Editörler : supporters.
10 Nisan 2017 22:40

Araştırma görevlisi kadrolarına uzatmalı öğrenciler başvuramaz kararı

merhabalar.

2012 yılında yüksek lisansa başladım. bir devlet kurumunda memur olarak çalışıyorum. iş yoğunluğum nedeniyle tezimi süresinde veremedim. şu an uzatmalı bir öğrenci olarak tez aşamasında çalışmalarıma devam ediyorum

aralık 2016'da mehmet akif ersoy üniversitesinin açtığı kadroya başvurdum ve ocak 2017'de de söz konusu kadro için yapılan sınavı kazandım.kurumum üniversiteye naklen geçiş yapabilmem için muvafakat vermedi. ben de istifa sürecimi başlattım ancak OHAL nedeniyle hemen istifa edemiyorum, başka bir deyişle OHAL olduğu için yerime personel gelip başlamadıkça görevimi bırakamıyorum. üniversite de sağ olsun belli bir süreliğine kadromu bekleteceğini söyledi.

yök'ün uzatmalı öğrenciler akademik kadrolara başvuramaz kararı beni etkiliyor mu diye üniversiteyi aradım. sizi etkilemiyor cevabı aldım ancak malumunuz her şey sürekli değiştiğinden kimseye güvenemiyorum. istifa edip üniversiteye başvurduğumda, üniversite hakkımda açıktan atama süreci başlatacağından, siz uzatmalı öğrenci olduğunuzdan atamanız yapılmayacaktır gibi bir şeyle karşılaşmaktan çekiniyorum. yani düşününce hem memurluktan istifa ediyorum ve işssiz kalıyorum hem de yök kararı nedeniyle atamamın yapılamayacağı tarafıma söyleniyor ve tam olarak ortada kalıyorum. benim için tam bir felaket olur böyle bir durum.

eminim gerek benim durumumda olanlar, gerekse güvenlik soruşturması bekleyenler vardır. yök konuyla ilgili hiçbir detaylı açıklama yapmadı bildiğim kadarıyla. yarın yök'e gidip bu konuyu soracağım. edineceğim bilgileri sizlerle de paylaşırım.bu konuda bilgi sahibi olanlar lütfen bildiklerini paylaşsınlar.

mantıken/hukuken yök bu kararı almadan önce uzatmalı öğrenci olarak kadrolara başvurup kazananların söz konusu karardan etkilenmemesi gerekiyor. ama kime nasıl güveneceğiz ortada hiçbir detaylı açıklama yok...yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. hepimize sabırlar diliyorum.


Atay Akcan
Yasaklı
12 Nisan 2017 09:52

Arkadaş, 2012 yılında yüksek lisansa başladığın halde, tez aşamasını geçememiş olman hatalıdır.

İnsan o 5 yıl içinde bir üniversite daha bitirirdi. Yazık olmuş o yıllara?

YÖK' ün bu konudaki kararı da doğrudur.. Ağır-aksak, kör-topal, miskin olanlar o kadrolara layık olamaz.. Olmamalıdır.

Hızlı, hırslı, iddialı, kafalı ve bilgili, çalışkan olmalıydınız?


Paşa Ramazan
Yasaklı
12 Nisan 2017 11:20

Başlık sahibi yaylana yaylana, yata yata bu durumlara gelmiş!.. Rahat adammış vesselam! Bir de, masum ve mazlum rolü oynamaya kalkışıyor.


datsmell
Aday Memur
13 Nisan 2017 00:25

saçma sapan yorumlarınızı kendinize saklayın arkadaşlar zira zeka ve insanlık seviyenizin düşüklüğünü gözler önüne seriyorsunuz. insanların neler yaşadığını neden tezlerini zamanında veremediğini bilmeden konuşmak yorum yapmak kolay :)


Ragıp Binakıl
Yasaklı
13 Nisan 2017 10:04

Başlık sahibinin emsalleri DOKTORA olayını da tamamladı. Başlık sahibi yüksek lisans olayını "oyun bahçesi" nde çocuklarla oyun oynamak olarak görmüş olmalıdır.


akademisyen 64
Müsteşar Yardımcısı
13 Nisan 2017 11:35

Fake hesaplarla akademik personel sayfasına musallat olan şahıs yine iş başında. Yaptığı yorumlara aldırmayın siz. Akli dengesi yerinde değil. Kendi açtığı başlıkta kendi çalıp kendi oynuyorken dayanamayıp yine bulaşmış.


Zihni Barut
Yasaklı
13 Nisan 2017 14:23

Başlık sahibinin aklına da şaştım, Akademisyen isimli şaşkının da?.. Bunlar ezelden beri böyleler!..

Okumayı ve çalışmayı sevmeeynler böyle başlıklar açarlar. Üniversitelere "sağlam beyinli" insanlar yaraşır. Miskinler değil?


datsmell
Aday Memur
13 Nisan 2017 15:16

ne kadar agresif ve hastalıklı insanlar var bu forumda. insan gibi derdimi anlattım sadece ne akıl hastalığım ne sahterkarlığım kalmış. akıl hastası sensin terbiyesiz adam. umarım alay ettiğin durumumdan daha beter şeylerle karşılaşırsın. iş hayatında sizin gibi bencil, hiçbir iş yapmayan ve yan gelip yatan tipler yüzünden benim gibi tezini zamanında bitiremeyen insanlar var. sanal ortamda hırs boşalması yaşayan terbiyesizlik yapan insanlar lütfen defolup gitsinler.


Yildare
Aday Memur
13 Nisan 2017 15:29

Arkadaşlar bu konu ile ilgilenen ve telafisi için çabalayan birileri varsa ve bizimle bağlantıya geçerlerse çok sevinirim. Bu konu ile ilgili toplu hareket etmek gerek. Sonuçta bu bir karar kanun değil.


AlpTekiner
Yasaklı
13 Nisan 2017 15:58

Arkadaş 5 yıl boyunca yüksek lisans bitmez mi?. İki senelik eğitim 5 yılda bitirilemiyorsa, kendinize gereken notu yine kendiniz vermelisiniz?


AlpTekiner
Yasaklı
13 Nisan 2017 16:01

5-6 yıl içinde hem yüksek lisansını ve hem de doktorasını tamamlayanlar var.. Ayıp ya?


Fikri Keskin
Yasaklı
13 Nisan 2017 16:14

Yetersiz ve yeteneksiz olanlarla başarısız kalanlarda, yüksek lisans konusunda bin türlü mazeret vardır. Bunlar "miskinlik ettik" demezler.


datsmell
Aday Memur
13 Nisan 2017 16:20

arkadaşım siz neyin kafasındasınız? kimi ne ilgilendirir kaç senedir bitirip bitirmediğimden? sizin yaptığınız ayıp asıl. kimi ne ilgilendiriyor onu anlamadım nasıl bir linç kafasındasınız yazık ya.


Mazi Şenbay
Yasaklı
13 Nisan 2017 16:28

YÖK' un kararını ben de destekliyorum.. İşi uzatanlardan bir hayr gelmez.. Tembelleri sevmem.


akademisyen 64
Müsteşar Yardımcısı
13 Nisan 2017 19:03

Çok rica ederim akıl hastası diye asla sizi kastetmedim. Diğerlerininden söz ediyorum. Bu sayfada olumsuz yorumları yazan sahte hesaplar açan tek bir kişi. Ondan söz ediyorum.

datsmell, 7 yıl önce

ne kadar agresif ve hastalıklı insanlar var bu forumda. insan gibi derdimi anlattım sadece ne akıl hastalığım ne sahterkarlığım kalmış. akıl hastası sensin terbiyesiz adam. umarım alay ettiğin durumumdan daha beter şeylerle karşılaşırsın. iş hayatında sizin gibi bencil, hiçbir iş yapmayan ve yan gelip yatan tipler yüzünden benim gibi tezini zamanında bitiremeyen insanlar var. sanal ortamda hırs boşalması yaşayan terbiyesizlik yapan insanlar lütfen defolup gitsinler.


akademisyen 64
Müsteşar Yardımcısı
13 Nisan 2017 19:13

Size destek vermek istemiştim sadece.


datsmell
Aday Memur
13 Nisan 2017 19:20

hocam kusura bakmayın sinirlendim yanlış anlamışım mesajınızı.. çok terbiyesiz insan var burada. tekrardan kusura bakmayın.


EgeDolukar
Aday Memur
14 Nisan 2017 14:20

Araştırma görevlisi olacak kişilerde keskin zeka, bilgi, çalışkanlık aranır. Bunlar ihmal edilmemelidir.


dumi
Memur
15 Nisan 2017 01:44

2012 yılında başladım kısmını okuyup gerisini okumadım,elbette karşılaşılan zorluklar olmuştur ancak bunlar beş yılda bitirmeye izahat olamaz..hocam siz memuriyete devam edin bırakın bizim gibi daha lisansta okurken dil puanını halletmiş alesini almış genç insanlar çabalasın cırmalasın bir şeyler için.. kara kara lisans ve ylisans bitince kredisini nasıl ödeyeceğimizi düşünmekten uykularımız kaçıyor artık..


koşançay.45
Yasaklı
15 Nisan 2017 07:34

Çok haklısınız. Araştırma görevliliği şaka değildir, çocuk oyuncağı da değildir.. Ciddi ciddiyet ister.


pln_svn
Şube Müdürü
20 Nisan 2017 16:49

sene sartı kaldırma olayını atılma olayını yök kaldırmadımı isterse 10 senede bitirir size ne 2 senede tez yazılınca çok mu akademik olunuyo onu anlamadım insanların hastalık vss gibi sebepleri olabilir o zaman süresini aştığında atsalardı . Kendi verdiği kararlarla bu kadar ters düşen bir kurum daha varmıdır. Siz kafanızı yormayın bu süreç en son değişiklikten sonra uzatanları kapsar

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi