Editörler : supporters.
19 Mart 2017 21:41

Ankara eskişehir yolunda arsa

Arkadaşlar

Ankara eskişehir yolu üzerinde olan Şehitali Mahallesinde arsa veya tarla almayı düşünenler varsa bana danışabilir. Ben orda yatırımı tavsiye ederim.


yasin 28
Şef
21 Mart 2017 11:17

biz kazan ilçesinden kooperatifden 500 m2 hisse aldık iş yapar mı hocam


informatiker
Şube Müdürü
22 Mart 2017 20:47

Hocam öncelikle hayırlı olsun.

Kazan ilçesi ve o istikamet gelişim göstermektedir. Özellikle sanayi gelişimi olarak ön planda olan bir yerdir. Ancak gelişim süresi tabi bir Eskişehir yoluna benzemez. Ama Kazan tarafında özellikle siyasilerin konutlarının villalarının olduğunu duydum. Bunu avantaj olarak görebilirsiniz.

Aldığınız yer imarlı mı değil mi bilmiyorum. İmarlıysa ne imarı var veya emsali nedir bilmiyorum.

Kooperatifte yönetim çok önemlidir. Yönetimi sıkı takip edin. Yıllık olarak alınan kararlar nedir ve bunları yapıyorlar mı? Amaç ve hedefleri nedir ve buna doğru ilerleme var mı takip edin.

Son olarak alacağınız yerin değerlenmesi çevrenin gelişimine ve planlanan projelere bağlıdır. Bunu sağlarsanız az parayl a çok para kazanırsınız.

yasin 28, 7 yıl önce

biz kazan ilçesinden kooperatifden 500 m2 hisse aldık iş yapar mı hocam


informatiker
Şube Müdürü
22 Mart 2017 21:08

Arsa alarak yatırım yapmak günümüzde en karlı yatırım arac ıdır şüphesiz. Ama bunun için tabiki bazı şartlar var.

1. Bütçe: Ayıracağınız bütçe önemlidir. Çünkü 50.000 TLlik bir bütçe ile seçeneğiniz çok sınırlıyken 500.000 TL ile çok daha fazla seçeneğiniz olabilir.

2. Vade: Arsayı kısa, orta, uzun vadeli mi düşünüyorsunuz? Bu kriter önemli. Çünkü elinizdeki bütçeyle kısa vadeli bir yerden 500 metre alabiliyorken uzun vadeli bir yer almayı düşündüğünüzde 5000 metre alabilirsiniz.

3. İmar Durumu: Almak istediğiniz arazi imarlı bir yer mi olacak yoksa imar geçmemiş tarla vasfında bir yer mi olmalı? İmarlı arsada diğer hissedarlar ön alım hakkı davası açamıyorken tarlada bu risk var. Ama bazı yöntemlerle bu riskş kaldırabilirsiniz. Diğer bir husus ise imarlı bir yerde artık tüm kesintiler yapılmış ve inşaat yapılabilir anlamı taşımaktadır. Tarla alırsanız imar sürecinde kesintiye uğrayacağını bilmelisiniz. Ancak tarlanın değer artışı imarı tamamlanmış bir arsaya göre her zaman daha fazladır. Bu da tarla almanın avantajını ortaya koyuyor.

4. Bölge: Alacağınız bölgeyi tanıyın. Gelişim var mı takip edin. Belediye tarafından yapılması planlanan projeleri var mı araştırın. 2023 Nazım imar planında (Ankara için) görünüyor mu? Bu gibi faktörler aldığınız yerin nasıl ne kadar sürede ve ne kadar artış sağlayacağını yaklaşık olarak görebilmenizi sağlar.

Ankara Eskişehir yolu güzergahında bulunan Şehitali Mahallesini öneriyorum. Burayla ilgili sorusu olan sorabilir.


13057980
Aday Memur
24 Nisan 2017 19:17

hocam hayırlı olsun nasıl aldınız yardımcı olabilirmisiniz yada tavsiye edermisiniz ve ne kadara aldınız

yasin 28, 7 yıl önce

biz kazan ilçesinden kooperatifden 500 m2 hisse aldık iş yapar mı hocam

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi