Editörler : F16 Gökçen
26 Eylül 2017 02:43

Gebze neden il olmuyor ?

Gebze'nin neden il olmadığını ve bu sürecin bu kadar uzun sürmesinin nedenlerini düşünen sadece ben değilimdir herhalde ! Gebze esnafından tutun ki gebze halkı bile bu soruyu düşünüyor lakin gördüğüm kadarıyla cevap bulmakta zorlanıyorlar. Haliyle insanın araştırma yapıp bu konu hakkında bilgi sahibi olması istenince bilgilerin darlığı ve üstü kapalı bir çok nedenin olması aklımıza hep bir çıkar ilişkisi olduğu durumunu gösteriyor.

Gebze'de ikamet etmekteyim ve kendimi bildim bileli Gebze'nin İl olacağı konuşuluyor. Çeşitli kampanyalar, imzalar, projeler başlatılıyor. İnsan bir umut bağlıyor bu projelere ama sonuç hep hüsran ! Gebze bu konuda olduğu yerde sayıp duruyor. Ama hala göç almaya ve büyümeğe devam ediyor. Gebze'de üretim yapan 500 büyük sanayi kuruluşlarından 50 adet, 13 liman ve iskele, 7 adet sanayi bölgesi ve 1 adet teknopark bulunmaktadır. Haliyle İş imkanının çok olduğu yerde nufüsta artış göstermektedir. Gebze'de nufüs 357,743 kişi iken günlük nufüs 600.000 ' i aşmakta. Gebze ticaret hacmi olarakta 47 ilden büyüktür. Vergi sıralamasında İstanbul birinci, Kocaeli ikinci sıradır. Tahakkuk konusunda ise Kocaeli birinci sıradadır. Kocaeli Türkiye imalat sanayide %13'lük bir paya sahiptir. Tabi bu sıralamalara Gebze sayesinde geldiği açıkca ortadadır.

Birçok ilde bir adet vergi dairesi bulunurken Gebze'de İlyasbey,Uluçınar ve yeni açılan İhtisas Vergi Daireleri hizmet vermektedir. Gebze'deki iş yükünden dolayı üç tane bulunan vergi daireleri diğer illere nazaran işleri kat ve kat yoğun bi o kadar da meşakkatlidir. Protokellerin yani büyük mükelleflerin Gebze'nin İl olmasını isteme amacının en önemli nedeni ise vergi dairelerine yattırdıkları ücretlerin %15'lik bir kısmının İstanbul ve çevre illere gitmesini önlemektir. Şayet Gebze il olursa bu %15'lik kısım çevre illere değil de kendimizi geliştirmek, refah seviyemizi yükseltmek, sosyal imkanları güçlendirmek , yatırımları arttırmak için kullanacaktır. Gebze birden yükselişe geçerek Türkiye'nin gündemine oturacaktır. Haliyle böyle olursa bizim üstümüzden geçinemeyecekler ve gelir seviyeleri düşecek olan çevre iller bu durumdan hoşnut kalmayacaktır. Resmiyette kazanan Gebze, görünen de ise İstanbul ve çevre iller ! Gebze halkı bu durumdan hiç hoş değiller ve devam eden bir kampanya ile Gebze'nin il olmasını çok istediğini belli etmektedir. O kadar büyük kurum ve kuruluşların olduğu bir ilçe neden hala il olamıyor !

Yani demem o ki; Gebze'nin üstünden prim alan İstanbul ve çevre illerimiz yüzünden bizi il yapmaktan çekiniyorlar. Çünkü Gebze gibi jeopolitik ve sürekli göç almaya devam eden bir ilçe neden il olamıyor ? İl olmamızı engelleyen kim ? İşte bunun cevabını kendi düşüncelerimle siz değerli okuyucularıma sunmaktayım. İyi günler dilerim. Esenlikle kalın...

Kazanan GEBZE, nemalan İstanbul ve Çevre İller !

Kaynak : https://www.kocaeliajans.com/makale/gebze-neden-il-olamiyor--m4.html


Subi ve Cento
Kapalı
26 Eylül 2017 07:08

Hiç bilmiyorumki


engineer2017
Kapalı
26 Eylül 2017 14:25

82 Gebze diye dükkan açmışlar halk umutlu

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi