Editörler : supporters.
23 Mayıs 2007 22:38

okutman nasıl olunur

merhaba arkadaşlar ünv okutman olmak için ne gereklidir.aydınlatırsanız sevinirim


leanndros
Şube Müdürü
23 Mayıs 2007 22:51

meraba, okutmanlık üniversitelerde yüksek lisans ve doktora yapmak zorunda olmayan ancak isterse yapabilen ve görevleri itibariyle ilgili derslere girmek zorunda olan kadrolardır. bu kadrolar genekde dilciler için açılır, ingilizce, almanca gibi yabancı dillerin yanısıra türk dili gibi derslari vermeleri için görevlendirilirler. bilindiği gibi her bölümde yabancı dil ve türk dili derslari zorunlu derslerdir. üniversitede belli bir merkezde örneğin dilmer gibi adı farklı farklı olabilir ginbi merkezlerde istihdam edilirler.


iibf li
Şef
23 Mayıs 2007 22:55

teşekkürler leanndros ünv.öğretim görevlisinin yanında öğretim elemanı denilen kişiler vardı bunlar araştırma görevlisi değiller ama bazıları doktora yapıyordu bunu da açıklarsanız sevinirim


leanndros
Şube Müdürü
23 Mayıs 2007 23:04

aslında şöyle söyleyeyim. yrd. doç.dr. ve üzeri öğretim üyesidir. altı ise öğretim elemanıdır. ancak ünvanları öğretim elemanı olarak geçmez. bu aşamadakiler aslında öğretim yardımcıları grubuna giren araş. gör. okutman ve uzman kadrolarıdır. bunların yanısıra öğretim görevlileri de bvardır ki bunlarda öğretim üyesi grubu dışındadır.

bu kadrolardan araş.gör. ler hariç diğerleri yüksek lisans ve doktora yapmayabilirler. yani emeklioluncaya kadar bu kadrolarda devam edebilirler. ancak isterlerse bu kadrolarda çalışmaya devam ederken diğer taraftanda doktora yapabilirler. doktora yaptıktan sonrada doğal olarak kariyerlerine devam etmek için yrd. doç dr. kadrolarına geçmek isterler.


iibf li
Şef
23 Mayıs 2007 23:24

cevaplarınız için teşekkürler alesten 70 almayan birinin üniversitede hangi kadroda çalışaması mümkündür acaba


leanndros
Şube Müdürü
23 Mayıs 2007 23:36

sizin de bildiğiniz gibi Ales üniversitelerdeki akademik kadrolara giriş için merkezi nitelik kazandı ve görünürde 70 ales barajı. ancak zamanla sanırım bu sistemde bir gevşeme olabilir daha doğrusu araş. gör dışındaki kadrolarda ales istisnaları olduğu yolunda bazı söylentiler var. hatta bu forumdaki başlıkların bir kısmı bu konularla ilgili. ales açıklandıktan bu yana bu tür kadrolarla ilgili pek ilan çıkmadı. bu yüzden bunları doğrulayamam. örneğin daha önce meslek yüksek okullarına girişte ales şartı yok diye bir başlık vardı yada güzel sanatlarda ales istenmiyor gibi bir başlık vardı bunlar ne derece doğru incelemedim ama sanırım merkezi sınav olduğu için ales 70 şartı bütün kadrolar için isteniyor.istisnaları varsada bunları zamanlla akademik kadroları takip ederek göreceğiz.


marlowe
Memur
24 Mayıs 2007 09:08

Bugün için ve çıkan yasayı yok MYO'larda bazı uzmanlık alanları, okutman ve uzman kadrosu gibi gevşetmeler olmadığını düşünecek olursak, üniversitelerde doktor unvanı olmayan birinin akademik kadrolarda ALES'ten 70 ve KPDS'den 50 (MYO'lar hariç ve yabancı dil okutmanları için 80) almadan çalışması olanaksızdır.


db80
Aday Memur
24 Mayıs 2007 11:27

Arkadaşlar, okutmanlık ve öğretim görevliliği sırasında doktora yapılmasına fırsat verilmekte midir? selamlar...

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi