Editörler : Pangaea
23 Nisan 2017 20:52

Subay vs mühendislik acil tavsiye

Merhaba arkadaşlar

Öncelikle durumu şöyle anlatıyım.iyi bir üniversitede inşaat mühendisi mezunuyum.özeldeki çalışma koşulları ve iş bulma sıkıntısı yüzünden (özellikle inşaat mühendisinin çalışma şartları çok zor)

Subaylık alımına başvurdum ancak bir yönden de subay olarak çalışmak

İstiyordum. Yapılan onca sınavdan sonra branşım dışı piyade sınıfı geldi.

Çok kararsız kalmış durumdayım.eğer gitmeye karar verirsem mesleğimi icra edemeyeceğim ve 15 yıllık imza atacağım.Eğer gitmezsem özelin durumu belli çalışma şartları ve maaşlar. Üstelik inşaat şantiye çalışma yerin sabit değil.hafta sonu tatilsiz. giriş çıkış belli değil vs vs binlerce sıkıntı.

Not:aynı üniversite de tezli yüksek lisans a başladım.Dil puanım:77,5

Sizce ne yapmalıyım ??


Kahraman007
Aday Memur
23 Nisan 2017 21:57

Delimisin kardeşim git mesleğini yap çok devletistiyosan dişi sık adam gibi kpss ye çalış atan git


machineheart
Aday Memur
24 Nisan 2017 10:09

ya ne subaylığı arkadaşım dalga mı geçiyorsun.Askerlik yapılacak iş değil,askerliği yapmadığın belli.Git mesleğini yap bence çoğu arkadaşım harpokulunu bıraktı bizim sınıfa gelmişti:)))


azimuth55
Memur
24 Nisan 2017 10:17

Hababam Sınıfı'nda bi "Ahmet" vardı. Bilir misin? Aynı o hesap. Git de gör.


klavyesiz123
Memur
24 Nisan 2017 15:01

Kpps ile başvuru yaptık zaten dostum.Kpps çalış devlete gir olayı kolay olmuyor.

Özel sektörün perişanlığı daralttı artık ve subaylığı istiyordum ama meslekçi. Gelmeyince çelişkiye düştüm. Özel sektör de hiç kolay değil cidden


girayyuce
Aday Memur
24 Nisan 2017 15:44

Güzel kardeşim ben de inşaat mühendisiyim. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının muvazzaf subaylık alımına başvurmuştum. Ama başvuruda beni cezbeden tek şey sınıfımın mühendislik sınıfı olmasıydı. hoş kabul edilmedik dünya kadar mülakata girdik çıktık olmadı ama eğer mühendislik sınıfı olmasaydı yaptığım başvuru kesinlikle o kanada yönlenmeyecektim. Seni etkilemek istemem ama ne bileyim sonuç olarak askersin. Subaylığın iyi yanları yok mu elbette var. Bir çok avantajın olur hayata güvenle bakarsın bunlar ayrı konular. Biraz senin yaşam tarzınla alakalı bir seçim olur bu. Askerlik sadece meslek hayatını değil günlük hayatını da inanılmaz şekilde disipline ve koordine eder.

Meslek olarak askerliği seçmiş arkadaşların varsa onlarla bir konuş. Ya da forumda ''TSK personel temin faaliyetleri'' sayfası var oradaki arkadaşlarla bir konuş sana daha net bilgi verebilecek insanlar olacaktır.

Seçimin sana en güzelini getirir umarım dostum ;)


beykozludegilim
Aday Memur
25 Nisan 2017 10:28

dostum bitli piyadeyi duymadın mı? Askerlik yapmamışsın herhalde, yapsan hiç düşünmeden kaçardın


klavyesiz123
Memur
25 Nisan 2017 14:36

Hava kuvvetlerindekine de mi bitli piyade deniyor ?

beykozludegilim, 7 yıl önce

dostum bitli piyadeyi duymadın mı? Askerlik yapmamışsın herhalde, yapsan hiç düşünmeden kaçardın


azimuth55
Memur
25 Nisan 2017 16:47

Dostum mesele havacı ya da karacı olması değil. 13-14 yaşından beri G3 söküp takan, o eğitim sistemi ve ortamda yetişmiş olan bir subay ile üniversiteden sonra sözleşmeli olarak subay olan arasındaki farkı iyi anlamak lazım.

Hababam Sınıfı'ndaki Ahmet örneğini o yüzden verdim. Yılların yetişmiş Hababam Sınıfı'nın arasına öyle sonradan girdiğinde olacakları bir düşün.

Ordu bambaşka bir alem. Çocuk yaşta o ortama girmedikten ve her türlü seviyeyi kademe kademe aşıp Harbiye'den mezun olmadıktan sonra işiniz mental olarak çok zor olur. Konunun bir çok boyutu var onu anlatmaya çalışıyoruz.

25 Nisan 2017 17:39

Sürekli aşagılanma hakaret baskıya maruz kalma er olarak askerlik yaparken kendinden sorumlusun orda bile ne laflar söylüyorlar. Alay komutanı kendi yaşlarında kıdemli başçavuşa bütün herkesin önünde bu işi yapamıyorsun rütbelerini sök at bırak git dedi bütün herkesin içinde bin kişi bakarken saga sola istikamet verdi koşturdu bunlar en masumları ama ben kulagımı tıkarım işime bakarım dersen olabilir

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi