Editörler : crops35
21 Eylül 2017 08:44

Eğitim hakkı ile tayin isteyebilir miyim?

Merhaba,

Bulunduğum bakanlıkta tayin onayı çok zor gerçekleşiyor. Eş durumu, sağlık gibi nedenler harici kolay kolay tayin verilmiyor. Ancak eğitim hakkının engellenemeyeceğini bahane ederek ikinci üniversiteyi kazanırsam sizce bunu bahane ederek okuyacağım şehre tayin isteyebilir miyim ?

Bilgisi olan aydınlatabilir mi ?


techie officer
Genel Müdür
21 Eylül 2017 23:43

kurum içimi kurumlararası mı geçiş yapmak istiyorsun? ayrıca eğitim mazeretini bahane değil gerçekten okumak istesende kurum muvafakat vermek istemiyorsa her şeyi bahane ederler. onun için dava açıp gitmek gibi bir niyetin varsa bazı şartlar oluşması lazım. mezuniyetin nedir, hangi bölümü kazandın, karşı tarafta boş kadro (veya kurum) buldun mu? bunlar önemli tabi.


xeverestx
Aday Memur
23 Eylül 2017 16:22

Aslında henüz bir bölüm kazanmadım. İktisat bölümü bitirdim. İkinci üniversite olarak okumak istediğim 2 alternatif bölüm var. Aynı zamanda bulunduğum kurum tayin konusunda sıkıntılı bir kurum. Eğer istediğim bölümü kazanırsam kazandığım şehre gitmek için eğitim hakkının bahanesiyle tayinimi o şehre aldırabilir miyim. Kurum değiştirmek değil de kurum içi düşünmüştüm ben


techie officer
Genel Müdür
23 Eylül 2017 22:35

kurum içi düşünüyorsanız kurumun yönetmelikleri esasdır. (tabi varsa)

ama ister kurum içi, ister kurumlararası olsun, muvafakat verilmez ise, dava açmak gibi bir planınız var ise: iktisat lisans bitirdiyseniz tekrar bir lisans kazanmanız halinde dava açsanız bile kazanamassınız aklınızda olsun. ancak 5 veya 6 yıllık öğrenim süresi olan bölümleri (tıp-eczalık gibi) kazanmanız halinde şansınız var. yada dikey geçiş yöntemi var. ama kurumu ikna edebilirseniz en çabuk ve en ucuz yöntem budur. kolay gelsin.


xeverestx
Aday Memur
26 Eylül 2017 21:53

Teşekkürler aydınlattığınız için :)

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi