Editörler : E.Kayı Han


Kapalı
23 Ağustos 2017 18:20

Kkö mülakatı tecrübelerimi paylaşıyorum

Arkadaşlar bu sınavdan 92 aldım çok şükür. İnşallah istediğim yeri kazanırım.Tecrübelerime gelince;

öncelikle sınav da karşınıza soru olarak çıkabilecek müfredata bir sene boyunca hazırlanmalısınız.

-Hafızlığınızı günde 2 sayfa tekrar ederek sağlamlaştırın.

-Diyanetin 2 ciltlik ilmihalini ayda 100 sayfa olacak şekilde özet çıkararak çalışın.

-Herhangi bir ilahiyat hocasının yazmış olduğu tecvid kitabını konu konu çalışın.

-Müfredattaki surelerin meallerini de ezberleyin. (Yasin,Mülk,Nebe,Rahman,Fetih,Vakıa,30.cüz gibi)

Sorular bu 4 yerden geliyor.

Önce sana hafızlığın nasıl diye soruyorlar. Sen kendine güvenerek çok iyi diye cevap vermelisin. Bu cevap çok önemli. İdare eder falan gibi kaçamak cevaplar vermemelisiniz. Bu tür kaçamak cevaplar jürinin kafasında soru işareti oluşturacaktır.

Sonra sana ilmihal bilgisinden diyelim ki zekatın verileceği yerleri sorabilirler. Sen sakin bir şekilde kafanda ne canlanıyorsa anlatmaya başla. Biraz konuyu genişlet. Zekatın tanımından, faydasından falan bahset. Bu da jüriyi etkilemek için önemli. Senin bu konu hakkında bilgili olduğunu, konuşabildiğini göreceklerdir ve olumlu bir puan tayin edeceklerdir.

Şu da önemli. Neden Kuran Kursu hocası olmak istiyorsun diye bir soru sor kendine ve bu sorunun cevabını açık ve net bir biçimde açıkla. Jüriye bundan da bahsetmelisin. Amacının rahatlık ya da para değil öğrenci yetiştirmek olduğunu anlatmalısın onlara.

Giyim kuşama gelince ister takım elbise ister spor ister klasik giyinin ama renk uyumuna çok dikkat edin. Ayakabınız bakımlı olsun. Mutlaka tıraşlı sınava girin. Saçlarınız fönlü olsun. İçeri girerken selam verin. Kendinizi tanıtın ve hal hatır sorun. Jürinin sorularına sabırla cevap verin ve sorularının bitmesini bekleyin. Onların sözlerini kesmemeye dikkat edin.

İnşallah bunları uygulayan arkadaşlar seneye 100 puan alacaklardır. Şimdiden kolay gelsin..


halilsuper
Aday Memur
23 Ağustos 2017 20:29

Ha tamam bizde yuttuk ne demişler kaval elin yel Allahın üfür oğlum üfür bizde koyun olup dinleyici olduktan sonra? bi arkadaşım vardı okudu şimdi doçent nevşehirliydi tabiri caizse derdiki arkadaşlar hiç bir zaman zurnanın son deliği olmayın! ya üfleyen taraf olun ama sakın zurnanın son deliği olmayın demişti.bilmem anlatabildimmi


El-Garip
Memur
24 Ağustos 2017 05:57

Hocam bu yazdıkların biraz egolu birşey olmuş. Ben bu aşamadan geçtim oldum demek istemişsin. Benim hafızlıgım zayıf arkadaş söyle dedi sen sınava girsen kazanırdın dedi niye dedim senden daha kötüleri kazandı dedi. Ve şunu her zaman söylerim iyi bir hafız hoca iyi hafız öğrenci yetiştirir diye birşey yok.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi