Editörler : oto-danisman-expert
10 Nisan 2017 15:31

40 Bin tl'ye alınabilecek otomatik hatcback tavsiye

Arkadaşlar merhaba;

40 bin tl civarı bütçeyle otomatik benzinli(daha sonra lpg de taktırabilirim) veya dizel hatchback almak istiyorum. Açıkçası arabalar hakkında pek fazla bir bilgim yok. Sorduğum arkadaşlar jazz almamı tavsiye ederken şekil olarak hiç çekici gelmiyor. 2011-2012 Fiestaları şekilsel olarak beğeniyorum ama dediğim gibi araçlardan anlamadığım için de kararsız kalıyorum. Corsa, astra, fiesta veya jazz hakkında tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.


cengaver44
Kapalı
10 Nisan 2017 15:43

otomatikse japondan şaşmayınız. alman arabalarının otomatiği sıkıntılı. daha geçen hafta arkadaşımın ford b max'in otomatik beyni yandı. 7 bin tl masraf çıkardı. eniştem jetta aldı. garantisi dolmadan dsg'si şanzuman indirdi. ben 10 yıldır otomatik japon kullanıyorum. ( toyota-honda) çok şükür tık demedi. ( maaşallah) ben olsam riske girmez jazz, auris'in tam otomatiğini alır, binerim. yine de karar sizin.


cengaver44
Kapalı
10 Nisan 2017 15:44

2005-2007 corolla sol tam otomatik hb'de bakabilirsiniz.


karatheblack
Aday Memur
10 Nisan 2017 16:20

çok teşekkürler, sanırım tipi hoşuma gitmese de jazza yönelicem gibi

cengaver44, 7 yıl önce

bence 10 numara araba. bir bakın isterseniz. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-76-binde-temiz-kullanilmistir-orijinal-degisen-yok-wt-i-sol-420633372/detay


m@earsln
Şef
11 Nisan 2017 09:07

ya arkadaşlar şu marka ve ülke takıntılarını bırakalım lütfen.. arkadaşım otomatik araç alacaksan eski model km si yüksek alma derim hepsi sıkıntı çıkarır çünkü(marka ayrımı yapmıyorum) toyotanın MMT sinden, opel in easytronic inden, hondanı i shift inden uzak dur derim. sağlamlık olarak en iyi otomatik eski tip yani tork konv. olandır(örn opel astra j-k kasa) ama çok yakar ve performansı törpüler. en konforlusu, az yaktıranı ve zevkli olanı çift kavramalı olanlardır( DSG, Powershift,EDC vs) ama bunların arıza çıkarma olasılığı yüksekir. bi de cvt dediğimiz kasnaklı sistem vardır( toyota ve hondanın kullandığı) ki bu vites klasik kadar sağlam değildir, çift kavramalı kadar sorunlu değildir, ama performansı törpüler yakıtı artırır(ortadirek bi şanzıman tipi işte). çift kavramalı şanzıman illa sorun çıkaracak değil. ben çevremde bir sürü biliyorum sorunsuz bi şekilde 100 binlerce km yapan. illa eski model alacaksan toyotanın tam otomatiklerine bak(eski modellerde tam otomatik bildiğim kadarıyla). ha bi de yetkili satıcılara git ve aynı gün bu dediğim üç şanzıman tipini de test et derim. aralarındaki teknoloji farkını görünce de sana zahmet buraya yaz.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi