet zaten teslimiyettir.


stsunam
Aday Memur
17 Ağustos 2017 12:00

mezheplerin önde gelen imamları birbirlerini eleştirmişlerdir. Kuran-ı kerim de çelişki ve eksiklik olmadığı sabittir, ancak birçok alim geçinenler kendi aralarında çelişmekte ve kendi fikri ve insani görüşlerine göre yorum yapmaktadır. en kestirme örnek şöyledir ki; şafii mezhebnde farz namazlar kılınr, hanefi mezhebinde sünnetlerde kılınır,

Bizim kuranı anlayabilmemiz için temiz bir kalp ve ahlak sahibi olmamız lazım Allah c.c birçok konuyu açıkladığını zaten bildirmiştir. Günümüzdeki gibi şeyhlere tarikat liderlerine bağlanmak gibi dinin içinde olmayan tehlikeli durumlardır,

"Bilmez misin ki, hakikaten göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır, hepsi O'nundur. Size de Allah'dan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır."


nagihan1453
Genel Müdür
17 Eylül 2017 18:14

vaveyla çekip okumak gerek tekrar tekrar.. ve her okuduğunda sadece kendini dinlemek.. genelin yaptığı budur..


ErdemKILIC
Genel Müdür
09 Ekim 2017 22:26

4 mezheb haktır. Caferilik ve vehhabilik bid'at fırkalarıdır. Mezhep demek, bir müçtehidin kitab ve sünnetten çıkardığı ahkamın tamamıdır. Mezhebe uymayan nefsine uyar. İslamiyyet tarihinde hak mezhepler arasında hiç bir zaman kavga, gürültü, savaş, vs. olmamıştır. Kafir takımı her ne kadar da bunu körüklemeye çalışsa bile. Çünkü mezheplerin biribirlerini tamamlayıcı özelliği vardır. Ehli sünnet itikadına göre bu 4 hak mezhepten birine tabi olmayanın son nefesinin sıkıntılı olabileceği meselesi var.


s4hiner
Aday Memur
10 Ocak 2018 23:10

Kuran apaçık şekilde indirilmiştir. Sadece üç kişinin dört kişinin anlayacağı kuranı neden allah indirpte bu kitap bütün kainata indi desin. Ve bu mezhepleri farklı olan kişiler neden birbirlerine kafir gözüyle bakıyor. Birinde helal olan diğerinde haram oluyor. Ama ıkısıde müslüman ?? insanlar allahın dinini yaşamayıp arapların örf ve adetlerini yaşiyorlar ne yazıkkı


Hkrn
Yasaklı
13 Ocak 2018 02:46

Mezhep kurucularıda birer beşerdir.Kendi içlerinde belli fıkhi yöntemlere dayanarak geniş coğrafyalara yayılan bazı islam beldelerinde ki sohpet meclislerinde hüküm vermişlerdir.Bazı kaynaklara göre İmam-ı Azam'ın görüşlerini kendisi değil talebesi olan İmam Ebu Yusuf sistemleştirerek bir mezhep ekolü heline dönüştürmüştür.Bu misal İmam Azam'ın kendi döneminde "ben bir mezhep kurdum gelin ona tabi olun"anlayışıyla hareket etmediğini başlıca göstegesidir.Rasullah (sav) dışında eleştiriye kapalı insan yoktur.Mezhep imamlarının öne sürdüğü hükümlere körü körüne bağlı kalmak kadar hak mezhep tanımlaması yapmakta yanlıştır.Allah'ın insana verdiği en büyük nimet olan aklı işletip düşünmek her müslümanın başlıca görevi olmalıdır.


ytümakinacı
Daire Başkanı
19 Ocak 2018 18:19

Dray o ilk yazılarında bir Murşide bağlanın dememişti.

Şahsım adına, Meshep İmamlarına inanıyor ve onların kitaplarına bağlılığa inanıyorum. Dedikleri doğru..

Günümüzde bir Şeyhe bir Şıha bir tarikat liderine körü körüne bağlanma konusunda ise öteki arkadaş gibi düşünüyorum..

İmam-ı azamın kitapları var. Sigara içeceğinize hepsini sipariş verip okuyabiliriz...

Ama Kur'anı ve Hadisleri herkes anlamayaz dolayısıyla Meshep Müctehitlerine ihtitayac duyulmuştur (bence de) deyip de sonradan yine "vay efendim Meshep İmamlarının sözlerini ve Kuran Meal-çevirileirni, İlmihallerini de kimse anlayamaz, bu sefer de meshep imamlarının sözlerini anlatacak başka başka şeyhlere gerek vardır" denmediği sürece!!!!

Kur'anı Kerim bize yeter. Zaten o mübarek kitapta da "bana ve resulume uyun" mealindeki ayetler de açık.

Mealciler, yoldan çıkmadığı sürece bırakın öyle desinler. Peygamberimize inanmamazlık yapmıyorlar sonucunda, aksi durumda "deist" olunur...

Gereksiz bir tartışma bunlar...

Okuyun, çalışın, Fen, Fizik, Kimya, Tıp alimi olunduğu sürece Filistinli mazlum kardeşelrimizi kurtaracak ulusal veya ümmet haline geliriz.

Çok gereksiz tartışıyorsunuz...

Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi