Editörler : oto-danisman-expert
21 Mart 2017 15:31

Paslanan renault megane III

2013 Yılı Renault Magane III 1,6 16V Touch modelli araç sahibiyim. Araç 2013 aralık ayı çıkışlı.

Şimdi size üç yıl içinde çıkardığı sıradışı, anormal arızaları sıralıyorum.

1- Debriyaj pedalı arızalandı komple değişti.

2- Ön göğüsten gelen anormal sesler 6. servis ziyaretimden sonra kesildi gibi. Şu anda sadece

kalorifer açıldığında 5-10 dk sonra göğüsten hiç azımsanmayacak şiddette tak diye bir ses geliyor.

3- Sürücü koltuğu mekanizması arızalandı. Değiştirildi.

4- En başından beri 4-5 inci viteslerde vites kutusundan jarttt diye gelen dişli sürtme sesi vardı. Sevise götürdüğümde tespit edilemedi. Hangi şartlar altında bu sürtmenin gerçekleştiğini tespit ettim servisede gösterdim. Erzurum renault servisi genel müdürlükle yazışma yaptı arızayı renault üstlenmedi. Yanlış hatırlamıyorsam 2000 tl civarı bi ücret karşılığında onarımın yapılabileceği söylendi. Tabiki kuzu gibi kasabın önüne yatmadım. Tatilimde Adana Renault servisine gittim arızayı gösterdim ve tispit ettiler. Vites kutusunda değişmesi gereken senkromeçin sparişi verildi ve iki gün sonra arıza giderildi.

5- En son olarakta henüz üç yaşında olan ve paslanmaya karşı 12 yıl garantisi olan aracım paslanmaya başladı. Sürücü ön camıyla sürücü aynasının ortasında kalan kısımda. Boya altından paslar boyayı dele dele çıkmaya başladı. Tekrar servise gittim fotoğrafı çekildi yazışma yapıldı bügünde tarafıma bilgi verildi getirin garantiden boyayalım. Peki başka yeride paslanırsa ne olacak araç yama yama boyanacak mı? Cevap yok.

Peki ben bu aracı satarken ne olacak? Servis kayıtları var paslanan bi aracı kim almak ister. Yada alırsa kaça alır. Ayrıca bagaj içi ve arka koltuk altlarındada pas çilleri var.

Ayıplı mal şikayetiyle Tüketici Mahkemesinde dava açmayı düşünüyorum.


917-Short Tail
Genel Müdür
21 Mart 2017 20:26

50 kuruşa da bisküvi var 2 liraya da. 50 kuruş olanın herşeyi haliyle en ucuz malzeme ile yapılır, hiçbir işletme kârından kısıp müşteriye vermez. Önemli olan paranızın karşılığını veren malı bulmakta. Günümüzde problem 50 kuruşa bisküvi yapanın da bunu güzelce ambalajlayip 2 liraya satmak istemesinden kaynaklanıyor.

21 Mart 2017 22:40

Bu kadar dandik yapılması utanç verici. ... ama fransız utanmaz. ... her zaman fransız araçlarından uzak durmaya çalıştım hocam


yyyemre
Aday Memur
22 Mart 2017 12:52

Bende bu saatten sonra kesinlikle uzak duracağım. Kimseye kesinlikle, şiddetle tavsiye etmiyorum.


er-form
Müsteşar
22 Mart 2017 18:30

Bu kadarı da fazla bence, tamam Renault çok da kaliteli araçlar üretmiyor fakat sizinkisi de biraz şanssızlık olmuş.

Tabi debriyaj pedalıdır, vitesteki sestir kullanıcı hatası vs. deyip sıyırabilirler ya da her araçta olabilecek türden şeylerdir fakat şu paslanma mevzusu kabul edilebilir bir olay değil.

İnternette şikayet var tarzı bütün sitelere bunu girin, sosyal medyada vs. paylaşın gelip sizi bulur onlar zaten.

Yerli üretim yapıyorlar, ülkeye yatırım yapıyorlar ayağıyla yıllardır tenekeleri sattılar bize, ya adam gibi mal yapsınlar ya da gitsinler geri kalmış ülkelere satsınlar bozuk mallarını, biraz bilinçli olmak lazım millet olarak.


yyyemre
Aday Memur
23 Mart 2017 08:48

Debriyaja, koltuğa, koltuk mekanizmasına hiçbirine kullanıcı hatası deme şansları yok. Bunları yanlış kullanma ihtimalim yok, Tutup debriyaj pedalıyla duvara çivi çakacak değilim iki defa pedala bakım yaptılar yağladılar vs. düzelmeyince değiştirildi.Koltuktaki sese baktırdım bi türlü gideremediler değişti. Göğüsten gelen ses bi türlü kesilmedi tam hatırlamıyorum 6 yada 7 kez bu şikayetle servis ziyaretim var. Bunların hepsi tamam hallettiler ortada bana bir zararıda yok. Lakin paslanmak ne demek. 12 yıl anti korozyon garantisi var 3 yılda başladı.

Şikayet var sitesini inceledim şikayet dolu dolu. Özellikle vites kutusu sorunları. 2016-2017 megane 4 şikayetleri bile bolca var.


mohaç1526
Memur
30 Mart 2017 09:12

2000 ve öncesinde de paslanma derdi vardı. Birkaç yaşındaki Megane arabanın sürücü kapısı değiştirilmişti. Temiz bakılmış 70 küsür modelle 90 küsür modeli buluşsa 70 küsür modeli daha diri görünür.

Vites arızasında parça hatası olduğu belli. Vites geçişlerindeki senkromeç arızası uzun kilometreler yapan arabalarda 1. ve 2. viteslerde olur. O da şehir içinde çok kullanılan vitesler olduğu içindir. 4. ve 5. viteslerde sekromeç arızası şahsi kullanıcı için imkansız gibidir.

Servisin birisinden hizmet alamadıysanız Mais' e şikayet edebilirsiniz. Mais garantiye girmediğine karar veriyorsa sanayi bakanlığı veya şikayet alan bir yeremüracaat edilebilir. Otomobilde ayıplı mal için mahkemeye yine gidersiniz.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi