Editörler : Pangaea

13 Mayıs 2017 12:12

Ohal döneminde tek başına istifa yeterli değil yerinize biri gelmedikçe istifa edemeyeceksiniz

Devlet Personel başkanlığı, OHAL dönemindeki istifalara yönelik önemli bir görüş verdi. Başkanlık, kurumun tekbaşına istifayı kabul etmesinin yeterli olmadığını, ayrıca boşalan yere yeni biriningelmesinin beklenmesi gerektiği yönünde mütalaa verdi.

not: yedek varsa yedektekiler gelir yerleşir değil mi..peki hadi gelmezse hadi başka kuruma geçmişse veya kurumu artık istemiyorsa..

özet: kadro yakmak isteyenler kendi başını yesin..

13 Mayıs 2017 12:18

Kardeş benim için sıkıntı yokda küfür yiyebilirsin benden soylemesi. :)


luca blight
Kapalı
14 Mayıs 2017 10:41

kadro yakma niyetinde olanlar fena tosladı..


müendizz
Memur
14 Mayıs 2017 13:28

Birader bende kadro yakmanın taraftarı değilim ama o senin dediğin devlet memurları için...657 sayılı kanunun ilgili maddesinde sözleşmelilerden bahsetmiyor bu yüzden bir belirsizlik var ortada.


mhndscivil
Memur
14 Mayıs 2017 13:43

hocam hepsi için geçerli olduğunu söylediler ama pazartesi günü sözleşmeli olupta haziranda tercih vermeyi düşünen arkadaşlar var (bu arkadaşlar 2014 kpss ile atandı) kuruma ve dpb başkanlıgına soracaklar pazartesi yazarım buraya ne dediklerini sonuçları


müendizz
Memur
14 Mayıs 2017 14:07

Tamam hocam yazarsanız memnun oluruz, en azından herkes az çok aydınlanmış olur

mhndscivil, 7 yıl önce

hocam hepsi için geçerli olduğunu söylediler ama pazartesi günü sözleşmeli olupta haziranda tercih vermeyi düşünen arkadaşlar var (bu arkadaşlar 2014 kpss ile atandı) kuruma ve dpb başkanlıgına soracaklar pazartesi yazarım buraya ne dediklerini sonuçları


generallaw
Aday Memur
14 Mayıs 2017 14:30

Şimdi atansak ve işe başlamadan ne oluyor yeni atamalarda yedek varsa yada yoksa


melek-33
Şef
14 Mayıs 2017 14:40

Yani 4b den 657 ye de mi geçiş olmayacak


necolgn
Memur
14 Mayıs 2017 15:02

eleştiri yaparken bir mantığın olursa daha çok önemsenirsin. burda böyle nöbet tutar gibi herkese herşeye laf söylersen kuru gürültü gibi kalır. sakin ol yani :)

luca blight, 7 yıl önce

kadro yakma niyetinde olanlar fena tosladı..


imnth
Kapalı
14 Mayıs 2017 16:43

kyk bilemem ama ptt de öyle bir sorun yok arkaddaşım 2-3 ay önce istifa etti başladı 399 olarak, Ptt ihs çünkü ne olduğu bile belli değil.


dhmi38
Kapalı
15 Mayıs 2017 10:00

OHAL de istifa edip kurum değiştirecek arkadaşlar bu konuda BİMER e CİMER e başvuru yapalım.


sade/hayat
Şube Müdürü
15 Mayıs 2017 10:22

2 örnek vericem

1-657 ye tabi 4/b li sözleşmeli personel ohal etkilemiyor ister 657 gidilsin ister 399, istifasında sorun yoktur, yerine birinin gelmesini beklemesine gerek yok, bugün istifa eder yarın yeni kadrosunda başlar

2-657 kadrolu üst sınıfa geçerse burda sorun yok

Eğer kadrolu üst sınıfa değil başka bir kuruma gidecekse orda sorun olabilir, yerine birinin gelmesini bekleyebilir, muvafakat isteyebilirler


mhndscivil
Memur
15 Mayıs 2017 14:38

Arkadaslar dediklerine gore öyle bir şey kurimun personel ihtiyacina gore cok mecburi bisey olursa o da size denk gelmez dediler ki istifa etseniz dahi kabul edilmesin ayrica sozlesmeliler icinde hic oyle birsey bugun istifa eden direk kadroluya basvurabilir oldugunu soylediler gen memurlarnetin oyunu yani milleti galyana getirip aktifligi arttirmak rahat olun bilgi kesin


mhndscivil
Memur
15 Mayıs 2017 14:40

Arkadaslar telde yazidigim icin biraz sıkintılı anlatim olmus kusurabkmayin


dhmi38
Kapalı
15 Mayıs 2017 15:00

Arkadaşlar memurlar net in haber metni ve biraz ekleme ile bu şekilde bir yazıyı hazırladım değişiklik yapabiliriz değerli katkılarınızı ve desteklerinizi esirgemeyin. BİMER CİMER TBMM bütün vekillerin mailleri haber siteleri gazeteciler televizyonlar vs gönderelim sesimizi duyuralım. Mail adreslerini isteyenlere özelden atabilirim yeter ki siz göndermek isteyin.

"Devlet Personel Başkanlığı, OHAL döneminde istifa eden memurun yerine yeni memur gelip göreve başlamadıkça istifa eden memurun görev yerini terk edemeyeceğini, terk eden memurun bir daha memuriyete alınmayacağı yönünde görüş verdi.

Başkanlık, 657'de yer alan maddeleri lafzı olarak yorumlayarak, kurumun tek başına istifayı kabul etmesinin yeterli olmadığını, ayrıca boşalan yere yeni bir memurun gelmesinin beklenmesi gerektiği yönünde mütalaa verdi.

Ancak bu görüş, 1984'te düzenlenen maddenin oldukça katı bir yorumu gibi görünmektedir. Zira, o dönemlerde teknik ve sağlık personelinin azlığında bu durum anlaşılabilirdi. Ancak bu dönemde değil.

Maddenin amacı kamu hizmetinin aksamamasıdır. Kurum eğer istifayı kabul ediyorsa demek ki hizmet aksaması olamayacağını düşünüyor. Sonuçta yetki ve sorumluluk kurumlarda. İlla birini oraya atamak zorunda değil ki. Belki vekaleten yürütecek, belki de küçülmeye gidecek gerek duymayacak, belki de zaten orada personeli fazlaydı. Ki kadro ve açıktan atama sistemimiz o kadar hızlı atama yapılmasına da müsait değil. Dolayısıyla, yerine birinin atanması ve göreve başlaması şartının özel nitelikli hizmetler (bir hastanedeki tek doktor gibi istisnai durumlar) için aranması gerektiğini, bunun dışında kurumun istifayı kabulünün yeterli olduğunun değerlendirilmesi daha güzel olurdu. Bu durum mağduriyet yaratmaktadır. Örneğin Diyanet İşleri Başkanlığında İmam iken Milli Eğitim Bakanlığına Öğretmen olarak atanmak isteyen bir kişi sınava hazırlanmış atanması için gereken puanı almış ancak 657'de yer alan maddeleri lafzı olarak yorumlanması, kurumun tek başına istifayı kabul etmesinin yeterli olmadığı, ayrıca boşalan yere yeni bir İmamın(Memur, Doktor, Polis gibi) gelmesinin beklenmesi gerektiği yönünde ki görüş hak kayıplarına neden olmaktadır. Mağduriyetlerin giderilmesi saygılarımla arz ederim."


müendizz
Memur
15 Mayıs 2017 16:37

Hocam bu bilgiyi arkadaşların Devlet Personel Başkanlığını arayıp ordan mı sorarak teyit ettiler?

mhndscivil, 7 yıl önce

Arkadaslar dediklerine gore öyle bir şey kurimun personel ihtiyacina gore cok mecburi bisey olursa o da size denk gelmez dediler ki istifa etseniz dahi kabul edilmesin ayrica sozlesmeliler icinde hic oyle birsey bugun istifa eden direk kadroluya basvurabilir oldugunu soylediler gen memurlarnetin oyunu yani milleti galyana getirip aktifligi arttirmak rahat olun bilgi kesin


dhmi38
Kapalı
16 Mayıs 2017 09:37

Devlet Memurları Kanununda OHAL de çekilmede DPB vermiş olduğu görüşte bir madde yok bir tanımlama yapılmamıştır. "çekilme isteği kabul edilen memurun yerine atanan veya görevlendirilen kişi gelip işe başlamadıkça görevi bırakamayacağı belirtilmiştir."

Bu görüşe göre, kurumların istifayı kabul ettikten sonra atama yapamıyorsa da, istifa eden kişinin yerine görevlendirme yapması uygun olacaktır. Aksi halde istifa eden memur mağdur edilecektir.

Diğer taraftan, bu görüşten dolayı, yeniden memuriyete geri dönüş atamaları sırasında, istifası kabul edilen memurun yerine atama veya görevlendirme yapılıp yapılmadığı gibi bir kontrol sorunu ortaya çıkacaktır. Bunun takibinin yapılması oldukça zordur ve bürokrasi yaratacak bir işlemdir. İstifanın kabul edilmesi tek başına, kurumun o kadroya ihtiyacının bulunmadığını göstermeye yeterli olmalıydı.

Devlet Memurları Kanununda "görevlendirme" diye bir tanım bir yorum bir açıklama yok yerine atanan diye geçiyor yoruma açık bir Kanun Maddesi olduğu için DPB burada yorum yapmıştır.


dhmi38
Kapalı
16 Mayıs 2017 10:46

Doktorlar sitesinden alıntı yaptım linkini de paylaşıyorum doktorlar bu süreçte istifa edip başka kuruma geçiyor sorun olmuyor

avutma avunmak bizim işimiz değil hamdolsun 90 puanın üzerinde puanlarımız var işine bak size burdan ekmek çıkmaz

http://www.drtus.com/yeni/m/anasayfa.php?sayfa=forumlar&islem=konuoku&cat_id=0&forum_id=50&topic_id=135519&page=4

"Ben paylaşıyorum arkadaşlar:

1- 657 li memur(ya da doktor) Ohal'de istifa edemez diye bir kanun yoktur

2- Usülsüz İstifa ederse ömür boyu memurluktan men olur

3- Usülen istifa ederse bellii süre sonunda memurluğa dönebilir.

4- Usulen istifa: amirin onayını alarak yapılan istifadır. bekleme sonrası kabul ya da reddedilme ile sonuçlanabilir

5-Usülsüz istifa: ben bugünden itibaren bu kurumla bağlarımı kopartıyorum dersin ve artık mesai yapmazsın. sadece üzerindeki zimmetleri düşer çantanı alıp yoluna gidersin.

6- Yani Ohalde istifa etmek isteyen bir 657 li dr sanız amirinizin onayı gerekir (şu dönemde). Yerinize biri gelene kadar demiyorum çünkü çoğu hastanede PDC yani kadro eksik olduğundan yeni atanıp gelenleraslında sizin yerinize gelmiyor boş olan zaten ihtiyaç olan kadroya geliyorl. (örneğin tek hekimsiniz ve 2 ürolog kadrosu var. 2. üroloğun gelmesi sizin yerinize geldiği anlamına gelmiyor yasal olarak aslında ve dolayısıyla amirin verdiği onay geçici olarak şu dönemde geçerli oluyor diyelim)

7- 4924 lü dr sanız 657 ye dönmeden direk istifa edebilirsiniz (657 li olmadığınızdan diğer kamu görevlileri statüsündesiniz ve 4924 te tek taraflı sözleşme feshinin yaptırımı bellidir -2 ya da 4 sene sözleşmeli çalışamamak- ve belli olduğundan sözleşmede geçen hüküm olmadığında 657 ye başvurulur yönergesinden yırtmış olursunuz) ve 1 ay sonra bile açıktan atamaya başvurabilirsiniz. ömür boyu men olmazsınız

8- Artık yerine biri gelmeden ayrılamayacak haberi dayanaksız bir yönlendirmedir. çünkü

9- Sayın dr demirciyi tenzih ederek söylüyorum ama bu alakasız bilginin sadece Ohali bahane ederek dr u biraz daha elde tutmak amacı taşıdığını düşünüyorum. Bu düpedüz malum nedenler ile ilan edilen Ohal durumunu kötüye kullanmak olur

10- Dr lar zaten ihtiyaç olduğu için mecburi bir şekilde ve yasalarla belirlenmiş sürelerde bu görevlerini ihtiyaç olan yerlerde yerine getirmektedir ve bu süreyi Ohal gerekçesiyle uzatmaya çalışmak çabası haksızlık ve Ohalin ilan edilme nedenlerini suistimal etmek olur ki bir çok şehirde dr arkadaşlarımızın genel sekreterlikler tarafından bu suistimal ile karşılaştıklarını duyuyoruz. (aklı başında genel sekreterlikleri ve yöneticileri tenzih ediyorum)

11- Hımm çekip giseniz bile usülsüz ve alakasız başka yöntemler ile bir kaç ay canınızı sıkabilirler tabi ama ben yasal haklarınızdan ve gerçek bilgilerden (net olarak) bahsetmek istedim

12- kaç yaşına gelmiş ve hekimlik yapma mertebesine erişmiş insanların böyle küçük çocuk kandırır gibi yönetilmesine inanın çok ama çooook üzülüyorum

.... Kimseyi kırdıysam ya da saygısızlık ettiysem özür dilerim gerçekten... ama hekim olmak özeldir..kıymetinizi bilin arkadaşlar..haklarınızı da..."


luca blight
Kapalı
29 Mayıs 2017 18:06

kadro yakma niyetinde olanlar fena tosladı..


club_life
Müsteşar Yardımcısı

club_life
Müsteşar Yardımcısı
29 Mayıs 2017 23:03

üniversite ilk cümlede belirttiği gibi; çıkan vatandaş yerine kimse gelene kadar 1 ay bekledikten sonra görevini bırakırsa ne yapacağız demiş, yani memura yerine biri gelene kadar beklemesi bildirilmiş, memurda 6 aylık bekleme süresini korumak için 1 ay bekleyip çıkmış ama ohal de olduğumuz için 1 ay değil ilgili kişi atama yapılana kadar yada kurum görevlendirme yapana kadar beklemek zzorundaydı, maalesef geri gelemezzz. ama kurum istifayı onaylayıp hadi güle güle git deseydi sıkıntı olmayacaktı.

Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi