Editörler : E.Kayı Han

hakbatiliyener
Daire Başkanı
25 Nisan 2017 10:11

yine de genel olarak bakacak olursak, diğer sınavlar için de geçerli olacak.

1-sınavın olduğu okulun yanındaki yan binalardaki salonlar kullanılabilirdi, sınava girecek olanların yakınları için.

2-uzaktan sınava gelenlerin yol parası verilebilirdi.

3-araba kontağı da emanete verdittirilmemeliydi...

4-sınav ücretleri daha da düşük olabilirdi.

..................


ademogretmen
Genel Müdür
03 Temmuz 2017 00:54

esas duruş keser mi?

Belki de o polis memuru latife yhapmak istedi.

Bizim sınıfta hoca, bakın siz hocasınız, kopya çekmezsiniz. Çünkü siz çekerseniz bizden daha büyük bi günah yüklenmiş olursunuz, dedi. LLatifeydi ve ir fgerçeği de anlatıyordu bir bakıma, güldüüm geçtim.

Siz neden bu işi bu kadar büyütüp trtrtr 'ye destek çıkmaya çalışıyorsunuz ki, saygı hak edilir. Kanunla, mevzuatla olmaz.

Hseyn02, 7 yıl önce

Geçen sene sınava girerken bana polis alyansımı altın mı gümüş mü diye sormuştu..bende alyans yasak değil demiştim.bana' altınsa haram dicektim' dedi..dedim allahım allahım..konuyu açan hocamızın ifade ettiği gibi örtüsünden ötürü iğnelenerek aranan bayan hocalarımıza yapılan tavrda büyük saygısızılık.. hani böyle ukalalıklar da hoş şeyler değil.Darbe zamanı selâlarıyla milleti tek vucud hale getiren din gönüllerine,camilerde kurslar da kadın ve kızlarımıza Kur'an Eğitimi veren aziz görevlilerimize saygılı olunmalı.


ademogretmen
Genel Müdür
03 Temmuz 2017 01:04

bu da gösteriyor ki..... haksızsın, kabul et.

Kendi memleketimizdeki polisimize karşı mı vakarımızı koruyacağız, aldığı emi yerine getiren??

Bak, benim sınacdan yaklaşık 3 ay önce iki ayağım birden kırıldı. doktoruma, imtihana gireceğimi, ÖSYM'nin konu ile ilgili bir formu var, onu doldurmasını.. istemiştim. o zamana kadar iyileşirsin, dedi. iyileşemedim. tabii, sınava gidip gidemeyeceğim de belirsizdi. son hafta ani bir kararla iki koltuk değineğimle imtihan alanına gittim.

nelerle karşılaşacağımı çok iyi biliyordum çünkü imtihan kılavuzunu dikkatlice okudum. Daha önceden doktorumdan rapor alarak baş vurmadığım için özürlü salonunda imtihana girrme olanağından faydalanamayacaktım. kimseye isyan etmediğim gibi vakarım filan da yere düşmedi.

Bina girişinde görevlilerin ilk tepkisi, seni böyle alamayız, oldu.

biliyorum, dedim. değneklerimi çıkarmayacağım, dedim.

alçı var mı, dediler.

pntolonu hafifçe sıyırdım, yok, dedim.

tamam, dediler.

o esnada iki imam arkadaş koluma girdi beni salonuma kadar götürdü, Allah razı olsun.

Girişte koltuklarını dışarı bırak, demişti polis memuru.

Dedim ki, kardeş, ben bunları hadi dışarı bıraktım, nasıl geri geleceğim, ben şuracğıa atıyorum. eğer istersen sen dışarı atarsın. Ben şimdi izninizle yukrı çıkıyorum, tamam mı? O da tamam dedi. Dışarı atmıştı değneklerimi. ama mesela uzaktan benim geldiğimi görünce koştu değineklerimi kapının önünde bana verdi.

Uzatmayın, haksızsınız.

trtrtrtrtr, 7 yıl önce

kıymetli kardeşim ben sınava girmedim bir kaç arkadaşın ricası üzerin sınav yerine gidip özel eşyalarını emanet aldım benim önceki notlarım çok iyi hamdolsun ama gördüklerime kayıtsız kalabilirmiyim ya kardeşim biz Hz. Muhammed Mustafa sav in bıraktığı ağır bir yükü taşıyoruz bu kadar basitçi olmayın yukarıdaki yorumlara bakınca neredeyse yüzüne tükürsen yağmur sanıp elhamdülillah diyecek kadar basit yorumlar var ben kibirli olun demiyorum ama vakarınızıda savunun hepsi bu ya! yukarıdaki ana konuyu 7 kişi beğenmiş binlerce kişi okumuş ama 1 tane olumlu yorum yok bu da gösteriyor ki ....................................


LisanKelam
Kapalı
05 Temmuz 2017 00:16

maalesef,

öyle seyler oluyor ki diyecek söz bulamiyorum.

yapilan haksiz ve adaletsizlikleri kendi basi yanmamasi icin yalana dahi basvuruldu.

bu durumda yapilan davranis ve mobbing, adaletsizlik olmaktan cikti güya ihmalkar olan

görevliye hak ettigi gibi davranmak olarak görüldü mesru bir hareket gibi algilandi...

onca yasa gelmis insani cocuk gibi azarlamak? bu mu dur ya...

Allaha havale ettim rabbim büyük. kazilan kuyuya kendilerini düsürsün insAllah. Amin


ademogretmen
Genel Müdür
05 Temmuz 2017 23:19

Arkadaşlar, adamlar öyle şeylerle kopya çekiyor ki aklınıza şaşar. Sizin bunları yapmayacağınız allninizda mi yazıyor? Tabii ki önlem alınacak. Öğrenmişsiniz bor mobbing. O iş yerinde olur. Sınavda değil. Ha, bağırıp çağıran varsa onu tasvip etmiyorum ana bir sartla ki adamların görevlerini yapmasına engel olunursa onlar da yüksek perdeden uyarısını yapar.

LisanKelam, 7 yıl önce

maalesef,

öyle seyler oluyor ki diyecek söz bulamiyorum.

yapilan haksiz ve adaletsizlikleri kendi basi yanmamasi icin yalana dahi basvuruldu.

bu durumda yapilan davranis ve mobbing, adaletsizlik olmaktan cikti güya ihmalkar olan

görevliye hak ettigi gibi davranmak olarak görüldü mesru bir hareket gibi algilandi...

onca yasa gelmis insani cocuk gibi azarlamak? bu mu dur ya...

Allaha havale ettim rabbim büyük. kazilan kuyuya kendilerini düsürsün insAllah. Amin


LisanKelam
Kapalı
09 Temmuz 2017 23:54

benim bahsettigim mevzu zaten is yeriyle ilgili.


ademogretmen
Genel Müdür
11 Temmuz 2017 08:09

Burada sınavla ilgili konuştuğumuz için tuhafıma gitmişti.

LisanKelam, 7 yıl önce

benim bahsettigim mevzu zaten is yeriyle ilgili.


ademogretmen
Genel Müdür
25 Ağustos 2020 13:07

2010 senesinden beri kurumun yaptığı sınavlar bu hassasiyetler, hiç değişmeden, bugüne kadar geldi. Sen ya sınava girmedin -ki bu durumda yer değiştirmedin ya da yer değiştirmede sınava ihtiyacın yok- galiba?

Öyle sınav binasına girerken, kendileri de kamu görevlisi polis memurlarının aramalarıyla zedelenen imaja da karizmaya da bence hiç gerek yok.

Seminerlerde meminerlerde dinlenenlerle de saygınlık, imaj, karizma olmuyor.

trtrtrtrtr, 7 yıl önce

arkadaşlar bakın ben yukarıdaki yazdıklarımı kendim söylemiyorum sizler bu kurumun yaptığı toplantılara seminerlere gitmedinizmi hiç bu kurumun yöneticilerini dinlemediniz mi ya ! bizler bu yağlı sözleri onların ağızlarından işitmedikmi neden bunları inkar edip beni kibirle suçluyorsunuz? diyorum ki hakkı hakikatı adaleti asaleti en iyi bilen ve uygulaması gereken bir kurum olarak neden bu formlarda şikayetler hiç bitmiyor? tamam Mehmet Görmez hocamla beraber bir takım olumlu gelişmeler oldu ama hala alınması gereken çok yol olduğunu sizlerde biliyorsunuz.

Şunuda söyleyim ki "bu kurumun ekmeğini yiyipte" diye başlayan cümlelerden nefret ediyorum ben bu kurumun değil rezzakı ilahi olan rabbimin verdiği ekmeği yiyorum o rezzak ki rızkım için ister diyaneti vesile eder ister farklı bir kurumu vesile eder ister ticareti vesile eder isterse de hiç vermez rızkımı keser çünkü anahtar onun elindedir rabbim ümmeti muhammedin rızkını helalinden geniş eylesin sen rabbimin verdiği rızkı helal ettirebiliyormusun ettiremiyormusun ona bak! yoksa bu kurumun nimeti şu kurumun nimeti diye nie bir kurumu putlaştırıyorsun nimetin sahibi Allahtır Allah bu kurumu vesile etti diye Allahın en sevmediği ha da bu konuda tehdit ettiği hal ve hareketleri görmezden mi geleceksin bundan sorumlu değilmisin? kısacası bu başlığı açmamın sebebi şuydu;

elimizde su var un var yağ var şeker var ; gelin bu helvayı da kendimiz yapalım ya! kurtulun şu aşağılık kompleksinden..


sezeryıldırım
Aday Memur
31 Ağustos 2020 10:22

ben diyanet personeli olarak hocamıza hak veriyorum. Bütün bunlar tastamam iken bir de bu fahiş fiyat meselesi var ALLAH rızası için bir sınav bu kadar pahalı olabilir mi?


vestel24
Aday Memur
01 Eylül 2020 08:24

derin hata ve yanlış bir yol üzerindesin.ösym nin yaptığı sınavın din görevlileri için bir manası olsaydı nakil sınavlarında % 40 değil %60 ı esas alınırdı.

alime, hocaya, din adamına toplumun bakışı her zman farklı olmuştur. en arızalı bakış açısıda bu günkidir.

sınavlarda istediğiniz her kademeden insanı ösym nin bu gün yaptığı muamaleye tabi tutabilrisiniz din adamını bu muameleye tabii tutulması ise farklı bir mana ifade edecektir. işin doğrusuda budur.

mecur değilsen girme gibi bir sözde senin acizliğinin ifadesidir.

, istenilen bir ayrıcalık değildir. istenilen şey bir din adamına yapılan muamelenin avamlaştırılmasıdır.sıradan insanlar seviyesine çekilmesidir. işte bud din adamının davasının ve inancının toplumda yer etmesine ciddi bir engeldir.

yer değişikliği yurt dışı görevi gibi durumlarda sınava tabii tutulmak ise ayrı bir garabettir.

açıktan atanma aşamasında her türlü sınav bir yere kadar makuldur.görev atandıktan sonra din görevlisinin sınava tabii tutulması ise işte oda arkadaşın bahsettiği şeydir. bu tür uygulamar din görevlsinin ancak toplumdaki kariyelerini kalplerdeki yerini harap eder başkada bir işe yaramaz.

mahmut1706, 7 yıl önce

Bildiğin zirvalamissin.hatta zirvalamaktanda öteye geçmişin.osym nin her yaptığı sınavda bu sistem var.kaymakamlarda giriyor aranıyor doktorlarda giriyor aranıyor.Hemen hemen bütün kurumlar giriyor da onlar aşağılanmış hissetmiyorda sen mı hissediyorsun.zoruna gidiyorsa girme.girmek zorunda isen de ses çıkarma.bu kurum 7 yıldır bu sınavı yapıyor.meb beğenilmedi açıköğretim yaptı beğenilmedi kendi yaptı beğenilmedi Türkiye'nin sınav uzmanlığı konusunda uzman kurumu yapıyor ona da bahaneler uretip takiliyorsunun.azicik durun yaa


sezeryıldırım
Aday Memur
16 Kasım 2020 23:29

Öncelikle bu konuyu açan arkadaş fikirlerinde haklı. İnsanlık halidir ben ilk başvuruyu kaçırdım ama geç başvuru 255 TL kardeşim ben bu kadar parayı bir sınav için vermek zorunda mıyım? Hele ki kendi kurumunda yer değiştirmek için. Ayrıca trtrtrtr isimli arkadaş edebiyle ahlakıyla bir konu açmış İNSAN gibi gelip fikrini beyan edeceksen et etmeyeceksen gelip burada ters ters konuşma kardeşim. Ki benim bildiğim Din Görevlisi arkadaşlar böyle ters konuşmaz fikrini güzelce açıklayan kardeşlerimiz de var. Belli ki bu ters ters konuşanlar başka yerden böyle konuşma imamlara yakışmaz


HAMZA99
Memur
23 Kasım 2020 09:28

Gnc

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi