Editörler : F16 Gökçen
21 Haziran 2017 19:40

2017 Dgs- fsmvü inş. müh. isteyenler

Arkadaşlar Başlıktan okuğunuz gibi... 2017 yılı DGS ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği bölümünü isteyenlerin sorularını yanıtlayabilirim.

2016 DGS ile %25 burslu kazandım. Tercih veya başka türlü bir bursum yok. Halen bölümde eğitime devam ediyorum. Bilmek istediğiniz bütün soruları, hayrına, sevabına cevaplayacağım.

Aslında uzun bir makale yazıyorum bu okul hakkında. Bitince reply ederim.


TEMİZKOPAT
Daire Başkanı
21 Haziran 2017 19:57

İYİ OLUR

23 Haziran 2017 20:12

Üniversitenin bağlı olduğu kurum vakıflar genel müdürlüğümüdür?


h22a4usdm
Aday Memur
24 Haziran 2017 17:39

Evet. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 5 kurucu Vakıf ile kurulmuştur. Fakat bütün üniversitelerin kendi yönetmelikleri var. Bu da onları aslında biraz daha yönetim anlamında bağımsız konuma dönüştürüyor. Yani Vgm nin mütevelli heyetinde bulunmasına rağmen, şahsen çokta aktif oldukları düşüncesinde değilim. Bir de Vgm üniversiteye bütçe veriyor ( kurucu vakıfların kendi hesaplarından). Üniversite hala kendi bütçesini oturtamadı diye biliyorum.

yusuf.kerem, 7 yıl önce

Üniversitenin bağlı olduğu kurum vakıflar genel müdürlüğümüdür?


mertfedo
Aday Memur
28 Haziran 2017 09:40

Kaçıncı sınıftan başlattırdılar ?


h22a4usdm
Aday Memur
28 Haziran 2017 13:58

Sınıf sayısı çok önemli değil. Kaç AKTS saydıkları önemli. 1 yıl 60 AKTS. 4 yıl yani mezuniyet şartı 240 AKTS. İntibakımda 55 AKTS'lik ders ve 2 AKTS'lik 1 adet stajı uygun buldular.

FSMVÜ İnş. Müh. Genel olarak 30 ile 60 AKTS ayarında intibak yapıyorlar (bunu diğer DGS'li arkadaşlara da sordum). Gelecek olan DGS li arkadaşlar muhakkak mevcut evrakları ile tercih yapmadan evvel danışsınlar. Sonuçta bu onların görevi. Hatta bunu resmi olarakta danışabilirsiniz. Bu da danıştığınız şeylerin hukuki geçerliği olmasına sebep olur.

mertfedo, 7 yıl önce

Kaçıncı sınıftan başlattırdılar ?


Caglarq
Aday Memur
04 Temmuz 2017 23:26

Hocam inşaat mühendisliği çok istiyorum ama lys ile gelicek gibi değil matematik temelim iyidir2 yıllığa gidip geçiş yapmayı düşünüyorum devlet üniversiteleri hakkında bilgin varmı 1. Sınıftan başlarsam bu durum beni yorar gibime geliyor


h22a4usdm
Aday Memur
05 Temmuz 2017 16:49

Eğer amaç olarak Devlet Üniversitelerini hedef aldıysan doğru yoldasın. MYO okuduğun Devlet Üniversitesine gidersen büyük problemler yaşamazsın (İTÜ, YTÜ, Boğaziçi veya ODTÜ haricinde). Kalbur üstü bir üniversiteden bahsediyorum.

Özel (Vakıf) Üniversiteleri olayı darphaneye çevirmiş durumda. Yani senden nasıl yontarım amaçlarında... İlk çıkacak problem Hazırlık Sınıfı (Bu esnada 1 yıl kayıp ve 1 yıl ekstra para demek). İngilizcem iyi diyebilirsin. TOEFL ayarında sana bir sınav yaparlar, kalırsan zorla okuturlar.

Sonra Fakilteye geçersin, intibak talep edersin. MYO'dan aldığın diploma ve eklerini verirsin. En ciddiyetsiz dersleri saysınlar diye kavga edersin. Ne saygınlığın kalır, ne öğrenciliğin. İtibar da etmezler sana. "Gelin sınav yapın" desende dinlemezler. Amaç senden daha fazla nasıl istifade edileceği...

Bence aklı fikri hür ve bu yolla sonradan eğitim hakkı kazanmak suretiyle diploma almak, istediği bölümde okumak isteyen arkadaşlarım çok iyi araştırma yapmalılar. Şahsen ben her şekilde Devlet Üniversitelerini tercih ederim. En azından gerçekten mevzuat neyse sana onu sunuyorlar.

Bayramda gidilen misafirlikler de "Bizim tatlımız bir başka" diyerek şeker komasına girmek isteyen buyursun azıcık araştırma yapsın.

Tavsiyem hedefindeki Üniversiteler nerelerse ilk önce oranın öğrencileri, mümkünse sana yakın (DGS düşünüyorsan) iletişime geçmen. Gerçek uygulamayı öğrenmeden hali hazırda, illaki okurum, illaki girdik ya bir şekilde gider dememen. Hem daha kısa sürede mezun olabilirsin, hem de bu koşuşturmanın içerisinde daha sakin kalabilirsin.

Caglarq, 7 yıl önce

Hocam inşaat mühendisliği çok istiyorum ama lys ile gelicek gibi değil matematik temelim iyidir2 yıllığa gidip geçiş yapmayı düşünüyorum devlet üniversiteleri hakkında bilgin varmı 1. Sınıftan başlarsam bu durum beni yorar gibime geliyor

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi