Editörler : supporters.
05 Ekim 2017 11:37

Yardımcı doçentlik yabancı dil sınavında usulsüzlük

17 Mayıs'ta sonuçlanan Mahmemede, Yardımcı Doçentlik Yabancı Dil Sınavı'nda Neslihan Durak'ın sınav kağıdı ile başarılı ve emsal olarak gösterilen bir başkasına ait sınav kağıdı arasında karşılaştırma yapılarak iki kağıt arasında fark olmadığı gerekçesiyle davacıya 70 puan takdir edildiği belirtildi.Mahkeme yabancı dil sınavında davacıya düşük not takdir edilerek başarısız sayılmasında eşitlik ilkesine, ölçme ve değerlendirme kurallarına ve hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle dava konusu işlemin iptal edilmesine, yargılama giderlerinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine karar verdi.

http://www.yenisafak.com/gundem/dekandan-piskin-tavir-2665475

05 Ekim 2017 11:40

Sivas İdare Mahkemesi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığının yaptığı yardımcı doçentlik yabancı dil sınavını, her türlü şüpheden uzak, bilimsel ve objektif kriterlere dayalı olarak yapmadığı gerekçesiyle iptal etti.

http://www.memurlar.net/haber/338004/mahkeme-yard-docentlik-dil-sinavini-iptal-etti.html

05 Ekim 2017 11:42

İstanbul Üniversitesi'nde yardımcı doçentlik kadro sınavında yaşanan kopya iddiası şok etkisi yarattı. Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi'nde yaşanan skandal yargıya taşındı. YÖK ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne de şikayet edilen kopya iddiası Doç. Dr. Bilal Gökkır'ın, Bilgi Edinme Hakkı çerçevesinde yaptığı başvuru üzerine ortaya çıktı.

http://www.haber7.com/egitim/haber/377351-iude-yargiya-tasinan-kopya-skandali

05 Ekim 2017 11:44

Samsun 1. İdare Mahkemesi, Eğitim Bir Sen tarafından açılan davada, Amasya Üniversitesi'nde yapılan Doçentlik sınavında sınav jürisinin mevzuat hükümlerine uygun olarak oluşturulmadığı ve dil değerlendirmesi için adaylara verilen metinlerin aynı bilimsel yayından alınması gerekirken, farklı bilimsel yayınlardan alındığını ve iki farklı metin verildiğini, bunun da eşitlik ve hakkaniyet ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

http://www.memurlar.net/haber/202739/mahkeme-docentlik-dil-sinavinda-adaylara-ayni-metinden-ceviri-verilmesi-gerektigine-karar-verdi.html


engineer0
Genel Müdür
05 Ekim 2017 16:23

Ben de 5 sene önce bi haksızlık yaşamıştım keşke mahkemeye verseymişim. Bilimsel kurumlarda yapılanlar hoş değil. Yök üzerine düşeni yapmıyor.

05 Ekim 2017 20:16

Adı üstünde YOK.

Üniversiteler kendi adamlarını almak için türlü türlü fırıldak çaviriyor

19 Ekim 2017 20:57

Yardımcı doç. yabancı dil sınavından kalanlar;

1)sınav sonuç kağıtlarınızı iyice inceleyin

2) Sınavın önceden bir cevap anahtarı olmalı,

3) Her bir juri üyesi kağıdı nasıl değerlendirdiği, kaç puan verdiği, bu puanların ayrı tutanaklarda belirtilip belirtilmediği, verilen puanları nasıl ve nereden elde ettiği, hangi cümleye kaç puan verdiğini açıkça belirtilip belirtilmediğine

dikkat edin. Bunlar sınavın açık iptal nedeni.

Üniversite tarafından yapılan y. dil sınav sonuçlarına keyfi başarısız yazılıp kendi adayları dışında başvuranları kolayca bırakıyorlar.

Al gülüm ver gülüm çalışıyorlar.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi