Editörler : Pangaea
18 Ekim 2017 15:45

Neden birlik olmuyoruz olamıyoruz? gelin birlik olalım

Arkadaşlar on binlerce iletişim fakültesi mezunu var fakat tamamına yakını işsiz. Bunun en önemli nedeni belirli bir iş tanımımız olmaması. Özel sektörde bizlerin yapması gereken işleri herhangi bir bölüm mezunu rahatlıkla yapmakta. İşe giren arkadaşlarımız ise stajyer mantığı ile çalıştırılmakta ve bir iki ay sonra yine işsiz kalmakta. Kısacası özel sektör bizler için hayal kırıklığı.

Kamuya geldiğimiz zaman atama sayıları bir elin parmağını geçmiyor. Memur ve öğretmen alımlarından maalesef istediğimiz kontenjanları alamıyoruz. Düz memur alımları 90 üstü kapatmakta. O yüzden o konu da şimdi karanlık. TRT, RTÜK gibi kurumlar ise sene içerisinde iletişim fakültesi mezunlarından ya alım yapmamakta ya da bir elin parmağını geçmemekte.

Formasyon alan iletişim fakültesi mezunları ise az kontenjanlar yüzünden atanamıyor. Burada da görüyorum. Formasyon almak isteyen birçok arkadaşımız var. Fakat birlik olmadığımız için sadece 10 arkadaşımız öğretmen olarak atanıyor.

Peki Neler Yapmalıyız?

Diğer bölümlerin yaptığı gibi tek ses olup gazetecilik, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri ve radyo-televizyon öğretmenliği kontenjanlarının kabul edilebilir seviyeye gelmesi için gerek sosyal medya üzerinden gerek birebir görüşmeler ile destekçi toplamalıyız. Şu an için bizim yakın hedefimiz bu olmalı.

Medya okuryazarlığı konusuna gelecek olursak; yıllardır çalışma yürütülüyor fakat somut bir kazanım elde edemedik. Tabi ki medya okuryazarlığı dersinin zorunlu olması ve iletişim fakültesi mezunlarınca okutulması için çaba harcayacağız. Bu ders zorunlu olursa hiçbir iletişim fakültesi mezunu açıkta kalmayacak!

Sonuç olarak: Hepimiz iletişim fakültesi mezunuyuz ve bölümümüzden güç alarak hak ettiğimiz kontenjanları elde edesiye kadar güçlü bir PR çalışması sürdürmeliyiz. Lütfen bu konuyu güncel tutalım ve başaralım.


Prelinden
Şef
18 Ekim 2017 18:00

Hocam takip edelim tabi ama nasil bir calisma yurutulecek ? Duzenli olarak twitterdan bir calisma mi yurutulecek yoksa mail mi aticaz ? Ortak bir dilegin herkes tarafindan ayni sekilde iletilmesi daha faydali olur dusuncesindeyim. Son satirlarda PR calismasi demissiniz ne yaziktir ki ogretmenler saglikcilar vs bile bu isi ogrenmis okulunda okumus iletisim fakultesi mezunlarindan daha iyi ve aktif bir sekilde calismalar yapiyorlar kadro elde edebilmek icin gulsem mi aglasam mi bilemedim forumun en sessiz kimsenin ugramadigi bolumu de iletisimcilerin forumu.

20 Ekim 2017 17:30

Öncelikle iletişim fakültesi halkla ilişkiler ve tanıtım mezunu olarak zamanında çok mücadele ettim alımların artması için gerek yüzlerce mail atma,facebookta organizasyonlar yapma gibi.Şu an Trt de yapım ve yayın elemanı olarak çalışıyorum.Yapım yayın elemanı olarak kazanan arkadaşlar aradında makine mühendisi,matematikçi,fizik mezunu var.Bunları gördükçe üzülüyorum.Sizler varken onlar giriyor .Mücadelenizde elimden ne gelirse yardımcı olmak isterim.


ilhan061
Aday Memur
20 Ekim 2017 18:47

Hocam ekler misin, 1-2 soru sormak istiyorum

halklailişkilerci, 7 yıl önce

Öncelikle iletişim fakültesi halkla ilişkiler ve tanıtım mezunu olarak zamanında çok mücadele ettim alımların artması için gerek yüzlerce mail atma,facebookta organizasyonlar yapma gibi.Şu an Trt de yapım ve yayın elemanı olarak çalışıyorum.Yapım yayın elemanı olarak kazanan arkadaşlar aradında makine mühendisi,matematikçi,fizik mezunu var.Bunları gördükçe üzülüyorum.Sizler varken onlar giriyor .Mücadelenizde elimden ne gelirse yardımcı olmak isterim.


yazgan42
Aday Memur
31 Ekim 2017 16:13

KAMU KURUMLARININ TÜMÜNDE BASIN BİRİMİ VAR AMA İLETİŞİMCİLER ÇALIŞMIYOR BU KONUYU GÜNDEME TAŞIMALIYIZ. ÖZELLİKLE ULUSAL KANAL VE GAZETELERDE ÇALIŞAN ARKADAŞLAR VASITASIYLA YAPILAN HABERLERLE BU KONUYA DİKKAT ÇEKEBİLİRİZ.


Urac06
Şef
02 Kasım 2017 14:39

Hepinize katılıyorum yazık iletişim fakültesi olarak hiç mi kamuya alınacak DİE bi haber okunmaz gerçekten çok üzgünüm bende bu konuda halkla ilişkiler okuyorum fakat kaydımı sildirip başka bölüme geçmeyi bile düşünüyorum oysa ne emek veriyor bu kadar insanlar madem alım olmayacak insanlar boş kalacak açmayın bu bölümleri ki boş yere 4 senesi gitmesin sonra atanma problemi derken hayat yaş ilerleyip gidiyor bide üniversite okuduk DİE bekleyip duralım yazık çok yazık bende elimden geldiğince size yardımcı olurum ne gerekiyorsa artık ??


Urac06
Şef
02 Kasım 2017 14:44

Ayrıca şunu da belirteyim ki arkadaşlar her kamu kurum ve kuruluşlarının mutlaka bir iletişim mezunu bulundurması gerekiyor ama maalesef ki hiç üzerine ne bi çalışma ne bi yöntem uygulanıyor kapatın bu bölümleri ki o zaman başka bölümlere yönelelim MEMURLAR NET haber olarak lütfen yayınlayın bunu buradaki herkes madur

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi