Editörler : ayşegül bgm
«456789101112131415»

finikelim
Memur
01 Eylül 2007 13:11

SEGİLİ DOKTOR ARKADAŞIM.

NE YAZIKKİ DURUMUNUZ KÖTÜ. SEN MEZUN OLUP ZORUNLU HİZMETE GİTMEK DURUMUNDASIN. EŞİN KADROLU ÜNİ. DE HEMŞİRE OLMASI DA BÜYÜK BİR ŞANSSIZLIK. ÇÜNKÜ ÜNİ.LERR TAYİN KONUSUNDA ÇOK SIKICILAR. ÖZELLİKLE YETİRŞTİRDİKLERİ HEMŞİRELERİ GÖNDERMEK İSTEMİYORLAR. BU DURUMDA YAPABİLECEKLERİN ŞÖYLE:

1-ZORUNLU HİZMETE GİDİP İŞE BAŞLAMAK VE BU ARADA TUSU KAZANIP KAYSERİDE BİR UZMANLIĞA YERLEŞMEK.

2-MECBURİ HİZMETTE EŞ DURU ATAMALARI FARKLI. ŞÖYLEKİ EŞ DURUMU İÇİN BELİRLENEN KADROLAR VAR. EĞER KAYSERİ BU LİSTE DE YOKSA GİDEMEZSİN. EŞİNİNİN HEMŞİRE OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL.AYRICA HER AY EŞ DURUMU ATAMASI YAPILIYOR.

3-UMARIM KURA LİSTESİNDE KAYSERİ VARDIR VE SENDE BURALARI TERCİH EDERSİN.

İŞİN ZOR. ALLAH YARDIMCIN OLSUN. EŞLERİ DÜŞÜNEN ÇOK AZ KURUM VAR NE YAZIKKİ.


xxyonca
Şef
01 Eylül 2007 16:51

bu foruma ilk defa girdim.size bi sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.ben 4b li öğretmenim.diyelim eşim istanbulda doktor .eş durumundan o benim yanıma gelebiliyormu


iropik
Yasaklı
02 Eylül 2007 18:06

xxyonca eğer çalıştığın yerde tam olarak emin olmasamda 8- yada 16 ay sigortan yatmışsa ve başka bir yere tayinin mümkün değilse eşiniz yanınıza tayin isteyebilir..


p E r i
Kapalı
02 Eylül 2007 23:14

peki kadrolu icin durum nedir? her ikiside kadroluysa doktor öğretmenin yanına gelebilir mi?


xangoch
Şube Müdürü
03 Eylül 2007 15:00

doktor öğretmenin yanına gidemez


ayseguldalbeler
Aday Memur
03 Eylül 2007 16:37

ben 4. devlet hizmeti yukumlulugunde es durumu icin tayin istedim.esim 3 yıllık ssk arkasından aynı isyerinde 3 yıllık bagkurlu idi.

o donem ssk ve bagkura tayin acıktı ama benimkini kabul etmediler.su 4 yıl muhabbeti yuzunden-halbuki 6 yıldır aynı isyerinde ortaklık oldugu icin kanunen bagkurlu oldu- neyse benim tayinim erzuruma cıktı.o donemde 3 aylık bir bebegim ve 3 yasında bir oglum vardı.15 yıldır da istanbuldaydım ve 7 yıldır da evliydim.ucretsiz izin alıp dava actım.dava temmuzdan diger marta kadar tam 9 ay surdu.bu arada ucretsiz iznimin bitmesine 20 gun kala yurutme durduruldu ve ben su anda istanbul avrupa -anadolu secenegi sunulmadan evime-cocugumun kresine 40 km otedeki bir hastaneye tayin edildim.her gun kopru trafigi ile 3-4 saatim yolda geciyor.

burada yazılan bagkur ve ssklı doktorlara es durumu yapılmamasına,bizim evliliklerimizin yasal sayılmamasına cok icerliyorum.hak aramaya kalkarsanız bu cok uzun ve yorucu bir surec oluyor ki ben eger dogum nedeniyle ucretsiz izin almasaydım zaten mecburi hizmetin 9 ayını bitirecektim zaten.

bu konuda yeni dava var mı?ese gore stratejik personel ayrımına yonelik bilgisi olan var mı?


beri-seneca
Aday Memur
03 Eylül 2007 19:59

arkadaşlar ben üniversitede asistanım,nişanlımda tarım bakanlığında mühendis.uzman hekimler için açılan mecburi hizmet kurasında,eşimin yanına gidebilirmiyim


noplaceforchance
Aday Memur
05 Eylül 2007 11:54

Arkadaşlar ben 1.5 yıldır eşimden 1500 km uzakta mec hizmet yapmakta olan bir uzman hekimim. 2 asy sonra sürem dolacak. Bunca zaman boyunca hep süre dolduktan sonra ssk'lı eşimden dolayı eş durumu tayini yaptıabileceğimi düşünmüştüm. ama az önce yazdıklarını okuyunca dehşete düştüm. Ne yani? Ben mec hizmetimi bitireceğim, eşim toplamda 4 yıl- son yerde 2 yıl ssk'lı olacak ve yine de eş durumu tayini yaptıramayaca mıyız?

Bu nasıl bir devlet bu nasıl bir mantık? Bunu bilsem aylar önce davamı açardım. Şimdi bir de aylarca dava sonucu mu bekleyeceğiz? İnanın aklım almıyor.

Bu gidişle ben kendimi bakanlığın önünde yakarım. O zaman belki birileri hekimlerin çektiklerini görür


dr56
Aday Memur
05 Eylül 2007 12:36

türkiye cumhuriyeti anayasasındaki aile birliğinin sağlanması yasasını uygulamamaktadır.işin en üzücü yanı danıştayında şuana kadar bu olaya el altından destek vermesidir.bunun sebebini varın artık siz düşünün!!!netice itibariyle açılan davaların hepsi şuan itibariyle doktorların alehine sonuçlanmış olup istanbul tabip odası davayı takip etmekte ve son temyiz yari olan danıştay idari davalar genel kuruluna itirazda bulunmuştur.ancak mahkeme aylardır önünde bulunan dosyayı nedense bir türlü işleme almamaktadır.şuan adli tatil dolayısıyla dava en iyi ihtimalle 3-4 ay sonra ele alınabilir ama hukukçulardaki bu doktor düşmanlığı zihniyeti oldukça buradan da olumlu bir sonuç çokması zor.bu yüzden ya ülkeyi terk edip adalet sisteminin en azından adil olmaya çalıştığı bir ülkeye gidicez ya da paşa paşa 1600 km uzakta parçalanmış bir aile olarak mecburi hizmetinizi tamamlayıp istifanızı basacaksınız çünkü mecburi hizmet bitse bile stratejik personel uygulaması kalkmıyor ve yine eş durumu tayini yaptıramıyorsunuz. bu tabi yina sadece eşi ssk lı ve bağkurlu olanlar için geçerli.şimdiden allah sabır versin.inşallah bir gün biz göremezsek bile çocuklarımız adeletin gerçekten uygulandığı bir türkiye de yaşarlar.saygılarımla.


dreemir
Aday Memur
05 Eylül 2007 15:28

Bu mevzuyu daha önce mecburi hizmet ulufelerine de yazmıştım. fakat fazla itibar görmedi. Bu konuya da yazmak istedim.

Mecburi hizmetin özellikle eş durumu atamalarında insanın gözüne soka soka adaletsizlikler yapılıyor. Size son 2 örnek 14 dönem kurasından. Aslında bu örnekleri çok çoğaltabiliriz.

1. Genel cerrah arkadaşımızın bursaya eş durumu isteği kabul edilmiş. Ama Bursa genel cerrahiye göre B grubu il.

2. Şimdi yeni bir şey çıkardılar kapsam dışı branş diye. Plastik cerrahları ve kalp damar cerrahlarının eş durumlarını kapsam dışı diye red etmişler. Kapsam dışı olan çocuk cerrahisi ve mikrobiyoloji gibi uzmanlarınkini kabul etmişler.

çifte standartların olduğunu zaten biliyorduk. Ama alenen olmasını insan içine sindiremiyor. Zaten aslında mecburi hizmet bir çifte standart değilmi?

O yüzden bu ülkede haktan, adaletten söz etmek mümkün değil.


noplaceforchance
Aday Memur
05 Eylül 2007 15:35

Sayın xangoch,

Hekimleri bgöyle zor durumda bırakan bu konu hakkında özel haber yapmayı ve bu durumu sitenizin manşetine taşımayı düşünmez misiniz?

Çünkü ortada gerçekten çifte standart yaratan bir durum var. Tüm diğer kamu kurumlarında çalışanlar, hatta kendi bakanlığımıza bağlı olarak çalışan diğer meslekler (diş hekimi, eczacı vs..) SSK ve Bağkur'lu eşlerinin yanına tayin yaptırabiliyorşlar fakat hekimler yaptıramıyor.

Bu konuyu manşete taşımak belki birilerinin dikkatini çeker ve çifte standart sona erer diye ümit ediyorum.

Saygılarıma..


dreemir
Aday Memur
05 Eylül 2007 15:56

noplaceforchance

Siz mecburihizmetlilerin görüştüğü internet sitesinde de yazıyordunuz. O sitenin akıbeti hakkında bir bilginiz varmı? Mecburi hizmetlilerin görüştüğü başka bir forum var mı?


noplaceforchance
Aday Memur
06 Eylül 2007 10:15

Sayın dreemir,

o site sizin de farkedeceğiniz bigi birdenbire ortadan kayboldu. Belki de kurucusu mec hiz süresini doldurdu ve hosting ücreti ödemek istemedi artık..

Bu konunun tartışıldığı başka bir site de bilmiyorum maalesef.


noplaceforchance
Aday Memur
06 Eylül 2007 10:58

Sayın xangoch'tan olumlu ya da olumsuz bir ses çıkmadı.

Sanırım bu konu pek ilgisini çekmedi..

Acaba aramızda eşi SSK ve Bağkur'lu olup da mec hiz bitirdikten sonra eş durumu tayini yaptıramayan kimse var mı?

Bu durumda dava açmış ve sonuç almış bir hekim var mı?

Böyle bir sonuç varsa emsal teşkil edeceğinden hepimiz için kolaylık sağlayacaktır.


dr56
Aday Memur
07 Eylül 2007 10:15

SAYIN XANGOCH:

Arkadaşların yapmış olduğu öneri bence çok mantıklı çünkü kanayan bir yara olan eş durumu atamalarındaki adaletsizliklerin artık daha yüksek sesle ifade edilmesi gerekir.Lütfen bu sese kulak verin çok syıda doktor arkadaşımız eşi ssk veya bağkur lu olduğu için mağdur ve çaresiz bir durumda ve sesinibir türlü duyuramamaktadır.Gelin bizlere yardımcı olun ve memurlar net in ana sayfasında bu konuya yer veren bir başlık koyun inanın mağdur arkadaşlara bunun çok faydası olacaktır.Zaten sitemizin de asılgayesi gerçekleri ve yapılan haksızlıkları ortaya koymak değilmi.Ortada gerçekten eşi ssk ve bağkurlulara karşı yapılmakta olan bir katlim var.Bu sese kulak verin .Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.


doktor657
Kapalı
07 Eylül 2007 11:47

Arkadaşlar,

Ben daha önce de yazmıştım.2 yıldır 5.bölgede çalışıyorum.(Mecburi hizmet çıkmadan uzman olmuştum.) Yaklaşık 1 yıllık evliyim. Eşimden 1000km uzaktayım. Eşim 12 yıllık SSKlı, 6 yıldır aynı şirkette çalışıyor. Ne doğru dürüst bir ev düzenimiz var, ne de biz evlilikten bir şey anladık. Çabalarımızdan da bir sonuç alamadık, şimdi yıllık izindeyim.2 hafta sonra istifa etmeye nihayet karar verdim. Bu durum benim gibi özel sektör de çalışmayı pek de düşünmeyen, memur bir ailenin memur çocuğu olarak çok zor oldu. Ama başka çıkar yol bulamadık.Benzer durumdaki tüm arkadaşlara kolaylık diliyorum. Allah yardımcınız olsun...


noplaceforchance
Aday Memur
07 Eylül 2007 17:58

Sayın doktor 657,

Dava açtınız mı acaba?


doktor657
Kapalı
08 Eylül 2007 12:58

Biz yerel mahkemeye dava açtık ama sonuç alamadık. Sonradan danıştığımız bazı avukat arkadaşlarımız, bizden önce dava açan ve daha üst mahkemelerde devam eden mahkeme sonuçlarını beklememizi önerdiler. Halen sanırım dr56nın da sözettiği ve adli tatil nedeniyle neredeyse 6 aydır üst mahkemede bekleyen bir dosya mevcut. Ama bir sonuç çıkacağına pek inancımız yok artık. Bakanlıkta da bu konuda herhangi bir değişiklik için çalışma yapılmadığını da öğrendikten sonra pes ettik...


noplaceforchance
Aday Memur
10 Eylül 2007 20:32

Eşiniz devlette çalışmıyorsa eş durumu tayini hakkınız yok!!!

Mecburi hizmeti bitirseniz bile yok!

Eşiniz muhtarsa, eşiniz noterse ya da siz doktor değil de eczacı ya da diş hekimiyseniz eş durumu hakkınız var. Ama doktor olduğunuz için SSK'lı -Bağ-Kur'lu eşinizin yanına tayin hakkınız yok!!

Çünkü siz doktor olarak ömür boyu "stratejik personel"siniz. Üstelik de kimse size sormadan sizi "stratejik "ilan ettiği halde..

Çünkü adına tabipler birliği diyen meslek örgütü sizin haklarınızı savunmak yerine saçma sapan konularla uğraştığı için.

Bu nasıl adalettir ben anlamıyorum, çözemiyorum..

Anlayan varsa bana anlatsın..

Doktoruz diye köle miyiz biz yaa!!!!

Zaten sayın Xangoch'tan da ses çıkmadı.. Hiç olmazsa o bize yardımcı olur, sorunumuzu duyumramızı sağlar diye düşünmüştüm oysa ki..


dr56
Aday Memur
11 Eylül 2007 11:27

evet sayın xangoch'tan ses seda çıkmıyor.ya yazılan ve istenen taleplerden haberi yok ya da ilgisini çekmiyor.en azaından nezaketen de olsa bir cevap yazabilirdi.sitemizin ana sayfasında bu konunun manşet olarak verilmesi ben ce çok önemli ve sonuç alınmasında katkı sağlayabilecek bir unsur.

Toplam 458 mesaj
«456789101112131415»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi