Editörler : Pangaea

Montona
Kapalı
09 Ocak 2019 19:38

şöyle melez bölümlere gıcık kapıyorum. Enerji sistemleri mühendisliği dediğiniz bölüm aynı imalat mühendisliği gibi , endüstri müh. gibi makina mühendisliğinden ayrılan bir bölüm.

devletde eüaş dışında çalışabileceğiniz yer yok ancak elektrik üretimi elektrik müh. işi.

makina mühendisi değilsiniz , elektrik/elektronik müh değilsiniz sonra da acısı işte böyle çıkıyor.


gokyuzuyildiz
Kapalı
09 Ocak 2019 22:03

enerji sistemleri mühendisliği diye bir mühendislik bölümünün olması bile başlı başına bir tartışma konusu iken birileri de gelmiş burada hani bize kadro davasında.

madem bölümünüz o kadar mükemmel, hem makine hem elektronik hem bilmem nenin bildiklerini biliyorsunuz o zaman sizi özel sektörde havada kapmaları lazım. yüksek maaşlarla...

ne diye memur olmaya çalışıyorsun? bizim üniversitede de vardı bu bölümden yeni açılmıştı o zaman.

açan da kimlerdi biliyor musunuz, makine bölümünün hocaları ile anlaşamayan ve kendi bağımsızlıklarını ilan eden 4-5 hoca kılıklı kişi. karılı kocalı.

yani herifler bölüm başkanına da eski idareye boğun eğmemek için fakültede yoktan yere bölüm açtılar. tamamı makineciydi.

yahu zaten makine mühendisliği tek başına bile devasa bir bilim dalıyken, öyle ki zaman içinde alt bilim dallarına ayrılıp onlar da kendi başına bir disiplin haline gelmişken ve hatta makine mühendisliğinin halihazırdaki müfredatı bile 4 yıla sığmayıp enerji-ısı ve imalat opsiyonlu mezun olunabiliyorken sen nasıl oluyor da ben makinecinin bildiğini biliyorum o benim bildiğimi bilmiyor diyebiliyorsun?

sen neyi bilmediğinin farkında bile değilsin ve zaten o yüzden böyle bir cümle kurabiliyorsun ve böyle bir iddaayı da ancak cahil bir esm ci kurardı !!!


A.C.D.C
Daire Başkanı
10 Ocak 2019 10:17

İşin komiği kamuda kendisine kadro açacak kurumların yöneticileri de elektrik veya makine mühendisi. Bizim işimizi yapamazlar dediği kişilerden iş istiyor. :)))

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi