Editörler : F16 Gökçen
28 Haziran 2017 23:45

Hukuk için puan ağırlığı

Arkadaşlar deneme kitapçıklarının hem sayısal hem de sözel kısımlarında eşit ağırlık puan türünde her sorunun ağırlığı 1.8 olarak belirtiliyor öğrenmek istediğim hukuk için sınava girenler açısından Türkçe ve matematik farkı yok mu


feritderes
Aday Memur
29 Haziran 2017 10:40

Aşağıdaki puan hesaplama modülü gerçeğe yakın sonuç vermektedir.

http://www.intibakyayinlari.com/dgscalc.asp

Eşit ağırlıktan yüksek puan alan biri olarak, tavsiyelerim şöyledir;

1- Her ne kadar puan türünün ismi eşit ağırlık olsa da sayısal bölümün puan getirisi çok daha fazladır.

2- Sayısalı çok güçlü olmayanların önce sözel bölümden başlaması ve 60 dakika içinde 60 soruyu işaretleyip sorulara kesinlikle geri dönüş yapmadan sözel bölümden çıkmaları sınav süresinin verimli kullanımı için şarttır. Mantık soruları hariç tüm sözel soruları işaretlemeniz tavsiye olunur.

3- Sözel bölümdeki son 8-10 mantık sorusu çözülmeden işaretlenmemelidir, 60 dakikalık total sözel süresi içinde yapılamıyorsa bu mantık soruları boş bırakılmalıdır. Diğer sözel sorularının ise tamamının işaretlenmesi çoğunlukla daha iyi net çıkarılmasını sağlamaktadır.

4- Kalan 80 dakika sınav süresi 60 sayısal soruya ayrılmalıdır.

5- Sayısal bölümdeki ilk 25 soru orta seviyedeki sayısal öğrencilerinin çözebileceği ağırlıkta olup, öncelikle bu sorular çözülmelidir. Devamında ise, sondaki 8-10 Geometri sorusunun çözülmesi puan getirisini arttıracaktır. Çünkü öğrencilerin çoğunluğu son soruları yetiştirememektedir. Ancak geometri bilginiz zayıfsa sayısal bölümün tamamını sırayla çözmeniz tavsiye olunur.

6- Sayısal bölümde ilk25 soru ve Geometri soruları için, kendinize yakın gördüğünüz şıkkı işaretlemede daha cesur davranabilirsiniz. Ancak, kalan sayısal sorularda soruyu çözmeden kesinlikle işaretleme yapmayın.

7- Bu tavsiyelerimi sınav öncesi denemelerde uygulamanız gerekmektedir. Aksi takdirde yeni bir yöntem ne kadar iyi olursa olsun alışkanlığı bozuyorsa sıkıntıya sebep verebilir.


marmaradan63
Aday Memur
29 Haziran 2017 12:51

İlginiz için teşekkür ederim birden fazla soruma cevap aldım şu anda hukuk mu okuyorsunuz

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi