Editörler : F16 Gökçen
27 Temmuz 2007 18:57

Hangi Banka'da Çalışmak istersiniz?

arkadaşlar,şu sıralar hemen herkes çeşitli bankaların sınavlarına girip,mülakatı ya da mülakat sonuçlarını bekliyor..Peki,hangi banka ve hangi pozisyon hem kariyer,hem maaş hem de sosyal olanaklar açısından en iyisini sunuyor??Bu konuda ciddi duyumları ve yakınları olan arkadaşlar,fikirlerinizi bekliyorum..Ben açıkçası ziraat müfettişliği istiyordum fakat arkadaşım geçen sene girdi,hayatından artık nefret ediyor..kpssye girmelerine bile izin verilmiyormuş..çıkamıyorda,çok ağır tazminat ödemesi gerekiyor..sosyal hayatı yok çünkü sürekli geziyor.evet çok ii para kazanıo ama değer mi??o yüzden artık uzman yrd.cılığı bana daa cazip gelio..Akbank ve garantide çalışanlar da aynı durumda..parası güzel ama çok yoğunlar..offf:((


eskjoker
Daire Başkanı
27 Temmuz 2007 18:59

Merkez Bankası>Halk Bankası=Ziraat Bankası>İş Bankası>Diğer bankalar..

Bu şekilde sorunu formüle edebiliriz heralde..


capitality
Aday Memur
27 Temmuz 2007 19:08

tek bir cevap.

Garanti bankası=bankacılık sektörünün dev adamı


eskjoker
Daire Başkanı
27 Temmuz 2007 19:15

bankacılığın dev adamı aslına bakarsanız 1 tanedir o da Merkez Bankasıdır..Şu an en düşük memur bile 1 ay tek bir ay çift maaş alıyor..Maaşları ay da net 1.500 ytl düzeyinde..Yani 1 ay 1.500 1 ay 3.000 ytl..Tabi girmek ayrı bir sorun..

Halk Bankası ve Ziraat de gişe personeline fena maaş vermiyor..1.200 ytl civarında net maaşınız var..

İş bankası ay da 600 civarı veriyor ama yılda 4 ikramiye yaklaşık 3 temettü derken 20 tane 600 veriyor o da gişe bazında ay da net 1.000 ytl'yi buluyor..Yabancı dil sınavını verirseniz 1.derece de ay da net 800 ytl. maaşınıza zam alıyorsunuz..

Diğer bankaların durumu pek iç açıcı değil bana kalırsa..Garantiyi falan bilemiyorum ama gişe de 600'den fazla veren İş bankası haricinde pek bir banka olduğunu sanmıyorum..

Ben örneklerimde hep gişeyi baz aldım..Tabi uzm.yard. ya da müfettiş yard. pozsiyonlarıda bu saydığım bankaların oldukça yüksek maaş alıyorlar..


capitality
Aday Memur
27 Temmuz 2007 19:29

biz garantililer, bankamıza aşığız. bizim de maaşlarımız senin dediin bu maaşlardan fazla. hatta biz garanti ailesi, bankamız sıkışsa maaşımızı bile almasak yine de terk etmeyiz bankamızı.

eğer yeni mezun arkadaşlar varsa, ve bankacılık istiyorsa, size bir aile olabilecek adres garantidir.


eskjoker
Daire Başkanı
27 Temmuz 2007 19:32

ne güzel garanti gişe memuruna ayda 1.000 ytl net.ten fazla maaş veriyorsa bende o bankaya aşık olurdum :))


den_niss
Memur
27 Temmuz 2007 19:36

capitality,senin adına ne mutlu..bu devirde işinden ve bulunduğu konumdan kaç kişi memnunki:D) darısı başımıza inş.

finansbank ticari kurumsal yetkili yardımcısı için mülakata giricem..bi de halkbank operasyon için...sizce hangisi??en azından şimdilik:))yetkili yardımcısının içeriği nedir bi de bankalarda en iyi kariyer yolu nereden başlar ve hangi departman iyidir??pazarlama,iç denetim,operasyon,dış işlemler..bilgisi olan arkadaşlar,yardımlarınızı bekliyoruz..


capitality
Aday Memur
27 Temmuz 2007 19:39

herşey para değildir. bankaya girmeden önce kurumun eğitime, insana verdiği değeri iyi bilin. kendinizi geliştirebileiniz bi yer olsun. yoksa sabhatn akşama kadar oturmussun, fazla maaş almışsın ama kendini hiiç geliştirememişsin neye yarar.

eğitime destek, kişisel gelişime destek ve insana sevg, bu konularda garanti ;)


ultimateride
Aday Memur
27 Temmuz 2007 19:45

kesinlikle en başta garanti bankası gelir bence. bi kere iş için verdikleri eğitim o kadar iyi ki diğer banlar fazla maaşlar teklif ederek burdan transfer alıyorlar. sno zamanlarda banka değiştiren kimi duysam garantideyken yüksek bi teklif alıp başka bankaya geçenler oluyo...


capitality
Aday Memur
27 Temmuz 2007 19:48

garanti çalışanlarını kapmak için dier bankalar yarışıo birbirleriyle. citibank son zamanlarda garantili kapmak için neler yapmıo. garantide çoook geliştirirsiniz kendinizi çoook. bi kaç yılda dier bankalar teklif yağdırır, çünkü siz bir garantilisnizidir


capitality
Aday Memur
27 Temmuz 2007 19:51

dennis,

bence mt/st ve müfettiş yardımcılığı pozisyonlar başlangıç için süper bölümlerdir.

ama şubeden başlamanın da artıları vardır. göre göre deneyim kazanırsın, ve bilgn sadece teorik değil, pratik te olur


bilahare
Aday Memur
27 Temmuz 2007 19:52

yeşilinegurbanolamgaranti.com

olay budur. ötesi kavundur, rakıdır, balıktır...


((meysera))
Kapalı
27 Temmuz 2007 19:55

yokmu beni halkbanka çağırannnnnnn


capitality
Aday Memur
27 Temmuz 2007 20:05

teknolojiy en iyi kullanan bankadır garanti, bunu dier banka çalışanlarını da sorabilirsiniz. dier bankalardaki 1 saatlik iş, garantide 40 dk dır.

bi de arkadaşlığı yaşayabileceğiniz iyi bir bankadır.

çabuk yükselirsiniz, ve kariyer olanakları çok iidir.

herkes kendi işinin lideridir. genel müdürümüzün henüz 12 yıllık bankacı oması ve şu an genel müdür olması, başarıya verilen değeri gösterir.


deniz983
Aday Memur
27 Temmuz 2007 20:23

bence garanti.

Henüz garantili olmadım ama çalıştığım tüm banakalar arasında en iyi en samimi en güvenilir olanı garanti.

Güzel bir ailesi var,maaşı ewt önemli ama önemli olan rakanda sağlam bir kurum olması.Ben garantiye inanıyorum.Mülakkatta da söylediğim gibi arkamda Garanti olursa ben herişin altından kalkarım.Ürün çeşitliliği var,rekabete dayanma var,hız var,teknoloji var,samimyet var.

veeeeeeee en öenmlisi çalışana hakkını veriyor.Çalışırsan istediğin yere geliyorsun.

BENCE GARANTİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ


capitality
Aday Memur
27 Temmuz 2007 20:31

bi kere garantinin arkasında doğuş holding ve general electric gibi devler var. bu bile yeter

27 Temmuz 2007 20:39

ne ovmussunuz be garantıyı.benım bı arkadasım garantıde gısede calısıyodu ıkı senede mhy oldu.ısına tapıyo dıyebılırım.ama devlet banklasını tercıh ederım dıyo.bende haftaya halk bankası mulakatına gırıyorum.uamrım olur...


capitality
Aday Memur
27 Temmuz 2007 20:43

gulsah,

garantiyi bir kere gören tapar garantiyi.:))) haftaya inşallah mülakatın olumlu geçer. inşallah başarı dolu kariyerin olur :))


buky
Aday Memur
27 Temmuz 2007 20:45

Garanti bankasını tek geçerim valla.Mülakatta söyleyemedim fakat böyle oturmuş bi düzeni olan kurumda çalışmayı çok isterim.


romork
Aday Memur
27 Temmuz 2007 21:33

Bu sorunun cevaı tabii ki garanti.Daha giremdik kesin olarak belki, ama buna rağmen bu kadar etkileyici olabilen bir marka daha var mı türkiyede? Teknolojik altyapısı ile rekabete damardan girmiş bir banka ve dinamizmi ile yakında sadece Türkiye değil tüm dünyada adındand bahsettirecek.Umarım garantili olmak gururunu yaşayabiliriz.


coollector
Kapalı
27 Temmuz 2007 21:41

tabi ki ziraat bankası. hem maaşlar hem şartları en iyi banka. özel bankalar arasında ise katılım bankaları maaş konusunda bir adım önde oldukları için katılım bankaları derim...

Toplam 155 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi