Editörler : F16 Gökçen
20 Temmuz 2017 15:59

Yardım lütfen

Merhaba arkadaşlar,

3,5 yıldır şoför kadrosunda çalışıyorum. Elektrik önlisans mezunuyum. Aöf işletmede son 7 dersim kaldı. Fakat işletmeyi bitirmek benim pozisyonumda biri için sadece derece/kademe ilerlemesine yarıyor. Bu yıl ygs ye girdim ve Şehir ve Bölge planlama yazmayı düşünüyorum açıköğretim fakültesindede önlisans tarımı ikinci üniversite kapsamında okumaktı niyetim fakat işletmede kayıtlı olduğum için ya işletmeyi bitirmem gerekiyormuş yada kaydımı sildirmem gerekiyormuş tarım önlisans bölümüne kayıt için. Bu arada tarım bölümü yaşadığım ildeki üniversitede yok. (olsa puan yetiyor direk ziraat fakültesi tarla bitkileri yazabilirim) Önlisans tarımı okuyup dgs ile en yakın ildeki ziraat fakültesine geçmeyi düşünüyorum sonrasında. Yani kaydımı sildirsem mi işletmeden yoksa 1 yılda verip öyle tarım bölümüne kayıt yaptırsam mı acaba?

Bu konuda düşünceleriniz nelerdir acaba?

(Yaşadığım şehirde şehir ve bölge planlamayı yazmamdaki amaç; eğer burada ziraat fakültesi kurulursa yatay geçiş ile geçerim diye düşündüğüm için. aldığım puan heba olmasın)


gencturk30
Daire Başkanı
20 Temmuz 2017 16:14

işletme mezunuda olsan ziraatta okusan memur olabilmek için kurum içi yükselme sınavlarına girmen gerekiyor. ama işletme okumak yerine tarımı okuyun daha iyi


ses.sizlik
Kapalı
20 Temmuz 2017 16:45

Anladığım kadarıyla sonuç olarak ziraat fakültesi okumak istiyorsunuz. Şahsi fikrim kendinizi çok fazla dağıtmayın. Zaten kadrolu olarak bir işiniz var. Önce 7 dersinizi verip işletme lisans diplomanızı alın. Emekleriniz boşa gitmemiş olur. Sonra ön lisans tarımı bitirip dgs ye girin. En fazla 1 sene kaybınız. Bu sizin için ne kadar önemli?


promets
Aday Memur
20 Temmuz 2017 17:30

Kadromu değiştirmek istiyorum. Bulunduğum kurumda ünvan değişikliği yada görevde yükselme yapılıp yapılmayacağı belli değil. Ziraat fakültesinin mezununları için her yıl gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı her ile çok sayıda alım yapıyor puanlarıda şuan 81 seviyelerinde tabi bunların 4 5 yıl sonra ne olacağının garantisi yok ama boş durmaktansa iyidir. Dgs ile elektrik müh. Okusam bile puanlar çok yüksek ve alım yok denecek kadar az.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi