Editörler : F16 Gökçen
27 Temmuz 2007 16:59

Özel Sektör Açısından Yüksek Lisans

Arkadaşlar özel sektör açısından bakıldığında tezsiz ya da tezli yüksek lisansın bi farkı var mıdır?


ekonomist9
Şef
27 Temmuz 2007 17:05

bence bi fark yok.ama yükseğin bi fakı varmı yokmu diye sorarsan elbette var.çünkü artık her açıdan daha donanımlı olman gerekiyor.ama benim şahsı fikrimi sorarsan bende yüksek yapıyorum tezli ve tezsiz yapmadığıma çok pişmanım çünkü dersleri vermek kolay geliyo ama şu tezi yazmak çok zor.hele bide çalışıyosan vakit ayıramıyosun.kolay gelsin.


burak_okan
Şef
27 Temmuz 2007 17:07

arkadaşım benim de zaten mutlaka çalışmam gerekli o yüzden bi de özellikle tezsiz düşünüyorum.teşekkür ederim verdiğin cevap için.ben de bi fark olduğunu düşünmüyorum ama bakalım farklı yorumlar gelecek mi...


sebay
Memur
27 Temmuz 2007 17:15

yüksek lisans tezli/tezsiz olması akademik akriyerini etkiler arkadaşım. tesziz lisansta bildiğim kadarıyla doktora imkanı yok


emrahsnr
Memur
27 Temmuz 2007 17:46

bazı bölümlerde tezsiz de yapsan doktora yapabiliyorsun ama ortalama 80 ya da 85 isteniyor..


eskjoker
Daire Başkanı
27 Temmuz 2007 18:29

bende tezli yapıyorum ama şimdiki aklım olsa tezsiz yaparım..Akademik kariyer düşünmüyorsan bence hiç bir farkı yok..


syberianvital
Aday Memur
27 Temmuz 2007 21:34

ÖZEL SEKTÖRDE performans ve kişisel gelişimin önemi düşünüldüğünde yüksek lisans ve/veya doktora yapmış olmanın önemi giderek artmaktadır.Çünkü bu bireysel bir BAŞARI,VİZYON VE tümünden öte bireysel KALİTE tescilidir.Girmesi kadar bitirmeninde zor ve külfetli olduğu bir süreçtir.Kesinlikle ve kesinlikle kararlılık ve fedakarlık gerektirir.Yapmayı düşünen arkadaşlara tavsiyem ne istediklerini bilmeleri ve kariyer hedefleri bağlamında düşünmeleridir.


burak_okan
Şef
28 Temmuz 2007 01:59

bi de tezsizi bitirmek daha kolay oluyo diyolar doğru mudur acaba?


SayMüd
Yasaklı
28 Temmuz 2007 12:15

Özel sektörün yüksek lisansı çok önemsediğine tanık oluyoruz!

Tezsiz yüksek lisansın, tezli olan kadar saygınlığı bulunmaz!

Aslolan tez yazmaktır. Asıl eğitim budur. Teorik ve pratikte sınavdan geçiliyor. Resmen bir kitap oluyor ve Üniversitenin kütüphanesine konuluyor.. Bilimselliğe giriş bununla oluyor.

Özellikle TIP ve MÜHENDİSLİK dalının tezli yüksek lisansları çokca zordur. Yurtiçi ve dışında araştırmalara yöneltirler.. Tezli yüksek lisanslı olanlara "akademisyen" gözüyle bakılır.

Hele de; bunun üzerine, ayrıca bir MBA eğitimi alınmış ise.. Örneğin; Yüksek Mühendislerin İş İdaresi veya Uluslararası İş İdaresi, Proje Yönetimi dalları gibi.. Özel sektörün üst boyuttaki dev şirketleri, MBA eğitimi almamış olan yüksek mühendislere kolay kolay idari üst görev vermezler!..

Size tavsiyem tezli yüksek lisans almanızdır. Takdir elbette sizindir. İlgilenenlere kolaylıklar ve başarılar dilerim.


burak_okan
Şef
28 Temmuz 2007 12:23

SayMüd sizin de belirttiğiniz gibi tezli yapanlara akademisyen gözüyle bakılması tezsizin akademisyenlik anlamında dezavantajıdır yani onun dışında bi fark yoktur diye düşünyorum ama tabi ben tecrübeli değilim bu konularda.fakat tezli yüksek lisans ve işi bir arada götürmenin de ne kadar zor olduğunu herkes söylüyo zaten.özellikle derslere gidilememesi gibi sanırım.yani özel sektör açısından en azından lisans=lisans+tezsiz yüksek lisans da diyemeyiz herhalde, ne diyosunuz?

bir de benim bu mba'lar hakkında tam bir bilgim yok açıklayabilir ya da bilgi edinebileceğim bi adres verebilir misiniz?


syberianvital
Aday Memur
28 Temmuz 2007 12:39

SAYMÜD sana kesinlikle katılıyorum, özellikle iş bulamayıpta banka ve diğer firmaların ayak işlerine talip olan mühendislere tavsiyem işletme alanında özellikle iş idaresi ve yönetimle ilgili mba ve master programlarını zorlamalarıdır.Hayat bu hiç belli olmaz "ya tutarsa" demiş birileri..


syberianvital
Aday Memur
28 Temmuz 2007 13:17

özellikle mühendislik mezunu arkadaşlara tavsiyem sosyal bilimler alanında master veya doktora çalışması yapma arzuları varsa karşılaşabilecekleri sıkıntılar daha fazla olabilir,bu nedenle iyi ölçüp biçerek karar almaları gerekir.Benim çalışmalarım sırasında bir çok mühendis arkadaşım olmuştu, pratik ve uygulamada alınan lisans eğitimi nedeniyle zorlandıklarını görebiliyorduk.Bu nedenle iyi ölçüp biçmelerini tüm yeni mezun arkadaşlara tavsiye ederim.


burak_okan
Şef
28 Temmuz 2007 13:25

ben istatistik mezunuyum aslında aralıkta askere gidiyim diyodum çünkü işim hazır inşlh ama illaki askerlik diyolardı.ben de acaba yüksek lisans yapacağımı belirtip ve askerliğimin 2yıl akdar tecilli olacağını belirtip olur o zaman derlerse bi taraftan endüstri mühendisliğinde tezsiz yapıyım bi taraftan da çalışıyım işimi yapıyım diye düşünüyorum.ama yine askerlik derlerse aralıkta giderim gelince yaparım artık yapıcaklarımı napıyım


burak_okan
Şef
29 Temmuz 2007 00:16

tecrübeli ve bu konuda bilgi sahibi insanların görüşlerini paylaşmaya devam ederlerse çok iyi olur teşekkürler


burak_okan
Şef
29 Temmuz 2007 00:18

tecrübeli ve bu konuda bilgi sahibi insanlar görüşlerini paylaşmaya devam ederlerse çok iyi olur teşekkürler


arzum35
Memur
29 Temmuz 2007 00:18

tecrübeli arkadaşlar özellikle devam devamsızlık konusunda yardımcı olurlarsa cok sevınıcem. Ben hem çalışıp hem yüksek yapmak isteyenlerdenim dee....


ayse_zeynep
Aday Memur
29 Temmuz 2007 10:30

yüksek lisans tezli olsun tezsiz olsun çok emek isityor. tabiki yaptığınız iş üzerinde titiz davranıyorsanız. özellikle aynı zamanada çalışıp yüksek lisans yapacaklara sözüm, çoğu çalışan tezli yüksek lisansı tezi yazamadığı için bitiremiyor. sonra atılıyor. onca emek, ders aşamasındaki onca çalışma uçup gidiyor. yazık oluyor.


ayse_zeynep
Aday Memur
29 Temmuz 2007 10:32

birde sırf yüksek lisans mezunu olmak için yüksek lisansa başlanmaz. bu işin bilmselliği göz önünde tutulmalı. yoksa etrafta bir dolu lisans mezunu var daha sonra etrafta bir dolu yüksek lisans mezunu olur. bilimsellikten uzak, sadece ünvan için çabalayan boş bireyler...


burak_okan
Şef
29 Temmuz 2007 11:04

nasılki bölümümü bitirmiş olmak için değil de kendimi geliştirmek hakkını vermek için bitirdiysem yüksek lisansı da tabiki öyle yapıcam ama bi taraftan da çalışmak zorunda olmam hem tez yazma açısından hem de derslere katılma açısından daha doğrusu bu zorluklardan dolayı benmi tezsize yönlendiriyo.özel sektörde de bi fark var mıdır diye düşünüyorum işin açığı


SayMüd
Yasaklı
29 Temmuz 2007 13:49

Hem çalışıp ve hem de; yüksek lisans yapanlar var.. Üstelik bunlardan bazıları, Aselsan'da çalışıp ODTÜ de yüksek lisans yaparken buluş sahibi olmuşlardı. Hem de, akıllara durgunluk veren buluşları gerçekleştirenler de var!..

Daha bilgili olmak, mesleği daha üst boyuta taşımak isteyen kişi olunmalıdır. Hem liyakat, hem kariyer kazanmak asıldır. Bir mesleği dört yıl okuyan ile altı-yedi yıl okumuş kişiler bunu mesleğinde çalışarak kazanmışlarsa, takdir işi fazladır. Buna yakınen tanık olmuş ve yaşamış kişi olarak; has gençlere öneririm.. Öyle ki, özel sektörde "üst düzey yönetici" seçimi yapılırken, TOYOTA, VESTEL, KOÇ, SABANCI, TOFAŞ gibi devasa şirketler, yüksek mühendislere "... ayrıca MBA eğitimi ve üçüncü yabancı dil eğitimi aldınız mı?.. Yurtdışında çalışıp eğitim aldınız mı?.." diye sormuşlardı.


ayse_zeynep
Aday Memur
29 Temmuz 2007 21:39

saymüd sana katılıyorum. örneklerin işini hakkıyla yapmak isteyenler. çalıştığın konuda akademik kariyer yapmak çok şahane bişey. yaptığın işe hem bakış açın daha farklılaşıyor hem de o işte uzmanlaştığını kendini geliştirdiğini hissediyorsun.

yüksek lisans yapacak olan arkadaşlar ister tezliye ister tezsize başvursun araştırma görevlilerine nasıl muamele gösteriliyorsa öyle davranılıyor. hem iş hem kariye bu açıdan zor oluyor. ama ne istediğini bilen insan için çok güzel bir imkan oluyor. burak_okan sen de hayırlısı ile başvur yaparsın insallah... şimdiden kolay gelsin:))

Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi